Νέα

^Back To Top

logo

PANELLHNIES17Εξαιρετικά ήταν και φέτος τα αποτελέσματα του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, αφενός τον ζήλο και την προσπάθεια των μαθητών και αφετέρου την συστηματική και ουσιαστική προετοιμασία τους από τους καθηγητές του Σχολείου.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΡΕΣ ευχόμαστε από καρδιάς  στα παιδιά, καλή σταδιοδρομία και προκοπή στη νέα τους ζωή. Η επιτυχία τους αποτελεί δικαίωση για τη μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια, την επιμονή και τη θέληση που επέδειξαν, αποτελεί όμως και δικαίωση για τους γονείς τους, που βρίσκονται πίσω από κάθε προσπάθειά τους, αλλά και για τους καθηγητές τους, που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να φυτεύουν τον σπόρο της γνώσης στους μαθητές.
Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή στη σχολή που επιθυμούσαν, δεν πρέπει να απογοητεύονται και να χάνουν την πίστη τους στην προσπάθεια για την επίτευξη των ονείρων τους. Ευκαιρίες θα τους δοθούν πολλές. Η επιτυχία στη ζωή δεν κρίνεται μόνο από μια μάχη, αλλά είναι το αποτέλεσμα ενός διαρκούς αγώνα για το βέλτιστο.
Συγχαρητήρια ...!!!!!

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατείστε εδώ

P7310104Μέσα σε καθαρά φιλικό και αδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, την γενέτειρα των αοιδίμων Ριζαρών,  το αντάμωμα των αποφοίτων της Ριζαρείου, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Αρκετοί απόφοιτοι Ριζαρείτες προερχόμενοι από  την Ήπειρο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των αποφοίτων και της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΕΑΡΕΣ Ηπείρου και έγκαιρα έφθασαν στο Μονοδένδρι για την ολοκλήρωση του πολυσήμαντου αυτού ανταμώματος. Κεντρικός άξονας διοργάνωσης και πλοήγησης του ανταμώματος ήταν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης, και του Παραρτήματος Ηπείρου, τα οποία ανήσυχα διακονούν την ιερή υπόθεση του Ριζάρειου ήθους.

Περισσότερα...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, που θύμιζε τις παλιές αποφοιτήσεις μας, πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια της ΡΕΣ η αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σχολικού έτους 2016-2017, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Η Διεύθυνση της Σχολής, είχε προετοιμάσει από αρκετό χρονικό διάστημα την εν λόγω τελετή. Σκηνικό η είσοδος των εκπαιδευτηρίων, όπου είχαν  τοποθετηθεί στα σκαλιά καθίσματα για τους αποφοιτούντες. Ο Δ/ντής ΡΕΣ κος Γιαννής Νικόλαος και  σύσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό προεξάρχοντος του θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας κ.κ. Αλεξίου, μαζί με την καθηγήτρια φιλόλογο κα Χαρά Ζαραβέλλα που παρουσίαζε  την τελετή.

Περισσότερα...

prosklisiΜε λαμπρότητα και εξαιρετική επιτυχία το Πολυμελές Συμβούλιο της Ριζαρείου Ιδρύματος έκανε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  «Άθως εν ετέρα μορφή», του Αγιορείτη μοναχού Γαβριήλ, στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.
Παρουσία πλήθους κόσμου και επισκεπτών του Μονοδενδρίου, τα μέλη του ΠΣ της ΡΕΣ είχαν φθάσει στο Μονοδένδρι από Αθήνα την προηγουμένη και μαζί με τον συνεργάτη του Ιδρύματος κ. Τάκη Αναγνωστόπουλο προετοίμασαν το ανέβασμα της έκθεσης. Παρόντες οι κ.κ. Γέμτος, Κύρου, Τσακίρης, Λιούμας και Χ. Μασσαλάς ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Αφανείς «ήρωες» όπως πάντα οι κυρίες και λοιποί υπάλληλοι του Ριζαρείου Ιδρύματος στο Μονοδένδρι με επικεφαλής την κα Γέπη Έφη.

Περισσότερα...

t 92-93Πέρασε ένας κιόλας χρόνος από τις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΑΡΕΣ. Το νέο Διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει το έργο όλων των προηγουμένων, προσθέτοντας και το δικό του στίγμα. Παλαιά και νέα μέλη του, με ανακατανομή σε όλες τις θέσεις και με αγαστή συνεργασία αναπλαισιώνουν τις σταθερές δραστηριότητες της Ένωσης και δρομολογούν νέες εκδηλώσεις, καινούργια ανοίγματα και συνεργασίες με την ΡΕΣ και τους απανταχού ριζαρείτες.
Τα χρόνια που διανύουμε είναι για όλους και σε όλα δύσκολα. Αυτό επηρεάζει και την Ένωση των Αποφοίτων ριζαρειτών. Σημειώνεται ότι και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου βαρύνονται με πολλές προσωπικές και επαγγελματικές ευθύνες. Αυτό δεν μας εμποδίζει να είμαστε πάντοτε παρόντες στις συναντήσεις μας, στις εκδηλώσεις μας και στη διαρκή δια ζώσης επαφή με την ΡΕΣ και το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής. Στεκόμαστε στο πλάι κάθε ριζαρείτη στην χαρά και στα προβλήματά του, υποστηρίζουμε την Ριζάρειο Σχολή, τους σκοπούς και τις αξίες της, όταν και όπου μας δίνεται βήμα. Συχνά εμείς δημιουργούμε συνθήκες που αναδεικνύουν τον ρόλο της ΡΕΣ και των μελών της στην πατρίδα μας, στην Εκκλησία και στον πολιτισμό.  Αυτονόητα πράγματα, θα έλεγε κανείς. Μη λησμονάμε, όμως, ότι τίποτα πια δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν είναι δωρεάν. Οικονομικά, βιολογικά  και ψυχικά. Όλα και τα πάντα αξιολογούνται και κανείς μας δεν θέλει να ακούσει ότι «εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλιπής» (ζυγίστηκες, μετρήθηκες και βρέθηκες ελλιπής). Συνεχίζουμε την ιστορία της ΕΑΡΕΣ με αγάπη και θυσίες, δηλαδή και τον «έλεον» και την «θυσίαν».
Στα τωρινά. Οργανώνουμε και είμαστε έτοιμοι για επισκέψεις σε μέρη που ζουν ριζαρείτες. Ετοιμάζουμε τις εκδηλώσεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα που έρχεται. Σε αυτά αθροίζουμε και πολιτιστικές παρουσιάσεις με περιεχόμενο που αρμόζει στην ΡΕΣ και στην Ένωσή μας.  Χωρείς φειδώ κόπου και χρόνου κατεργαζόμαστε τις κοντινά μελλοντικές δράσεις μας.
Δεν υπάρχουν προβλήματα; Ναι, υπάρχουν. Ποτέ δεν μας ικανοποιεί η παρουσία των ριζαρειτών στις εκδηλώσεις μας. Είμαστε πάρα πολλοί για να έρχονται απλώς πολλοί σε αυτές. Ζητάμε την φυσική τους παρουσία και την συμμετοχή τους στην εφημερίδα, σε ομιλίες και σε θεματικές πολιτιστικές παρεμβάσεις μας, π.χ. εορτές μνήμης για τους δασκάλους μας, επιφανείς ριζαρείτες, πνευματικές – μορφωτικές ημερίδες, αρχαιρεσίες της ΕΑΡΕΣ, συνεστιάσεις στην ΡΕΣ - κοπή πίτας και άλλες. Φυσικά, υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα. Όλα τα προηγούμενα απαιτούν έξοδα, τα οποία καλύπτονται είτε από την ΡΕΣ - ΠΔΣ, είτε από χορηγίες, είτε επαφίενται στον πατριωτισμό μας. Δεν μεμψιμοιρούμε αλλά περιγράφουμε το οικονομικό ανάχωμα στις ανάπτυξη την δραστηριοτήτων μας και κυρίως στην έκδοση της εφημερίδας μας.
Στο πνεύμα της εποχής, ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε ο «Ριζαρείτης», η εφημερίδα μας, να εκδίδεται ηλεκτρονικά και να την διαβάζουν τα μέλη της ΕΑΡΕΣ στην ιστοσελίδα μας. Έτσι, εκτός των μελών που αποστελλόταν, τώρα θα είναι ηλεκτρονικός τύπος που μπορεί να αναγιγνώσκεται από περισσότερους κι όχι απαραίτητα μόνο μέλη της ΕΑΡΕΣ. Ήδη τα τελευταία χρόνια αυτό συμβαίνει, παράλληλα με την έντυπη έκδοση. Όσοι ριζαρείτες επιθυμούν να έχουν έντυπο τον «Ριζαρείτη» προσκαλούνται να μας ενημερώσουν για την επιθυμία τους αυτή με επιστολή προς την ΕΑΡΕΣ στην διεύθυνση που έχει η εφημερίδα μας ή με ηλεκτρονικό μήνυμα, e-mail, που υπάρχει στην εφημερίδα και είναι της ΕΑΡΕΣ. Συνοδευτικά, πρέπει να έχουν και την ετήσια συνδρομή τους ή οικονομική συνεισφορά για την εφημερίδα μας. Οι οικονομικές δυσκολίες αντανακλώνται και στην εφημερίδα μας.
Απευθυνόμαστε σε κάθε ριζαρείτη, συμμαθητή, φίλο, αγαθό πρεσβύτη, κληρικό ή λαϊκό, και ζητάμε να συμμετέχει στην ζωή της ΕΑΡΕΣ. Στην αγκαλιά της θα δει ένα κομμάτι της νεανικής ψυχής του. Θα βρει τους φίλους του, θα γνωρίσει τους νεότερους κι αυτοί με τη σειρά τους τούς παλαιότερους. Το αμάλγαμα όλων μας είναι η ζώσα Ριζάρειος, γιατί χωρίς τους μαθητές είναι ένα ευαγές ίδρυμα χωρίς παλλόμενη καρδιά, εννοούμε άσαρκο κληροδότημα, χωρίς πνευματική εμβέλεια στην κοινωνία.
Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν οι «ομογάλακτοι» ριζαρείτες στο κάλεσμά μας. Γιατί τώρα είναι ο καιρός να συσπειρωθούμε. Αλλά και γιατί «οι καιροί ου μενετοί».

Αναζήτηση

Τυχαία εικόνα

20160121_193742.jpg

Πρωτοσέλιδα