Νέα

^Back To Top

logo

DSC 0908Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσής μας στη Σχολή μας στο Χαλάνδρι, την 5η Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, με συμμετοχή ιερέων αποφοίτων, προεξάρχοντος του Αρχ/του π. Χρυσοστόμου Καλλή ενώ το ψαλτήρι τίμησε για άλλη μια φορά ο χοράρχης μας κ. Γεώργιος Κατσούλας πλαισιωμένος από πλήθος καλλικέλαδων αποφοίτων, όπως ο Ηλίας Τρυπογεώργος, ο Δημ. Κυριακόπουλος, ο Απ. Βασδέκης και λοιποί απόφοιτοι και στο αριστερό αναλόγιο οι μαθητές που φοιτούν στη Σχολή. Μετά τον εσπερινό παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους καλεσμένους και τους μαθητές απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΑΡΕΣ κ. Κων/νος Μαστοράκης και ο Πρόεδρος του ΠΣ ΡΕΣ κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

Περισσότερα...

- Η Ένωσή μας καλεί όλα τα μέλη της στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.30' στη Σχολή στο Χαλάνδρι. Όπως κάθε χρόνο, θα γίνει πρώτα Εσπερινός και  Αρτοκλασία, στη συνέχεια δείπνο και κόψιμο βασιλόπιτας, ενώ θα ακολουθήσουν και βραβεύσεις μαθητών. Σας περιμένουμε όλους...!!!

- Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ηπείρου της Ενώσεως Αποφοίτων της Ριζαρείου   Εκκλησιαστικής   Σχολής   (ΕΑΡΕΣ)   καλεί   τα   μέλη   του Παραρτήματος   και   της   ΕΑΡΕΣ,   τους   φίλους   και   το   κοινό   των Ιωαννίνων στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος,  που θα   πραγματοποιηθεί   την   Κυριακή 4 Φεβρουαρίου   2018 και ώρα 18 μ.μ.   στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων (οδ. Θ. Πασχίδη 80).

Του Δημητρίου Μίχα, φιλολόγου καθηγητού, τ. Δ/ντή της Ριζαρείου Σχολής

genesis1Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Ή παρουσία τού Θεού είναι συντριπτική σ’ αυτόν τόν κόσμο καί τήν αισθάνονται ακόμη κι’ εκείνοι πού θέλουν νά τήν αρνηθούν. Το μέγεθος και η σπουδαιότητά της καθρεπτίζεται στήν ακατανίκητη δύναμη πού παρουσιάζουν ορισμένες αξίες, όπως τού αγίου, τού αγαθού, του δικαίου, πού μερικές φορές απαιτούν τή θυσία ακόμη καί τής ζωής1. Η «Αποκάλυψι» του Θεού σε πολλούς ανθρώπους είναι τόσο καταλυτική που επιλέγουν την εγκατάλειψη των εγκοσμίν και την απόλυτη αφιέρωση της ζωής σε Εκείνον σε «ερημικούς τόπους» πνευματικής Άσκησης. Άλλοι διαμορφώνουν έναν Τρόπο ζωής με πληρότητα αισθημάτων ανθρωπιάς, εκφραζομένη με Αγάπη, Καλοσύνη και κάθε είδους Αλληλέγγυας Προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Η πλειονότητα βέβαια είναι παγιδευμένη σε μια εθιμική πρακτική ή κοινωνική υποχρέωση που «επιβάλλει» η Εόρτια Παράδοση χωρίς άλλους προβληματισμούς.

Περισσότερα...


cristmas17

Σε άνυδρους καιρούς,
ας είναι αυτή η γιορταστική ατμόσφαιρα
το αγίασμα που θα δροσίσει
κάθε πονεμένη και μοναχική πορεία.
Με οδηγό το άστρο των Χριστουγέννων
ας κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές
και τη νέα χρονιά καλύτερη.
Το 2018 ας είναι χρονιά νέων αναζητήσεων και προσδοκιών,
ελπίδας και προόδου.
Το Δ.Σ. της ΕΑΡΕΣ σας εύχεται
καλές ευτυχισμένες γιορτές
με ανθοφορούσες τις σκέψεις μας
και τις καρδιές μας".


DSC00260Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Χαλανδρίου. Στον όρθρο χοροστάτησε και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εκ των διδασκόντων της σχολής Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος με συλλειτουργούς τον π. Σταύρο Μπόζο προϊστάμενο εκκλησιαστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ιερείς παλαιούς Ριζαρείτες, συγγενείς και πνευματικούς των σπουδαστών. Τους χορούς δεξιά και αριστερά στελέχωσαν αντιστοίχως οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής, οι οποίοι απέδωσαν με άριστο τρόπο τα ψαλλόμενα, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Κατά τη Θεία Λειτουργία, τηρουμένης της Ιεράς Παραδόσεως της Σχολής, έλαβε χώρα η Ρασοφορία όλων των νεοεισαχθέντων, προς τους οποίους ο Αρχιερεύς απηύθυνε λόγους παραινετικούς τονίσας ότι, και εάν ακόμη η Σχολή δεν έχει δυστυχώς την μορφή, που είχε κατά του ένδοξο παρελθόν της, σήμερα, σε πείσμα των χαλεπών καιρών, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Τυχαία εικόνα

P1290067_1.jpg

Πρωτοσέλιδα