Νέα

^Back To Top

logo


cristmas17

Σε άνυδρους καιρούς,
ας είναι αυτή η γιορταστική ατμόσφαιρα
το αγίασμα που θα δροσίσει
κάθε πονεμένη και μοναχική πορεία.
Με οδηγό το άστρο των Χριστουγέννων
ας κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές
και τη νέα χρονιά καλύτερη.
Το 2018 ας είναι χρονιά νέων αναζητήσεων και προσδοκιών,
ελπίδας και προόδου.
Το Δ.Σ. της ΕΑΡΕΣ σας εύχεται
καλές ευτυχισμένες γιορτές
με ανθοφορούσες τις σκέψεις μας
και τις καρδιές μας".


DSC00260Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Χαλανδρίου. Στον όρθρο χοροστάτησε και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εκ των διδασκόντων της σχολής Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος με συλλειτουργούς τον π. Σταύρο Μπόζο προϊστάμενο εκκλησιαστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ιερείς παλαιούς Ριζαρείτες, συγγενείς και πνευματικούς των σπουδαστών. Τους χορούς δεξιά και αριστερά στελέχωσαν αντιστοίχως οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής, οι οποίοι απέδωσαν με άριστο τρόπο τα ψαλλόμενα, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Κατά τη Θεία Λειτουργία, τηρουμένης της Ιεράς Παραδόσεως της Σχολής, έλαβε χώρα η Ρασοφορία όλων των νεοεισαχθέντων, προς τους οποίους ο Αρχιερεύς απηύθυνε λόγους παραινετικούς τονίσας ότι, και εάν ακόμη η Σχολή δεν έχει δυστυχώς την μορφή, που είχε κατά του ένδοξο παρελθόν της, σήμερα, σε πείσμα των χαλεπών καιρών, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Περισσότερα...

ag nekt2Το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (Διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, 1894-1908) πραγματοποιήθηκε αρχιερατική αγρυπνία στον  Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιωαννίνων (“εις Κοπάνους”).
Η αγρυπνία περιελάμβανε Μεγάλο Εσπερινό “μετ᾽ αρτοκλασίας”, Όρθρο και Θεία Λειτουργία και διοργανώθηκε από τη Δ. Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ. Την παρακολούθησαν μέλη του Παραρτήματος και πολλοί πιστοί.
Σ' αυτήν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Παραρτήματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης παρουσίασε τη ζωή και την πολύμορφη δράση του Αγίου Νεκταρίου, του πολυγραφότερου, όπως υπογράμμισε, εκκλησιαστικού Πατέρα των νεότερων χρόνων.

Περισσότερα...

DSC00123aΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος στη Ριζάρειο Σχολή η εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία από τον εφημέριο της Σχολής π. Νικόλαο και τον απόφοιτο (1991) Αρχ/τη του  ΠΝ π. Ισκαριόγλου και τον απόφοιτο π. Ιωάννη Γιαμουρίδη. Παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσής μας ο Πρόεδρος  Κ. Μαστοράκης  και το μέλος Δ. Καβρουλάκης,  πολλοί απόφοιτοι (Σάμης Β., Τσιαρές Αλέξιος, Γούσης Αλέξιος κλπ) της Σχολής με μέλη των οικογενειών τους και πλήθος πιστών. Επίσης, στον Ιερό Ναό της παλαιάς Σχολής επί της οδού Βασ. Σοφίας τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας και καθηγητού της Σχολής κ.κ. Αλεξίου.
Ανήμερα της 9ης Νοεμβρίου με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία εκπροσώπου του πολυμελούς ΔΣ της ΡΕΣ,  καθηγητού  κ. Χριστόφορου  Χαραλαμπάκη, των διδασκόντων, των διδασκομένων του Προέδρου ΕΑΡΕΣ Κ. Μαστοράκη και των μελών Λ. Γκατζέ,Κ. Γρηγοριάδη, Κ. Κατσινούλα   και λοιπών πιστών, εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Νεκτάριου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον ευρισκόμενο εντός της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Χαλανδρίου περικαλλή Ιερό Ναό.

Περισσότερα...

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ηπείρου της Ενώσεως Αποφοίτων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής (ΕΑΡΕΣ), ενημερώνει τα μέλη του Παραρτήματος, της ΕΑΡΕΣ και το κοινό των Ιωαννίνων, ότι το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (παλαιού Διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής), θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (“εις Κοπάνους”) με ώρα ενάρξεως την ογδόη εσπερινή (8 μ.μ.). Στην αγρυπνία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και θα ψάλει η βυζαντινή χορωδία του Παραρτήματος.

Αναζήτηση

Τυχαία εικόνα

RIZAR_6.jpg

Πρωτοσέλιδα