Η Τελετή ρασοφορίας στη Ριζάρειο Σχολή

^Back To Top

logo

PB160004

Με κατάνυξη και την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι η Θεία Λειτουργία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Διαυλείας κ. Αλέξιο (καθηγητή της Σχολής), συμπαραστατούμενο από πλειάδα Ιερέων συγγενών και γνωστών των νεοεισαχθέντων Ιεροσπουδαστών, επί τη Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου. Τους χορούς διηκόνησαν οι νέοι μας.
Σύμφωνα με τα ειωθότα και την παράδοση της Σχολής μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου τελέστηκε η τελετή ρασοφορίας των νέων σπουδαστών, ενώ ο Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους παραινετικούς στους μαθητές και διεβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β´, αλλά και του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου για τα εκπαιδευτικά θέματα τα αφορώντα στην Ιερά Σχολή.

image1Ο Άγιος Διαυλείας θέτων την χείρα επί τον τύπον των ήλων ετόνισε ότι η σχολή με την πλούσια εθνευεργετική της παρουσία τα τελευταία 172 έτη και την μοναδική και διαρκή παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στην καθημερινότητα και την καθόλου πορεία της Σχολής, απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ότι το βάρος μίας τέτοιας παραδόσεως είναι μεγάλο, ώστε πρέπει άπαντες να συμβάλουμε, για να μπορέσει το ιερό τούτο καθίδρυμα να επανακτήσει την αίγλη που του πρέπει και την μοναδική του θέση, μέσα στην ελλαδική επικράτεια και την εκπαίδευση, ως φάρος πνευματικός και εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις επιθυμίες και το όραμα των αδελφών Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη, των κτητόρων αυτής.

Για τους κτήτορες εψάλη και μνημόσυνο, καθώς και για όλους τους ευεργέτες και τα διατελέσαντα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου.image2
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Ματσόπουλος, καθηγητής του ΕΜΠ, καθώς και τα μέλη αυτού, ο διευθυντής της σχολής κ. Ν. Γιαννής με τον σύλλογο καθηγητών, οι μαθητές και οι γονείς και πλήθος κόσμου. Για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Διαυλείας κκ Αλέξιος μετά την ρασοφορία των νέων μαθητών, απηύθυνε παραινετικό- πατρικό image5λόγο στις νέες μαθήτριες και τις ευλόγησε δίνοντας ανμνηστικό που περιείχε εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και κομποσχοίνι. Παρούσα και η ΕΑΡΕΣ με τον Πρόεδρο Κων/νο Μαστοράκη και τα μέλη Λάζαρο Γκατζέ και Κων/νο Γρηγοριάδη.
Μετά το πέρας ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στην αίθουσα τελετών και ομιλία για την ιστορία της σχολής στο αμφιθέατρο από τον Σύμβουλο κ.Τσακίρη.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ

Αναζήτηση

Τυχαία εικόνα

20160121_194028.jpg

Πρωτοσέλιδα