Αρχιερατική αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο

^Back To Top

logo

ag nekt2Το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (Διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, 1894-1908) πραγματοποιήθηκε αρχιερατική αγρυπνία στον  Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιωαννίνων (“εις Κοπάνους”).
Η αγρυπνία περιελάμβανε Μεγάλο Εσπερινό “μετ᾽ αρτοκλασίας”, Όρθρο και Θεία Λειτουργία και διοργανώθηκε από τη Δ. Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ. Την παρακολούθησαν μέλη του Παραρτήματος και πολλοί πιστοί.
Σ' αυτήν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Παραρτήματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης παρουσίασε τη ζωή και την πολύμορφη δράση του Αγίου Νεκταρίου, του πολυγραφότερου, όπως υπογράμμισε, εκκλησιαστικού Πατέρα των νεότερων χρόνων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση δείπνου εκ μέρους του υπευθύνου του Ναού και παλαιού Ριζαρείτη π. Απόστολου Σίλλη, στο οποίο παρακάθησαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ. Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ, τα μέλη της χορωδίας και άλλοι Ριζαρείτες.

 

Για να δείτε φωτογραφίες του άρθρου πατείστε εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Αναζήτηση

Τυχαία εικόνα

RIZAR_1.jpg

Πρωτοσέλιδα