Βιβλιοπαρουσίαση

^Back To Top

logo

Παρουσίαση: Καραχάλιας Στέφανος
Θεολόγος  - Φιλόλογος

viosaviotosΟ Δημήτρης Κυριακόπουλος, διακεκριμένος μουσικολόγος, της ευρωπαϊκής και βυζαντινής μουσικής, καλλίφωνος τραγουδιστής των δημοτικών τραγουδιών και ψάλτης των εκκλησιαστικών ύμνων, αποδεικνύεται και αξιόλογος συγγραφέας. Σε όλα τα έργα του είναι πλούσια η αγάπη του προς την πατρίδα και τον λαϊκό πολιτισμό, αλλά και προς την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση, όπως αυτή διασώθηκε στα δημοτικά μας τραγούδια και στην εκκλησιαστική μουσική.
Έργα του είναι: α) «170 Γορτυνιακά Δημοτικά Τραγούδια», Αθήνα 1992, συλλογή δημοτικών τραγουδιών. β) Τρεις εργασίες - μελέτες που περιέχουν αρκαδικά μοιρολόγια. γ) «Μελίρρυτος ξυνωρίς», στο οποίο ο συγγραφέας αποτίνει φόρο τιμής προς δύο μουσικούς δασκάλους του, τον πατέρα και υιό Ιωάννη και Δημ. Παναγιωτόπουλο - Κούρο από την Τρίπολη, και παρουσιάζει σε βυζαντινή και ευρωπαϊκή παρασημαντική διάφορα ανέκδοτα έργα τους. δ) Συνέγραψε την ιστορία του χωριού του σε δύο τόμους. Στο έργο παρουσιάζει όλο το υπάρχον ιστορικό και λαογραφικό υλικό για το χωριό του, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει από διάφορες πηγές και με επιτόπια αναζήτηση.

Περισσότερα...

biblio (6)Η πορεία της χώρας από τη μετανάστευση μέχρι τη σημερινή παρακμή της αναδεικνύεται μέσα από το βιβλίο «Ο δρόμος μας...» του καθηγητή και π. πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστου Β. Μασσαλά. Ο συγγραφέας διάλεξε καθημερινά πρόσωπα να περπατήσουν μαζί το χρόνο του και να αναδείξει με καθαρότερο τρόπο τις εκάστοτε πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που διαδραμάτισαν ρόλο στο να βρεθεί η χώρα στον αστερισμό των καταιγίδων.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα