Νέα

^Back To Top

logo

  Την Πέμπτη 27 Ιουνίου έλαβε χώρα στα Διδακτήρια της Ριζαρείου Σχολής στο Χαλάνδρι (Ριζαρείου 1) η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ´ Λυκείου. Ο χώρος ήταν ιδιαίτερα επιμελημένος - όπως άλλωστε φροντίζει κάθε χρόνο το Ριζάρειο Λύκειο - και η όλη γιορτινή ατμόσφαιρα λίγο πριν τη δύση του ηλίου είχε νότες χαρμολύπης και συγκίνησης μιας και την επομένη οι νεαροί απόφοιτοι θα λάμβαναν τα αποτελέσματα των βαθμών τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

  Στις 18:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου στον οποίο μάλιστα χρίστηκαν αναγνώστες και πέντε μαθητές (Καρανικόλας Σαράντης, Κούγκλης Κωνσταντίνος, Σαραντόπουλος Δημήτριος, Στεργίου Κωνσταντίνος, Τζανετόπουλος Γεώργιος). Εν συνεχεία, αφού οι καλεσμένοι έλαβαν τις θέσεις τους μπροστά στην είσοδο των Διδακτηρίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρατάχθηκαν στα σκαλιά της εισόδου ψάλλοντας υπό την χοραρχία του καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Ζήσιμου Γεωργίου το απολυτίκιο του αγίου Νεκταρίου και έπειτα κάθισαν δεξιά και αριστερά στις θέσεις τους. Η αγαπημένη καθηγήτρια και φιλόλογος κα Χαρά Ζαραβέλλα συντόνιζε για άλλη μία χρονιά την τελετή καινοτομώντας μάλιστα φέτος, καθώς για κάθε απόφοιτο/-η αφιέρωνε και ένα ποιητικό απόσπασμα αντλημένο από το έργο μεγάλων ποιητών αλλά και προσαρμοσμένο στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του εκάστοτε μαθητή. 

  Ειρήσθω εν παρόδω ότι η κα Ζαραβέλλα φέτος έκλεισε έναν κύκλο εννέα ετών θητείας στην Σχολή της ΡΕΣ από το 2015 έως και σήμερα ως φιλόλογος προσφέροντας ακατάπαυστα και με ιδιάζοντα ζήλο την πολύτιμη βοήθειά της αλλά και ανεβάζοντας εν γένει το επίπεδο της Σχολής με την αδιαμφισβήτητη αισθητική και τις γνώσεις της. Από την επόμενη σχολική χρονιά και στο εξής η κα Ζαραβέλλα θα υπηρετεί στην Θεσσαλονίκη. Το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε λόγω της αποχώρησής της κυρίως μετά την τελετή ήταν χαρακτηριστικό.

  Τον λόγο πήραν ύστερα ο Διευθυντής του Λυκείου κος Γιαννής Νικόλαος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος, ο Σύμβουλος του Πολυμελούς Συμβουλίου και Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ κος Χριστόφορος Χαραλαμπάκης καθώς και ο καθηγητής Πανεπιστημίου, θεολόγος και πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε. κος Κωνσταντίνος Κορναράκης. Όλοι ανεξαιρέτως τόνισαν και εξήραν τη σημασία αλλά και τη συμβολή του λεγόμενου « Ριζάρειου ήθους » στη διάπλαση μίας ενάρετης, ολοκληρωμένης και ηθικής προσωπικότητας και συμβούλευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να πορευθούν στη ζωή με πίστη στον Θεό έχοντας ως προστάτη τους τον Άγιο Νεκτάριο αλλά και με πίστη στον εαυτό τους. 

  Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η ομιλία της μαθήτριας Δανάης Τριανταφύλλου, μαθήτριας της Γ' τάξης, η οποία φέτος εκπροσωπούσε το σύνολο των αποφοίτων. Παραθέτουμε την ομιλία της παρακάτω :

Σεβασμιώτατε,

Αγαπητά μέλη του Πολυμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ, 

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της ΕΣΕΕ,  

Αγαπημένε μας διευθυντά, κύριε Γιαννή, αγαπημένοι μας καθηγητές, γονείς, αγαπημένοι μου συμμαθητές, κυρίες και κύριοι, 

Για όλους εμάς τους απόφοιτους της τρίτης Λυκείου, σήμερα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, δώδεκα ολόκληρων χρόνων και ανοίγει ένας μεγαλύτερος, με διαφορετικούς σταθμούς για τον καθέναν από μας. Μέχρι σήμερα, ήμασταν όλοι μαζί. Από σήμερα, ξεκινάει ο καθένας το δικό του μονοπάτι. Και είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα αγχωτικό να μπαίνεις στον κόσμο των ενηλίκων, με όνειρα, φιλοδοξίες αλλά και πολλές αβεβαιότητες για το μέλλον! 

Τη μία μέρα,  αγωνιούσαμε για το πως θα γράψουμε στις πανελλήνιες και την άλλη, για τον ΑΦΜ, τον λογαριασμό στην τράπεζα, τη δουλειά που μπορεί να πιάσουμε το καλοκαίρι, το που θα περάσουμε, αν θα χρειαστεί να μετακομίσουμε και να ζήσουμε μόνοι μας. 

Πριν τρία χρόνια, οι δρόμοι όλων μας εδώ συναντήθηκαν στη Ριζάρειο. Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ μας. Κάποιοι ακολούθησαν το δρόμο των αδελφών τους, κάποιοι άλλοι από επιλογή τους και κάποιοι ακόμα  γιατί έχουν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον θεό. 

Τρία χρόνια γεμάτα με γέλια, δάκρυα, προκλήσεις και θριάμβους. 

Η Ριζάρειος, ήταν το σπίτι μας. Μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, για όσους συμμαθητές μας τουλάχιστον έμεναν στο οικοτροφείο και απολάμβαναν καθημερινά την αγάπη και τη μητρική φροντίδα  της κυρίας Δήμητρας.

Οι καθηγητές μας ήταν οι φάροι που μας καθοδήγησαν σε αυτό το ταξίδι. Με τη ζεστή υποδοχή τους από την πρώτη μέρα που φτάσαμε εδώ μέχρι και σήμερα και ελπίζω και μετά που θα φύγουμε από εδώ, με την διαρκή αφοσίωση και στήριξή τους, με το κέφι τους και τη θέλησή τους να βρίσκονται όσο πιο κοντά μπορούν  στη γενιά μας κατάφεραν να μας καλύψουν όσα περισσότερα κενά μπορούσαν, κατανοώντας  τις δυσκολίες που αντικειμενικά είχαμε λόγω της πανδημίας και της απομόνωσης από τον πραγματικό κόσμο. 

Όταν ακούω το όνομα « Ριζάρειος », μου έρχονται στο μυαλό αμέτρητες αναμνήσεις. Μέσα στις αίθουσες, στις εκδρομές, στο πούλμαν με τον αγαπημένο μας οδηγό κύριο Φώτη, στις εκδηλώσεις αλλά και στον ναό. Κάποιος μου είχε πει την πρώτη μέρα που ήρθα στο σχολείο ότι δεν θα υπήρχε ούτε μία εβδομάδα που να μην έχεις έστω και ένα κενό! Στην αρχή, δεν το πίστεψα. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, καταλάβαινα τί εννοούσαν οι παλαιότεροι από μένα. Ήταν όμως, δημιουργικά κενά! Μπορεί να μην κάναμε μάθημα, αλλά προετοιμαζόμασταν για εκδηλώσεις, περνούσαμε χρόνο συζητώντας με τους συμμαθητές μας, φτιάχναμε πρόσφορα ή παίζαμε μπάλα! 

Φέτος, αν και στην τρίτη Λυκείου,  που είχαμε την προετοιμασία για τις πανελλήνιες, Μπορώ να δηλώσω με χαρά και υπερηφάνεια ότι κάναμε τις περισσότερες εκδρομές απ’ όλο το Λύκειο. Ξεκινήσαμε από την Καστοριά, ταξιδέψαμε στην Κύπρο, συμμετείχαμε στα συνέδρια της Ιταλίας, ξυπνήσαμε στις πέντε τα χαράματα για να  τιμήσουμε τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα αλλά και τον μαθητή του Άγιο Γερβάσιο στην Πάτρα. 

«Ψυχή» όλων των εκδρομών μας ήταν ο διευθυντής μας, ο κ. Γιαννής, ο οποίος μας έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη σε κάθε εξόρμηση της Ριζαρείου, μικρή ή μεγάλη, έτρεχε για να καλύψει κάθε ανάγκη μας, με μόνη έγνοια να περάσουμε όσο πιο όμορφα γίνεται. Κάθε ανάγκη μας, εκτός από το φαγητό!

Αυτή την είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο κ. Ζήσιμος, ο οποίος, εκτός από τη διαρκή του προσπάθεια να μας φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στο πνεύμα της βυζαντινής μουσικής, είχε πάντα την αγωνία να βρει τα καλύτερα μέρη για να είμαστε χορτάτοι όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και στο στομάχι! 

Και η κυρία Ζαραβέλλα. Κι αυτή μας ήθελε χορτάτους. Από αγάπη. Διότι όπως λέει και ο αγαπημένος της ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος : « Τὰ πρόσωπα τῶν παιδιῶν εἶναι πατρίδες φερμένες ἐδῶ ἀπ᾿ τὰ τέσσερα σημεῖα τῆς γῆς γιὰ ἕνα διάλογο ἀγάπης»

Ό,τι διάλογο και να κάναμε, ακόμα κι αν έμοιαζε με τσακωμό, στο τέλος μας μάθαινε κάτι καινούργιο.

Σας ευχαριστούμε! 

Σας ευχαριστούμε όλους! 

Τον πατέρα Γκίκα , τον κύριο Φωκά, την κυρία Σκιαδά, την κυρία Σεφερλή, τον πατέρα Νικόδημο, τον κύριο Πανταζή, τον κύριο Αδαμίδη, την κυρία Καββαθά, τον κύριο Βαρβιτσιώτη, τον κ. Ζαχαρόπουλο, τον κύριο Δρακάκη, τον κύριο Κατσούλη, την κυρία Τσιλιγιάννη, τον κύριο Τσακιράκη, την κυρία Χριστοδούλου  

Και φυσικά, την κυρία Ιώ, που ήταν εκεί για κάθε αγωνία μας και τον αγαπημένο μας κύριο Θέμη που φρόντιζε πάντα για  ό,τι χρειαζόμασταν . 

Οι γονείς μας, οι αληθινοί ήρωες της ζωής μας, ήταν εκεί σε κάθε βήμα για να μας υποστηρίξουν στις δύσκολες στιγμές, να μας ενθαρρύνουν και να μας δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Η αγάπη και η υποστήριξή τους ήταν η βάση πάνω στην οποία στηρίξαμε τα όνειρά μας. 

Σας ευχαριστούμε πολύ! 

Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε εδώ, χωρίς ο ένας τον άλλον! Άγνωστοι μεταξύ μας, που με τον χρόνο γίναμε οικογένεια! Οικογένεια που μοιράστηκε δύσκολες στιγμές αλλά και αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου. Οι στιγμές που ζήσαμε μαζί, θα μας συντροφεύουν στο νέο μας ταξίδι. 

Καθώς ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε προς το μέλλον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις αξίες και τα μαθήματα που πήραμε από τη Ριζάρειο. Να θυμόμαστε ότι η γνώση δεν σταματά ποτέ και ότι η κάθε μέρα είναι μία νέα ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη. Να είμαστε ανοικτοί σε νέες εμπειρίες και να μη φοβόμαστε να  πάρουμε ρίσκα. 

Εύχομαι σε όλους και στον καθέναν από εσάς ξεχωριστά καλή τύχη στα επόμενα βήματα της ζωής σας.

Το μέλλον είναι ένα άγραφο βιβλίο και η πένα είναι στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη να γράψουμε την ιστορία μας και να δημιουργήσουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε. 

Γιατί όπως μου έλεγε και ένας αγαπημένος μου καθηγητής, «ζωή είναι ό,τι έδωσες». Κι εμείς, έχουμε να δώσουμε  τώρα, το δικό μας στίγμα στον κόσμο!

  Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσής των Αποφοίτων Στέφανος Προφήτης, μιας και ήταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για να συμβουλεύσει αλλά και να κατευθύνει αναλόγως τους απόφοιτους, ούτως ώστε να ενταχθούν και οι ίδιοι στον Σύλλογο των Αποφοίτων από εκείνη τη στιγμή και στο εξής. 

  Ο Πρόεδρος συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι η φοίτηση στο Ριζάρειο Λύκειο « δεν είναι μία διαδικασία η οποία περνάει απλώς από τα αίθρια των τάξεων, αλλά πρόκειται για μία καθοριστική εμπειρία ζωής που διαμορφώνει τον χαρακτήρα, το ήθος και τις αξίες μας », επαινώντας παράλληλα και τους αγαπητούς καθηγητές της οι οποίοι συνιστούν « οδηγούς, μέντορες και πηγή έμπνευσης ». Προέτρεψε δε τους μαθητές να ακολουθούν στο διάβα της ζωής τους πάντα την καρδιά τους, να σπουδάσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν και να διακατέχονται από πνεύμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

  Ολόκληρη η ομιλία του παρατίθεται στις επόμενες γραμμές :

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Θεσπιών κ. Παύλε, 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και σύμβουλοι του Πολυμελούς Συμβουλίου,

Εκλεκτοί καθηγητές

Αγαπητοί γονείς, 

Ομογάλακτες Ριζαρείτισσες και Ριζαρείτες,

Είναι μεγάλη μου τιμή και προνόμιο να στέκομαι εδώ σήμερα ως Πρόεδρος των αποφοίτων της ΡΕΣ και να μιλώ εξ ονόματος όλων των αποφοίτων, για να εκφράσω τη χαρά και την συγκίνηση για την τωρινή σπουδαία στιγμή - την αποφοίτησή σας από το Ριζάρειο Λύκειο.

Σήμερα, κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σας. Είμαι σίγουρος πως βαδίσατε μια πορεία γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες και τώρα που βρίσκεστε εδώ πρέπει να είστε υπερήφανοι για όλα όσα έχετε πετύχει.

Στο Ριζάρειο Λύκειο, η εκπαίδευση δεν είναι απλά μια διαδικασία που περνά μέσα από τα αίθρια των τάξεων. Είναι μια εμπειρία ζωής που διαμορφώνει τον χαρακτήρα, το ήθος και τις αξίες μας. Εδώ λαμβάνει κανείς όχι μόνο τις βασικές σχολικές γνώσεις, αλλά μαθαίνει και τη σημασία της προσπάθειας, της αφοσίωσης και του ευγενούς συναγωνισμού.

Οι αγαπητοί καθηγητές είναι πολύ περισσότερο από απλοί εκπαιδευτικοί. Συνιστούν οδηγούς, μέντορες και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Σας ενέπνευσαν να εξερευνήσετε τις ανεξάντλητες πηγές της γνώσης και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Σας κράτησαν σταθερούς στην πορεία σας, παρέχοντάς σας την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη.

Σήμερα, καθώς παίρνετε τα πτυχία σας, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτή η αποφοίτηση είναι απλά η αρχή μιας καινούργιας σελίδας στη ζωή σας. Μπροστά σας ανοίγει ένας δρόμος γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες. Όποια και αν είναι η πορεία που θα ακολουθήσετε, έχετε πλέον τα εφόδια και την εμπειρία για να ανταπεξέλθετε στη ζωή με επιτυχία αλλά και με το λεγόμενο «Ριζάρειο Ήθος».

Να μην ξεχνάτε ποτέ τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας. Κάθε ένας από εσάς έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλα πράγματα και να αλλάξει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο. Συνεχίστε να παραμένετε παθιασμένοι με ό,τι καταπιάνεστε και να κυνηγάτε με επιμονή τα όνειρά σας. Σε όποια εκπαιδευτική δομή βρεθείτε από τον Σεπτέμβριο, είτε ήταν επιλογή σας, είτε εκεί σας οδήγησε η ζωή, αναζητήστε αυτό που θα σας πει η καρδιά σας, σπουδάστε αυτό που πραγματικά αγαπάτε. Ο Θεός πάντα χαράζει μια όμορφη διαδρομή για εμάς. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να την ακολουθούμε με πίστη και αυτοπεποίθηση.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ποτέ τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης. Καθώς προχωράτε στη ζωή σας, ας υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον, ας παρέχετε βοήθεια και έμπνευση. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Η Ένωση Αποφοίτων, όπως και το Ριζάρειο Ίδρυμα, θα είναι πάντα δίπλα σας.

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας! Να αναπολείτε πάντα αυτήν τη στιγμή με γλυκύτητα και συναισθήματα ευγνωμοσύνης. Προχωρήστε τώρα στο μέλλον με αποφασιστικότητα και ανυποχώρητη πίστη στον Θεό αλλά και στον εαυτό σας.

Συγχαρητήρια, από καρδιάς, σε όλους σας! Η μελλοντική σας πορεία ξεκινάει τώρα!
Σας ευχαριστώ πολύ!

 

  Κατόπιν ακολούθησε η απονομή των βραβείων και των δώρων των μαθητών. Συγκεκριμένα, η Σχολή προσέφερε στα παιδιά ως αναμνηστικό ένα φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες του Φελίξ Σαρτιώ, που απεικονίζουν τον πρώτο διωγμό των Ελλήνων από τη Φώκαια της Μ. Ασίας 1913-1920 με τίτλο «Φώκαια 1913-1920 : Η μαρτυρία του Felix Sartiaux» καθώς και ένα λευκό τριαντάφυλλο. Ταυτόχρονα τα παιδιά υπέγραφαν και παρελάμβαναν τα απολυτήριά τους.

  Ακολούθησαν δύο τραγούδια από την χορωδία των παιδιών και αμέσως μετά όλα μαζί άφησαν να πετάξουν ψηλά τα λευκά μπαλόνια τους, τα οποία σηματοδοτούσαν το πέρασμά τους πλέον στην ενήλικη ζωή.

  Έγινε μικρή παύση και όλοι οι καλεσμένοι μαζί με τους μαθητές πέρασαν στον μπουφέ που είχε στηθεί δίπλα από τον ναό του Αγίου Γεωργίου.  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το θεατρικό που έφερε τον τίτλο « Ο Ερωτόκριτος », για το οποίο στήθηκε ειδικό σκηνικό στο ίδιο σημείο της τελετής και στο οποίο συντελεστές ήταν μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου. 

  Το Ριζάρειο Λύκειο απέδειξε για μία συνεχή χρονιά ότι η εκπαίδευση στη ΡΕΣ είναι μαθητοκεντρική και έχει ως σταθερό στόχο της την ολόπλευρη ανάπτυξη και καλλιέργεια τόσο της προσωπικότητας του μαθητή όσο και των ιδιαίτερων κλίσεών του στα πλαίσια της Ελληνορθόδοξης αγωγής. 

Η Ένωση Αποφοίτων της ΡΕΣ εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους νέους αποφοίτους !

 

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση,

πατήστε εδώ 

Η Ένωση Αποφοίτων της Ριζαρείου Σχολής εύχεται στους/στις  απανταχού της γης Ριζαρείτες/-ίτισσες καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα !

Το αναστάσιμο φως να γεννήσει στις ψυχές μας αγάπη και ελπίδα !

Είθε ο Χριστός να μας δώσει τη δύναμη να πετύχουμε τη δική μας πνευματική ανάσταση !

 

Καλό Πάσχα !

Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη 8/2 θα λειτουργήσει στον ναό των Διδακτηρίων της Ρ.Ε.Σ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος  για τους σπουδαστές. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των μαθητών για την Εξωτερική Ιεραποστολή στην Αφρική. 

Ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Σχολής εδώ και 48 έτη και θα χαρεί ιδιαίτερως να συναντήσει εκεί και παλαιούς αποφοίτους της Ρ.Ε.Σ.

Αγαπητοί, -ές, Ριζαρείτες/-ίτισσες, 

 Όσα από τα μέλη επιθυμούν να προσφέρουν την ετήσια συνδρομή τους μέσω εγχρήματης συναλλαγής μέσω e-Banking σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ένωσης, θα πρέπει στην αιτιολογία να συμπληρώσουν Όνομα, Επώνυμο και «Συνδρομή ΕΑΡΕΣ 2024». 

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ένωσης είναι: 

Τράπεζα Πειραιώς: 

ΕΝΩΣΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

GR18 0171 7300 0067 3014 9157 051 

Alpha Bank: 

ΕΝΩΣΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

GR91 0140 3390 3390 0200 2002 166 

Ως ελάχιστο ποσό ορίζονται συμβολικά τα 10 ευρώ. 

Ο Ταμίας 

Γαλανός Παντελεήμων

 

Αγαπητοί Ριζαρείτες/-ίτισσες,

σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 8/2  ο Μητροπολίτης Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος θα λειτουργήσει στο Ναό της Σχολής στα Διδακτήρια (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι) για τους σπουδαστές και πως έπειτα θα ακολουθήσει ενημέρωση για την Εξωτερική Ιεραποστολή στην Αφρική και την Επισκοπή εκεί. 

Σημειωτέον ότι ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Σχολής εδώ και 48 έτη και θα χαρεί ιδιαίτερως να συναντήσει εκεί και παλαιούς αποφοίτους της Ρ.Ε.Σ.

 

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα