1η Συναυλία Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής Μουσικής

^Back To Top

logo

P4100004Υπό την εποπτεία της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, η 1η Συναυλία Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής Μουσικής, από την Χορωδία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μαθητές και μαθήτριες), υπό τη Δ/νση του Γεωργίου Ζήσιμου, Δρος Βυζαντινής Μουσικής και εκπαιδευτικού του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Tην εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου πρ. Σταύρος Μπόζος και στη συνέχεια παρουσίασε το Α΄ Μέρος και το Β΄ Μέρος της Συναυλίας  καθηγήτρια του Σχολείου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.
Η 1η Συναυλία Εκκλησιαστικής & Παραδοσιακής Μουσικής με την ονομασία «Η οδός, Η αλήθεια και η ζωή»  άνοιξε με το καλωσόρισμα «Αδελφοί, χαίρετε!».
Το Α΄ Μέρος - Εκκλησιαστική Μουσική περιείχε τέσσερα κεφάλαια:
1ο: Εσπερινός (ήχος Α΄) με στιχηραρικά κεκραγάρια, ιδιόμελο και ειρμολογικό αποστίχων
2ο: Όρθρος Μεγάλης Τεσσαροκοστής (ήχος πλ. Δ΄) με εισαγωγικούς στίχους απολυτικίων, και στιχηραρικό όρθρων Τριωδίου
3ο: Μεγάλη Εβδομάδα (ήχοι πλ. Δ΄, Δ΄και Β΄), αλληλουάριο, ειρμολογικό Μ. Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και όρθρου Μ. Πέμπτης, κάθισμα ακολουθίας Παθών και απόστιχο αίνων
4ο: Θεία Λειτουργία (ήχος Α΄) Τρισάγιο του αποστόλου, ύμνο καθαγιασμού Τιμίων Δώρων
Το Β΄ Μέρος – Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική περιείχε τραγούδια παρουσία λαϊκής ορχήστρας από μουσικούς και μαθητές  δύο κεφάλαια:
1ο: Της θάλασσας (στο πα και στο ξαναλέω, θαλασσάκι μου, καράβι - καραβάκι)
2ο: Της αγάπης (σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, από ξένο τόπο, έχε γεια Παναγιά)
Η συναυλία έκλεισε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας  κ. Φίλη που τίμησε την εκδήλωση μαζί με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευτικής Εκπαίδευσης κ. Γ. Καλαντζή.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. κ. Δωρόθεος, ο κόπτης Επίσκοπος των Αθηνών, Διευθυντές και καθηγητές των Εκκλησιαστικών Λυκείων και πλήθος κόσμου. Τη Ριζάρειο Σχολή εκπροσώπησε ο Διευθυντής κ. Γιαννής, ο Υποδιευθυντής κ. Κάτσης, καθηγητές με μαθητές και ο πρώην Δ/ντής κ. Μίχας.
Την Ένωση Αποφοίτων ΡΕΣ εκπροσώπησε ο Ταμίας της Κων/νος Μαστοράκης.

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατείστε ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα