Θεατρική παράσταση στη Ριζάρειο

^Back To Top

logo

P6260009Μετά την επιτυχία στον πανελλαδικό αγγλικό διαγωνισμό δικανικού κι έντεχνου λόγου, Forensics 2016, στην κατηγορία Duet Acting (δεύτερο βραβείο, ηθοποιοί: Βαϊάννα Μιχαλοπούλου, Φανή Θεοδώση, coach: Φανή Γέμτου) η θεατρική ομάδα της Ριζαρείου “χτύπησε” αυτή τη φορά με θεατρική παράσταση.
Η παράσταση έφερε τον τίτλο «Στο υπόγειο» και  παρουσιάστηκε στο προαύλιο της Ριζαρείου Σχολής στο Χαλάνδρι, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του επινοητικού θεάτρου, η ομάδα, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εξερεύνησε τη διαδικασία της θεατρικής δημιουργίας και υποκριτικής. Επινοητικό θέατρο είναι μια μορφή θεάτρου, όπου η παράσταση προκύπτει από συνεργασία και αυτοσχεδιασμούς της ομάδας. Ωστόσο, η μορφή της παράστασης δεν είναι αυτοσχεδιαστική, αλλά έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και δομή.
Με βάση την ιδέα της διαφορετικότητας, η θεατρική ομάδα δημιούργησε την ιστορία των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι ένα πρωινό με μια νέα πραγματικότητα: ένας πρόσφυγας βρίσκεται κλεισμένος στο υπόγειό τους. Βάζοντας στο μικροσκόπιο τις αντιδράσεις του κάθε ενοίκου, η ομάδα μελέτησε την ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι σε κάθε «εισβολή» και δημιούργησε το παζλ μιας κοινωνίας με όλες τις συνθέσεις, τις αντιπαραθέσεις, τις συμφωνίες και τις ανατροπές της.
Συγγραφή κειμένου: Φανή Γέμτου, Φανή Θεοδώση, Κατερίνα Φραγκισκάτου, Γαβριέλλα Χατζηαποστόλου
Σκίτσο αφίσας: Μάριος Χαλδούπης
Κατασκευή ταμπελών : η ομάδα
Σκηνικά: η ομάδα
Κοστούμια: η ομάδα
Έπαιξαν οι μαθητές του Λυκείου (αλφαβητικά): Ευφροσύνη Δούκα, Σταυρούλα Θεοδώση, Φανή Θεοδώση i, Βαιάννα Μιχαλοπούλου, Κατερίνα Πατήρη, Βασιλική Περιβολάρη, Άννα Φραγκά και Κατερίνα Φραγκισκάτου, υπό την καθοδήγηση, διδασκαλία και σκηνοθεσία της θεατρολόγου και ηθοποιού Φανής Γέμτου.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του ΠΣ ΡΕΣ κ. Γέμτος Πέτρος και ο κ. Χούλης Νικόλαος. Παραβρέθηκε και ο πρώην Δ/ντής της Σχολής κ. Μίχας Δημήτριος. Την ΕΑΡΕΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μαστοράκης Κων/νος και το μέλος της κ. Γκατζές Λάζαρος.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα