Επίσκεψη του Παραρτήματος ΕΑΡΕΣ Ηπείρου στον Μητροπολίτη Άρτης

^Back To Top

logo

epkalΤο πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ριζαρείτη Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο (κατά κόσμον Κωνσταντίνο Κορομπόκη). Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Ράιος, ευχαρίστησε τον ομογάλακτο Ποιμενάρχη για τη συνάντηση, τον συνεχάρη για την εκλογή και την ενθρόνισή του σε μία ιστορική Μητρόπολη, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των μελών για τη θερμή υποδοχή, και ευχήθηκε στον Μητροπολίτη υγεία, μακροημέρευση, ακύμαντο και αποδοτική ποιμαντορία· δήλωσε ακόμη ότι το Παράρτημα Ιωαννίνων είναι πρόθυμο να συνδράμει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Τέλος ως συμβολικό δώρο προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Καλλίνικο επάργυρη εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, Πολιούχου των Ιωαννίνων, με την αφιέρωση που ακολουθεί:

Σεβασμιώτατε Πάτερ καὶ Δέσποτα, Ἅγιε Ἄρτης Καλλίνικε,
Ἐπὶ τῇ χαρμοσύνῳ καὶ σωτηρίῳ ἑορτῇ τῆς τοῦ Χριστοῦ ἐνανθρωπίσεως εὐχόμεθα εἰς τὴν Ὑμετέραν πολυεύθυνον Ἀρχιερωσύνην ἔτη πολλὰ καὶ εὐλογημένα, ὑγείαν καὶ μακροημέρευσιν, ἀκύμαντον καὶ καρποφόρον ποιμαντορίαν ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἄρτης καὶ τοῦ λογικοῦ Ὑμῶν ποιμνίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο τοῦ Παραρτήματος Ἠπείρου τῆς ΕΑΡΕΣ
Δημήτριος Ράιος, πρόεδρος
Τάσος Κοσίνας, γραμματέας
Σπύρος Σουκοβέλος, ταμίας
Νίκος Περιστέρης, μέλος
Δημήτριος Τάγκας, μέλος
Ἐν Ἰωαννίνοις, τῇ 25ῃ Δεκεμβρίου 2016
Ως αντίδωρο ο νέος Μητροπολίτης δώρισε στα μέλη του Δ. Σ. από μία εικόνα της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου Άρτης, κι ένα καλαίσθητο ημερολόγιο του 2017, έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως αφιερωμένη στον προσφάτως (27-11-2013) αγιοποιηθέντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.
Η ωριαία συνάντηση αναλώθηκε κατά μεγάλο μέρος της σε συγκινητικές αναφορές αναμνήσεων και επεισοδίων από την κοινοβιακή μαθητική ζωή στη Ρ.Ε.Σ. (δάσκαλοι και συμμαθητές, μαθήματα και λειτουργική ζωή, βυζαντινή μουσική και παιχνίδια, βιβλιοθήκη, πνευματική ζωή, ρασοφορία και άλλες εκδηλώσεις ...).
Η συνάντηση έκλεισε με τη δωρεά σειράς βιβλίων και άρθρων του πρώτου μεταπολεμικού Διευθυντού της Ρ.Ε.Σ. Βασιλείου Βέλλα (από το απόθεμα που έχει χαρίσει στο Παράρτημα ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Μιχαήλ Βέλλας , υιός του αειμνήστου Βασιλείου Βέλλα)·άλλη σειρά βιβλίων και άρθρων, θεολογικού κυρίως περιεχομένου, του Προέδρου του Παραρτήματος και της συζύγου του Ελένης Χουλιαρά, Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμπλήρωσαν την επιστημονική δωρεά προς τον νέο Μητροπολίτη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και το Δ.Σ. του Παραρτήματος αποχώρησε με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Καλλινίκου δίνοντας την υπόσχεση για μελλοντικές επισκέψεις μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου.

epkal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από το Δ. Σ. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ

Εξ αριστερών: Σπύρος Σουκοβέλος, Αναστάσιος Κοσίνας, Δημήτριος Ράιος, Βασίλειος Ράμνιας (Ριζαρείτης Θεολόγος),  και Νικόλαος Περιστέρης (απουσίασε λόγω ασθενείας το μέλος Δημήτριος Τάγκας)

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα