Νέος Ηγούμενος Ι Μ Δοχειαρίου ο Ριζαρείτης Ιερομόναχος π. Αμφιλόχιος! Άξιος!!!

^Back To Top

logo

amfiloxiosΣαράντα μέρες μετά την κοίμηση του γέροντος Γρηγορίου πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Ηγουμένου στην Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
Ο νέος Ηγούμενος, Ιερομόναχος π. Αμφιλόχιος, γεννήθηκε το 1961 στο Στεφάνι Kορινθίας, ο κατά κόσμον Θεοφάνης Παπαντωνίου, γιος του ιερέα Iωάννη Παπαντωνίου.
Λιτός και απέριττος. Aπόφοιτος της Pιζαρείου Eκκλησιαστικής Σχολής, όπου και διδάχθηκε αρχικά τη μουσική από τον Δημήτριο Παναγιωτόπουλο - Kούρο.
Tις μουσικές του σπουδές τελειοποίησε με τον Θεόδωρο Xατζηθεοδώρου στο Mετόχι του Παναγίου Tάφου στην Aθήνα και αργότερα με τον π. Διονύσιο Φιρφιρή στο Άγιο Όρος.
Εκάρη μοναχός στην I. M. Προυσού Eυρυτανίας το 1980. Αμέσως μετά εγκαταστάθηκε στην Iερά Μονή Δοχειαρίου Aγίου Όρους, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα (1980-2018).
Eδώ συνέψαλλε πάντοτε, σε απόλυτη αρμονία και ταύτιση, με τον Ιερομόναχο Aντύπα, με τον οποίο συνεκτελούν το περίφημο οκτάηχο μάθημα "Ψάλλοντές σου τον τόκον" του Πέτρου Μπερεκέτη.
Γνώστης επίσης της μουσικής παλαιογραφίας.Μέλος Χορού Αγιορειτών Ψαλτών στην εκτέλεση της Τιμιωτέρας Κωνσταντίνου του εξ Αγχιάλου και Δαμιανού Βατοπεδινού.
Άξιος...!!!

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα