Κοπή πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας 2024

^Back To Top

logo

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά όλων των μελών του συλλόγου των Αποφοίτων έλαβε χώρα το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου 2024 και ημέρα Κυριακή η εκδήλωση ευλογίας και κοπής της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιτας της Ένωσης Αποφοίτων της Ρ.Ε.Σ. στα διδακτήρια της Ριζαρείου στο Χαλάνδρι. Στις 05:30 μ.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου εντός της Σχολής χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ. Ο ίδιος εκφώνησε σύντομο λόγο εκφράζοντας την συγκίνησή του που επανήλθε στη Ριζάρειο μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να τελέσει και σύντομο Τρισάγιο στη μνήμη του αειμνήστου σχολάρχη και καθηγητού της Ρ.Ε.Σ. π. Μάξιμου Δασκαλάκη, μιας και την επόμενη ημέρα εορταζόταν η μνήμη του ομώνυμου Αγίου. 

  Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης, οι απόφοιτοι πέρασαν στην αίθουσα της τραπεζαρίας για το καθιερωμένο δείπνο, στην οποία και τελέστηκε εν αρχή η ευλογία της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη. Ακολούθησε ο λόγος του Προέδρου της Ένωσης Αποφοίτων Στέφανου Προφήτη, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους Ριζαρείτες και τις Ριζαρείτισσες εξέφρασε ορισμένες από τις επιδιώξεις αλλά και τα επιτεύματα του Δ.Σ. της Ένωσης έως και την παρούσα περίοδο της θητείας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πραγματοποιείται εδώ και καιρό από τα μέλη του Δ.Σ. για να συνταχθεί το Μητρώο των Ριζαρειτών, στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα προσωπικά και βιογραφικά στοιχεία του κάθε ριζαρείτη και ριζαρείτισσας, στην δημιουργία μητρώου αιμοδοτών για την κάλυψη αναγκών όλων των σχετιζόμενων με την Ριζάρειο προσώπων, τον προγραμματισμό της διοργάνωσης Ημέρας του Ριζαρείτη σε συνδυασμό με εξόρμηση και επίσκεψη στη γενέτειρα των ιδρυτών της Σχολής, στα Ιωάννινα, καθώς και στην ανάγκη καταβολής από όλα τα μέλη της Ένωσης της ετήσιας συνδρομής τους για την επιβίωση και την κάλυψη των εξόδων της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ..

  Εν συνεχεία, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ρ.Ε.Σ. κυρίου Γεωργίου Ματσόπουλου, ο οποίος συν τοις άλλοις υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση πως μέρος του φετινού του προγράμματος αποτελεί και η τακτοποίηση του ζητήματος του νέου χώρου εγκατάστασης της Ένωσης, κάτι το οποίο έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ. της Ένωσης. Τον λόγο φυσικά πήρε αμέσως μετά για έναν σύντομο χαιρετισμό και ο πολύ αγαπητός στην Ένωση Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου κύριος Παναγιώτης Τσακίρης. 

  Στην καρδιά της βραδιάς έλαβε χώρα η βράβευση του τέως και επί πολλά έτη υποδειγματικού ταμία της Ένωσης κυρίου Κωνσταντίνου Μστοράκη. Ο κύριος Μαστοράκης διετέλεσε μέλος, ταμίας αλλά και Πρόεδρος της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ. συντελλώντας και στην πρόοδό της πρωτοστατώντας σε ανταμώματα ριζαρειτών αλλά και στη δημιουργία της Ιστοσελίδας μας. Το Δ.Σ. απένειμε τιμητική πλακέτα στον κύριο Μαστοράκη ευχόμενο στον ίδιο να ευημερεί και να χαίρει ες αεί ! 

  Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχάριστη και παιγνιώδη διαδικασία της λαχειοφόρου στην οποία κληρώθηκαν συνολικά 14 δώρα (ένα στυλό διαρκείας μάρκας Parker, ένα smartwatch Xiaomi, ένα tablet γραφής Xiaomi, 2 σετ ακουστικών [ένα ασύρματο και ένα ενσύρματο], ένα ηλεκτρικό μπρίκι, ένα ατσάλινο κόσμημα για το λαιμό, ένα οικολογικό θερμός, ένα σετ αξεσουάρ κρασιού καθώς και 5 βιβλία). Επιπλέον, δόθηκαν και 5 γούρια σε όσους τυχερούς κέρδισαν τα φλουριά της βασιλόπιτας. 

  Το Δ.Σ. της Ένωσης με ιδιάζουσα συγκίνηση για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής εκδήλωσης εύχεται σε όλους τους απανταχού της γης Ριζαρείτες καλό και ευλογημένο νέο έτος με την προσδοκία αυτό να φέρει ό,τι καλύτερο και ομορφότερο και τους παροτρύνει να συμμετέχουν και στις μελλοντικές εκδηλώσεις της Ένωσης, μιας και αυτές αποτελούν ευκαιρίες αναμόχλευσης κοινών βιωμάτων.

Καλό και ένθεον έτος Ριζαρείτες ! 

 

 

σύνταξη : Καψάλη Μαρία

  αντιπρόεδρος ΕΑΡΕΣ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα