Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη ΡΕΣ. Μαζί και ο Υπουργός Παιδείας

^Back To Top

logo

IMG 8458 Γράφει ο Κώστας Μαστοράκης, ταμίας της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30΄, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή στα εκπαιδευτήρια της ΡΕΣ. Με την εποπτεία του νέου Διευθυντού της Σχολής κ. Γιαννή και του συλλόγου των καθηγητών, οι μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου της Ριζαρείου άνοιξαν τις πύλες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Ευρώπης. Στο φιλόξενο χώρο της τραπεζαρίας της Σχολής στήθηκαν τα περίπτερα πέντε ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Φιλανδία και Γερμανία), προσφέροντας αφιλοκερδώς στους καλεσμένους γεύσεις και μυρουδιές της κάθε χώρας και διάφορα ποτά.

Επειδή είναι μέρες αγάπης που σημαίνει προσφορά, το σχολείο είχε ετοιμάσει ειδικό χώρο και συγκέντρωνε είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο εκδήλωσης για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, που προσέφεραν όλοι οι καλεσμένοι και οι επισκέπτες.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

- Καλωσόρισμα των καλεσμένων από την χριστουγεννιάτικη ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος.

- Βυζαντινή χριστουγεννιάτικη εκκλησιαστική μουσική από τους μαθητές της ΡΕΣ.
- Φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου Ευρωπαϊκού Χωριού.
- Φωνητικά και κιθαριστικά σύνολα από το Εθνικό Ωδείο – Παράρτημα Βριλησσίων, υπό την Διεύθυνση του Δ/ντου του Ωδείου κ. Χρήστου Πουρή.
- Παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα από τους μαθητές της ΡΕΣ συνοδεία μουσικών οργάνων.
- Χορευτικά παραδοσιακών χορών από τους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής.
- Σύγχρονη ορχήστρα Λυκείου ΡΕΣ με χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό μπορούσε να απολαύσει και την έκθεση Φωτογραφίας «Η Ελλάδα του Μόχθου" – Συλλογή Νίκου Πολίτη», από τη συλλογή του Ριζαρείου Ιδρύματος, στον χώρο του προθαλάμου της τραπεζαρίας  και της βιβλιοθήκης.
Την  παραπάνω εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης μαζί με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καλαντζή. Ο Δ/ντής της ΡΕΣ κος Γιαννής τίμησε τον κ. Υπουργό με αναμνηστικό μετάλλιο της ΡΕΣ και σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις του Ριζαρείου Ιδρύματος. Επίσης τίμησε την εκδήλωση και ο Πρέσβης της Φιλανδίας. Το Πολυμελές Συμβούλιο της ΡΕΣ σχεδόν σύσσωμο παραβρέθηκε στην εκδήλωση (κ.κ. Γέμτος, Φαφαλιός, Χούλης, Μασσαλάς, Ματσόπουλος, Κύρου, Ιωαννίδης)  μαζί με τον Γραμματέα κ. Μωραΐτη και υπαλλήλους των γραφείων. Την Ένωση Αποφοίτων της ΡΕΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ. Καβρουλάκης, ο Γραμματέας Κ. Γρηγοριάδης, ο Ταμίας Κ. Μαστοράκης και το Μέλος Δ. Σωτηρόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε ο πρώην Δ/ντής και απόφοιτος κ. Μίχας Δ. με τον πρώην καθηγητή κ. Βλάχο.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι υπό την εποπτεία της καθηγήτριας αγγλικών  συμμετείχαν στην τριήμερη  εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών, διαγωνιζόμενοι.
Τον χώρο της εκδήλωσης πλημμύρισε πλήθος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών, φίλοι και επισκέπτες και γεύτηκαν μύρισαν και άκουσαν όλοι μαζί τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα των πέντε χωρών. Συγχαρητήρια στον Δ/ντή της Σχολής και στους καθηγητές για την ωραία εκδήλωση.

 

Για περισσότερες φωτο πατήστε εδώ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα