Αρχαιρεσίες στην ΕΑΡΕΣ και νέο Δ.Σ. Απολογισμός - αποχαιρετιστήρια ομιλία προέδρου κ. Δημ. Καβρουλάκη

^Back To Top

logo

P5290039Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαίου 2016, οι προγραμματισμένες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΑΡΕΣ όπως είχαν προγραμματιστεί, στα διδακτήρια της Σχολής μας στο Χαλάνδρι. Το πρωί, αρκετοί απόφοιτοι εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της Σχολής και στη συνέχεια στο αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Πρόεδρος Γενικής Συνέλευσης, ο εξαίρετος εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός Βασίλης Σακκάς, βοηθούμενος από τον πρώην Πρόεδρο Ιωάννη Γιαννόπουλο, ο οποίος κατήυθυνε με μαεστρία την Γενική Συνέλευση με θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
2. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ανακοίνωση προϋπολογισμού για την προσεχή τριετή θητεία του νέου Δ.Σ.
4. Λειτουργία Παραρτημάτων Ενώσεως.
Τον Διοικητικό απολογισμό έκανε ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Καβρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τριετίας Ιούνιος 2013 – Μάιος 2016. Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο απερχόμενος Ταμίας Κων/νος Μαστοράκης και διάβασε και την Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα. Ακούστηκαν απόψεις – προτάσεις των μελών και λύθηκαν διάφορες απορίες – ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.(Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου στο τέλους του άρθρου)
Στη συνέχεια τα μέλη εξέλεξαν Εφορευτική Επιτροπή για την διενέργεια των αρχαιρεσιών, αποτελούμενη από τον Νικόλαο Καβουρίνο και τον Ιωάννη Μουστάκη. Παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και όσοι εκ των μελών δεν είχαν τακτοποιηθεί οικονομικά, κατέβαλαν την συνδρομή τους για το 2016 και ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας. Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε μετά το κλείσιμο της κάλπης, περί ώρα 14:00΄, έχει ως εξής:
 

Πρόεδρος:
Μαστοράκης Κων/νος 6974935620
Αντιπρόεδρος:
Πετρόπουλος Θεόδωρος 6971806970
Γεν. Γραμματέας:
Αναγνώστου Χρήστος 6973670655
Ταμίας:
Ζέρβας Φώτιος 6974789041
Μέλη:
Γεωργάκης Θεόδωρος
6972819189
  Γκατζές Λάζαρος 6972747788
  Γρηγοριάδης Κων/νος 6983505346
  Καβρουλάκης Δημήτριος 6977807925
  Καραχάλιας Στέφανος 6944737938
  Κατσινούλας Κων/νος 6977837806
 
Σωτηρόπουλος Δημήτριος
6944398500

Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ ΕΑΡΕΣ να έχει μια γόνιμη και καρποφόρα θητεία για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2016 – Μάιος 2019.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΡΕΣ κ. ΔΗΜ. ΚΑΒΡΟΥΛΑΚΗ

Φίλοι και αδελφοί Ριζαρείτες,
Εκλεκτοί και αγαπητοί συνεργάτες μου,
Με αίσθημα ευθύνης και με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι ενώπιόν σας στην τελευταία μου δημόσια θεσμική παρουσία με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΑΡΕΣ.
Σας καλωσορίζω, χαιρετίζω και σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία, που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά και την παραζάλη της εποχής, εσείς σήμερα βρίσκεστε εδώ ως φάρος φωτεινός, ως αχτίδα φωτός ελπιδοφόρα, να δώσετε το παρόν σας καταθέτοντας ο καθένας σας το Ριζάρειο πνεύμα και ήθος «ως κοινό σημείο αναφοράς – κρίκος συνδετικός -  σήμα εγχάρακτο – μνημείον τέλειον – εντύπωμα του μέσα κόσμου μας το χώρο», όπως έλεγε ο μακαριστός καθηγητής μας Νικηφόρος Καχριμάνης.
Ξεκινώ κάνοντας το Διοικητικό Απολογισμό, όχι με τον τρόπο που θα ήθελα να ξεκινήσω. Όμως  η καταγραφή της ιστορίας ούτε αλλάζει ούτε διαστρεβλώνετε αλλά αποτυπώνεται με έγγραφα και ντο-κουμέντα.
Περί τα τέλη του Ιούνιου του 2013, λίγες μέρες μετά τις περασμένες αρχαιρεσίες στις 02-6-2013 καλούμαστε από το Π.Σ της ΡΕΣ, σε τακτική του συνεδρίαση στη Βασ. Σοφίας, μέλη του δικού μας συμβουλίου να πάρουμε θέση σε επιστολή που έλαβαν από το παράρτημα Ιωαννίνων για στήριξη εκδηλωσή τους το επερχόμενο καλοκαίρι για τον Βασίλειο Βέλλα, η οποία είχε αρνητική απάντηση από μέρους τους να συμμετέχουν και μας ενημέρωσαν για την απόφαση τους αυτή. Μάλιστα, μέλος του Π.Σ. εκφράσθηκε πολύ αρνητικά για τον φερόμενο Πρόεδρο του Παραρτήματος Σάββα Σιάτρα, που πριν το εγγραφό τους αυτό, τους είχαν κοινοποιήσει αρχαιρεσίες με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος Ιωαννίνων» με ημερομηνία 11.6.2013. Μας ζητήθηκε, λοιπόν, από το Π.Σ να τοποθετηθούμε. Τους εκθέσαμε τις απόψεις μας ως εξουσιοδοτημένοι του Δ.Σ (Δ. Καβρουλάκης, Σ. Καραχάλιας, Κ. Γρηγοριάδης, Δ. Σωτηρόπουλος) και τους αναφέραμε ότι εφόσον δεν έχουν γίνει σύννομα οι καταστατικές οι διαδικασίες επανασύστασης – επαναδραστηροποίησης του Παραρτήματος μετά από τρεις δεκαετίες αδράνειας και εφ όσον δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία και δεν ζητήθηκε τούτο, δεν αναγνωρίζονται από την Ένωση ως νόμιμο Παράρτημα.   Αντιθέτως, είχε επιλεγεί η αυτόβουλη και μονομερής ανάπτυξη δραστηριότητας χωρίς την έγκριση του Μητρικού Συλλόγου.
Μας ζητήθηκε να βρεθεί κάποια λύση.
Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι το μέλος του Πολυμελούς κ. Χ. Μασσαλάς θα έπαιρνε πρωτοβουλία για εύρεση λύσης, όμως στη συνέχεια δεν φάνηκε τέτοια πρωτοβουλία, αντιθέτως συμμετείχε σε εκδηλώσεις παρά την αντίθετη απόφαση που είχε λάβει το Π.Σ για μη αναγνώριση του Παραρτήματος.
Ακολουθεί έκτακτο Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ και συντάσσεται επιστολή προς το Π.Σ με ημερομηνία 17.6.2013 σε συνέχεια ενημερωτικής επιστολής, όπου γίνεται ενημέρωση με ποιές πράξεις προηγούμενων Δ.Σ (πριν 30 χρόνια) θεσπίστηκαν τα παραρτήματα.
Με το εγγραφό μας αυτό καθορίζονται και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Παραρτήματος.
Μετά τις ανωτέρω διαδικασίες το Δ.Σ παίρνει πρωτοβουλία για συναντήσεις προς εξεύρεση λύσης κάτι που ομόφωνα το Δ.Σ επιθυμούσε.
Γίνεται συνάντηση με τον Σάββα Σιάτρα και του Αντώνη Βασιλάκη σε ξενοδοχείο του Κέντρου της Αθήνας με πολλές υποσχέσεις και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ακολουθούν άλλες δύο συναντήσεις η μία στο γραφείο του Διευθυντή της ΡΕΣ κ. Μίχα με υποσχετικό περιεχόμενο, ακόμα και υποδείξεις του τρόπου μετάβασης προς λύσιν του προβλήματος. Και πάλι άκαρπες οι προσπάθειες.
Στις 15.11.2013 ακολουθεί έγγραφο της ΕΑΡΕΣ προς τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ σχετικά με ανάρτηση στο Site της Μητρόπολης για τη σύνθεση του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ αναφέροντας, ως ονόματα αυτά του Παραρτήματος ούτε καν αναφέρθηκε η λέξη Παράρτημα αλλά Δ.Σ ΕΑΡΕΣ.
Στην ανάρτηση αυτή καταφερόταν για ενέργειες του Π.Σ παράνομες και έριχνε ανάθεμα στη εισαγωγή κοριτσιών στη ΡΕΣ. Ακολουθούσαν υπογραφές που «σερνόντουσαν κατά το  δοκούν», ακόμα και προσώπων που δεν ήταν στην εκδήλωση και δεν είχαν υπογράψει οι ίδιοι !!
Ακολουθούν πιο ευχάριστα πράγματα.
Στις 23.11.2013 σε αίτημα της κ. Ελένης Καχριμάνη, η ΕΑΡΕΣ συνδιοργανώνει με το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας, εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο, αξέχαστο δάσκαλο, ποιητή, φιλόσοφο, τον δικό μας άνθρωπο, τον μακαριστό Νικηφόρο Καχριμάνη. Προηγήθηκαν  πολλές επισκέψεις στο σπίτι της κ. Καχριμάνη και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Ν. Βουτζά με μεγάλη επιτυχία.
Από την πλευρά της ΕΑΡΕΣ μίλησαν οι απόφοιτοι: π. Γεράσιμος Ζαμπέλης με θέμα: Ν.Κ. ο δάσκαλος, Β. Σακκάς με θέμα: Ν Κ ο ποιητής. Παρέμβαση έκανε ο Δημήτρης Μακρής. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δ. Μίχας και εγώ ως Πρόεδρος της ΕΑΡΕΣ αναφερόμενος επίσης και στο μεγάλο Δάσκαλο.
Την εκδήλωση συντόνισε με μεγάλη επιτυχία ο Αντιπρόεδρος μας ο Στέφανος Καραχάλιας.
Περί τα τέλη Νοεμβρίου 2013 αρχές Δεκέμβρη γίνεται παρέμβαση στο Π.Σ γύρω από τα    οικονομικά της Ένωσης με κατάθεση πινάκων, όπως μας ζητήθηκε, με τις επιχορηγήσεις των τελευταίων ετών. Η αδυναμία των οικονομικών της Ένωσης εντοπίζεται και αποτυπώνεται με την έναρξη της κρίσης.
Επιχορηγήσεις από τη ΡΕΣ
2007    -  8.000 €
2008    -  8.000 €
--------------------------
2009        Ø
2010        Ø
2011        Ø
--------------------------
2012        4.000 €
2013        2.500 €
2014        4.000 €   - (συμψηφισμός με οφειλές.)
2015        2.500 €
Η πρότασή μας τότε ήταν να συμψηφισθούν τα οφειλόμενα (ενοίκια – κοινόχρηστα) και να μας δίνεται ένα παραπάνω ποσό που να καλύπτει την εφημερίδα μας (τυπογραφείο + Ταχυδρομικά) Παρ’ όλες τις υποσχέσεις τους δεν γινόταν τίποτα. Τα επιχειρήματά μας;
Το αυτονόητο. Η ΕΑΡΕΣ προάγει και προβάλλει το έργο της ΡΕΣ δια μέσου του εντύπου της, την εφημερίδα μας τον Ριζαρείτη. Ένθερμος υποστηρικτής ο Σύμβουλος κ. Π. Τσακίρης ο κ. Ν. Χούλης και ο κ. Κ. Φαφαλιός.
Υποσχέσεις και στο τέλος να βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.
Στις 18.12.2013 η ΕΑΡΕΣ προσκεκλημένη του Σχολείου δίνει το παρόν της στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Στις 30.1.2014 σε πρόσκληση του Π.Σ δίνουμε το παρόν μας στην παρουσίαση του βιβλίου του Συμβούλου κ. Χρήστου Μασσαλά «Ο Δρόμος μας» που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης της Σχολής.
Στις 3.2.2014 ακολουθεί η κοπή της πίτας της Ένωσής μας στον χώρο της Τραπεζαρίας με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου, αποφοίτου της Σχολής.
Αρχές τους 2014 το www.eares.gr, η ιστοσελίδα της Ένωσής μας. Απόφαση σταθμός. Η δημιουργία σύγχρονης αναβαθμισμένης και λειτουργικής ιστοσελίδας η οποία έχει σκοπό να δώσει στα μέλη μας τη δυνατότητα έγκαιρης επικοινωνίας διαδραστική άμεση και πλούσια.
Στις 22.3.2014 το Δ.Σ δίνει το παρόν του στην εκδήλωση των ιερατικών κλήσεων και στις συζητήσεις που ακολούθησαν με εκπροσώπους άλλων αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών στον χώρο συνεδριάσεων του Π.Σ.
Στις 23.6.2014 κάναμε έγγραφο στο Π.Σ για πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην συμπλήρωση 170 χρόνων από την ίδρυση της ΡΕΣ 1844 – 2014. Στο έγγραφο αυτό αποτυπώνονται προτάσεις για εκδηλώσεις προς το τέλος της χρονιάς, με πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ως μεγάλου επισήμου και τιμώμενου προσώπου, με συμμετοχή της ΕΑΡΕΣ στο τελετουργικό και βράβευση του Πατριάρχη.
Το έγγραφο αυτό ενδεχομένως ενεργοποίησε στη συνέχεια το Π.Σ σ’ αυτό που ακολούθησε.
Στις 25.6.2014 μας καλούν εκτάκτως σε συμβούλιο του Π.Σ να τοποθετηθούμε για το ανώτερο. Αισθανθήκαμε ότι τους αιφνιδιάσαμε ή ότι η  πρωτοβουλία μας τους ξεπερνούσε.
Την 1.7.2014 έγγραφο της ΕΑΡΕΣ για αποδοχή προσφοράς βιβλίων (ύστερα από τηλεφωνικές συζη-τήσεις) στην κ. Σόνιαν Περλέγκα για την βιβλιοθήκη της ΡΕΣ και της ΕΑΡΕΣ στην μνήμη της θείας της Καλλιόπης Δαμάσκου ύστερα από επιθυμία της.
Στις 26 και 27 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται Ριζαρείτικο συναπάντημα στην Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λευκάδα ύστερα από πρόσκληση του εξαίρετου συνεργάτη της ΕΑΡΕΣ  π. Γερασίμου Ζαμπέλη. Ανακοινώνεται μέσω της εφημερίδας μας.
Ακολουθεί επίσκεψη στις 26/7 στην Ι.Μ. Φανερωμένης με επίσημη υποδοχή του Δ.Σ και πλήθος Ριζαρειτών από τον ηγούμενο της Μονής Ριζαρείτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα. Συμμετοχή της ΕΑΡΕΣ στον Πανηγυρικό Εσπερινό με παρουσία στο ψαλτήρι, ακολουθεί  ξενάγηση στο Μουσείο της Μονής και το βράδυ δείπνο. Στις 27/7 το πρωί εκκλησιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό με επικεφαλής και οικοδεσπότη τον Ριζαρείτη π. Γεράσιμο Ζαμπέλη.
Ακολουθεί κέρασμα στο κέντρο νεότητας μετά τον εκκλησιασμό, συζήτηση και ομιλία του Προέδρου της ΕΑΡΕΣ  κ. Δημητρίου Καβρουλάκη για την συνάντηση αυτή. Ακολουθεί γεύμα, προσφορά του π. Γεράσιμου Ζαμπέλη. Στο σημείο αυτό αξίζει αναφορά, η συμμετοχή Ριζαρειτών από τους όμορους νομούς και ξεκινά η βάση συζήτησης για την επαναδραστηριοποίηση του Παραρτήματος Ιωαννίνων, η Ηπείρου με τους Ριζαρείτες κ. Αναστάσιο Κοσίνα και Γρηγόρη Σπύρου.
Στις 8.8.2014 αποστέλλεται συλλυπητήρια επιστολή στην πρεσβυτέρα του μακαριστού  αδελφού μας π. Αθανασίου Παπαθανασίου. Στη συνέχεια αποστέλλονται τεύχη της εφημερίδας μας στην πρεσβυτέρα του όπου αναγραφόταν αφιέρωμα αναφερόμενο στον μακαριστό π. Αθανάσιο.
Τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 κυκλοφορεί το τεύχος Νο 82 της εφημερίδας μας ο Ριζαρείτης, το κόσμημα της εφημερίδας μας, με τίτλο «Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ». Όλο το τεύχος 8 σελίδων είναι αφιερωμένο στην Ιστορία της Ένωσής μας που αποτυπώθηκε και θα  μείνει ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ένα τεύχος που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν μας.
Δημιουργός αυτού του τεύχους ύστερα από ενθάρρυνση και προτροπή ο ιστοριοδίφης   Ριζαρείτης κ. Δημήτριος Μακρής, τον οποίο τίμησε η ΕΑΡΕΣ με αναμνηστική πλακέτα αλλά και για την συνολική προσφορά του. Δημήτρη σ΄ ευχαριστούμε.
27 Σεπτεμβρίου 2014 ακολουθεί συναπάντημα Κρητών Ριζαρειτών με εκκλησιασμό στον   Άγιο Τίτο Ηρακλείου Κρήτης. Η εκδήλωση προετοιμάσθηκε από τον ιερατικό προϊστάμενο του ναού, Ριζαρείτη π. Εμμανουήλ Ασκιανάκη και τον Ανδρέα Γιακουμάκη. Ακολουθεί κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, συζήτηση και ομιλία του Προέδρου. Ακολουθεί κρητικό γλέντι με παραδοσιακά όργανα λύρα – λαούτο και με συμμετοχή της χορωδίας Μικρασιατών Ηρακλείου όπου ηγείται ο Ανδρέας Γιακουμάκης. Στην εκδήλωση είχε δώσει την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, μέλη του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ και   ο Βασίλης Σακκάς που ήλθε από Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.
Ακολούθησε γεύμα.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 έρχεται επιστολή από το Πολυμελές Συμβούλιο της ΡΕΣ,  υπογραφόμενο από τον Πρόεδρο κ. Ν. Χούλη με το οποίο καλείται ο Πρόεδρος να παρευρεθεί στην Πατριαρχική Θ. Λειτουργία και στη ρασοφορία των μαθητών στις 9.11.2014 ημέρα του Αγίου Νεκταρίου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄ - Ριζαρείτη. Ακολουθεί έκτακτο Συμβούλιο, όπου αποτυπώνεται η προσφώνηση προς τον Πατριάρχη και λαμβάνεται απόφαση να του απονεμηθεί αναμνηστικός πάπυρος για την έλευσή του στη ΡΕΣ στα 170 χρόνια της στα 40 χρόνια ιεροσύνης του και στα 10 χρόνια της Πατριαρχίας του με ανάλογο κείμενο.
Ακολουθεί αφιερωματικό τεύχος με μεγάλη αναφορά στο γεγονός και με οπισθόφυλλο στον Ριζαρείτη, αντίγραφο του παπύρου απονομής με συλλεκτική μορφή.
Στις 18.12.2014 η ΕΑΡΕΣ δίνει το παρόν της στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του  Σχολείου και συμμετέχει στην βράβευση του αρχαιότερου Συμβούλου της Σχολής, κ. Κωνσταντίνου Φαφαλιού με απονομή αναμνηστικής πλακέτας.
Περί το τέλος του έτους εκδίδεται το νέο βιβλίο του μακαριστού πλέον καθηγητή της ΡΕΣ Κωνσταντίνου Παπασωτηρίου με τίτλο «Σοφίας Αποστάγματα». Μας δίδονται από τον καθηγητή περί τα 20 βιβλία για να δοθούν κατ’ αρχάς σε όλα τα μέλη του Δ.Σ και τα υπόλοιπα, όπου εμείς κρίναμε.
(Γ. Ζαμπέλη- Μακρής – Σακκάς – Γιακουμάκης - Κύριλλος Σμύρνης κ.α.)
2.2.2015 Η καθιερωμένη εκδήλωση της Ένωσής μας, η κοπή της πίτας. Καλείται και παρευρίσκεται στον εσπερινό και στην εκδήλωση ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ.κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ καθηγητής Αγγλικών της Σχολής. Οι παλιοί τον θυμούνται.
5.3.2015 Η ΕΑΡΕΣ πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση για τους μακαριστούς Σχολάρχες της ΡΕΣ Αρχιμανδρίτες: Μάξιμο Δασκαλάκη και Νεκτάριο Κοτζιά.
Ακολουθεί επιστολή προς τον Διευθυντή της Σχολής κ. Δ. Μίχα για τα διαδικαστικά, για υποστήριξη της εκδήλωσης με την παρουσία του Συλλόγου των καθηγητών, μαθητών, γονέων και της χορωδίας του Σχολείου.
Ακολουθεί έτερη επιστολή προς το Π.Σ για την παρουσία του κατ’  αρχάς και, κατά δεύτερον, για την παραχώρηση της αίθουσας της τραπεζαρίας για την εκδήλωση και την παράθεση κεράσματος.
Ελήφθη απόφαση και ορίσθηκαν ομιλητές ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαος,  ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, ο Παναγιώτης Σκαλτσής Ομότιμος Καθηγητής Λειτουργικής του Α.Π.Θ, και νυν Πρόεδρος της Θεολογικής, ο Μάξιμος Ιβηρίτης Νικολόπουλος και ο π. Γεράσιμος Ζαμπέλης. Παρέμβαση από τον κ. Δημήτρη Μακρή και χαιρετισμός από τον Διευθυντή κ. Δ. Μίχα και τον Πρόεδρο της ΕΑΡΕΣ  κ. Δημήτριο Καβρουλάκη.
Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. Το δώρο της ΕΑΡΕΣ:
Το Επίτομο Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονιστής της εκδήλωσης και πάλι ο Αντιπρόεδρος της Ένωσής μας κ. Στέφανος Καραχάλιας, διακεκριμένος Φιλόλογος - Θεολόγος. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΡΕΣ κ. Π. Γέμπτος, το παρόν του έδωσε και το μέλος του Π.Σ.  κ. Χριστόφορος  Χαραλαμπάκης και ο παλιός καθηγητής της ΡΕΣ κ. Γεώργιος Παπαδάκης.
Ακολουθούν ευχαριστήριες επιστολές από την πλευρά της ΕΑΡΕΣ αλλά και από την πλευρά των ομιλητών.

Τον Απρίλη του 2015 και συγκεκριμένα το Πάσχα του 2015 ήμουν στην Σμύρνη και παραβρέθηκα στο 1ο Πάσχα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, στο πλευρό του Ριζαρείτη  π. Κύριλλου Συκκή του 1ου Ιερέα στην Σμύρνη. Του προσέφερα πολλά βιβλία-δώρα ενυπόγραφα ως ΕΑΡΕΣ με την σύνθεση όλου του Δ.Σ.
Μεταξύ αυτών και τα μουσικά βιβλία του Δ. Παναγιωτόπουλου – Κούρου: «Μεγάλη Εβδομάδα και την Θεία Λειτουργία», όπου στην αφιέρωση ανέφερα ότι πρέπει να κοσμούν το ψαλτήρι του Ι.Ν. του Αγίου Βουκόλου όπου έγινε η 1η Ανάσταση στη Σμύρνη μετά από 93 χρόνια. Δόθηκαν και άλλα βιβλία όπως του Κ. Παπασωτηρίου «Σοφίας Αποστάγματα». Του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου «Ριζαρείτες Αρχιερείς», όπου στην αφιέρωση του ανέφερα ως ευχή ότι στο βιβλίο αυτό να συμπεριληφθεί και αυτός ως πρώτος Επίσκοπος Σμύρνης μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Επίσης και το βιβλίο του π. Γερασίμου Ζαμπέλη: Νικηφόρος Καχριμάνης «Ο Άνθρωπος».
Ανάλογα δώρα δόθηκαν και στην Πρόεδρο της Ελληνικής παροικίας της Σμύρνης για να κοσμούν τη βιβλιοθήκη τους.
Στις 6.5.2015 το Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ παρευρίσκεται στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού επιμελητή και κατόχου βραβείου GINES Γιάννη Σηφάκη.
Στις 15.5.2015 λαμβάνουμε ευχαριστήρια επιστολή από το Άγιο Όρος από τον π. Μάξιμο   Ιβηρίτη, καθώς και αναμνηστικά δώρα από το Άγιο Όρος μεταξύ αυτών και ασημένιος σταυρός 100 χρόνων της απελευθερώσεως  του Αγίου Όρους (ως πρωτεπιστάτου Αγίου Όρους στις εκδηλώσεις αυτές) όπου μαζί με την καλαίσθητη και καλλίγραφη επιστολή γίνονται κορνίζα και κοσμούν τα γραφεία μας. Ακολουθούν και άλλες επιστολές από τους: Π. Σκαλτσή,    π. Γεράσιμο Ζαμπέλη Δημ. Μακρή κλπ.
Στις 28.5.2015 λαμβάνουμε ευχαριστήρια επιστολή από τον κ. Κωνσταντίνο Φαφαλιό μέλος του Π.Σ της ΡΕΣ για την απονομή της τιμητικής πλακέτας που του απονείμαμε για την πολυετή προσφορά του.
Στις 22.6.2015  Η ΕΑΡΕΣ δίνει το παρόν της στη τελετή λήξης της Σχολικής Χρονιάς και στην σπουδα-ία παράσταση «Σοφοκλέους Αντιγόνη» από παιδιά μαθητές της ΡΕΣ και παιδιά από το ίδρυμα κωφαλάλων που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε νοηματική γλώσσα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την παράσταση παρακολούθησαν περί τα 600 άτομα και άνω.
Στις 8.10.2015 αποστέλλεται επιστολή προς το Ι. Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής Πάρου στον αδελφό μας Ριζαρείτη π. Στυλιανό Μπιζά για την διαμεσολάβησή του να δοθούν δώρα στην Ένωσή μας, για τις ανάγκες της κοπής της πίτας μας.
Εικόνες και βιβλία. Για τις προσφορές αυτές η ΕΑΡΕΣ τίμησε το ίδρυμα και τον ίδιο τον  π. Στυλιανό Μπιζά.
Στις 16.10.2015 στέλνουμε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την εκδημία του Μακαριστού Ριζαρείτη Μητροπολίτη Πέτρας ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.
Στις 10.12.2015 στέλνεται επίσης συλλυπητήρια επιστολή στον χοράρχη μας κ. Γεώργιο Κατσούλα για την εκδημία της μακαριστής συζύγου του Ευρυδίκης.
Επίσης στις 10.12.2015 μέλη του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ καλεσμένοι του κ. Π. Τσακίρη παρακολουθούν διάλεξή του στην Εστία της Νέας Σμύρνης με θέμα: «Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη του 1900».
Στις 3.1.2016 θάνατος του μακαριστού καθηγητή της ΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΥ  ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και παρουσία στην εξόδιο ακολουθία του Δ.Σ στις 4.1.2016 στη γενέτειρά του το Λεβίδι.
Εκφωνήθηκε επικήδειος λόγος από τον κ. Δημήτρη Κυριακόπουλο για λογαριασμό της  ΕΑΡΕΣ και του ιδίου.
Παρευρέθησαν αρκετοί Ριζαρείτες Ιερείς, λαϊκοί και από το Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ ο Κώστας Κατσινούλας και Παναγιώτης Πανόπουλος.
Την 1η.2.2016 κοπή της πίτας της ΕΑΡΕΣ. Στην εκδήλωση αυτή τιμώνται οι Ριζαρείτες  π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο Δημήτρης Μακρής και το Ίδρυμα Εκατονταπυλιανής Πάρου μαζί με τον  π. Στυλ. Μπιζά για την επί σειρά ετών προσφορά τους στην Ένωση.
Στις 2.2.2016 γίνεται έγγραφο προς το Π.Σ για παραχώρηση του Ναού για το 40ήμερο μνημόσυνο στον  Κ. Παπασωτηρίου και του δίσκου των κολύβων.
Στις 8.2.2016 λαμβάνουμε Ηλεκτρονική επιστολή από τον Δ. Μακρή με ευχαριστίες προς το Δ.Σ. για την απονομή της τιμητικής πλακέτας που του απένειμε η ΕΑΡΕΣ.
Στις 8.2.2016 τελείται τρισάγιο στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου στη Ριζάρειο στη μνήμη του μακαριστού καθηγητή Κ. Παπασωτηρίου με ψάλτες τα μέλη του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ και ιερέα τον π. Ιωάννη Μελισσάρη.
Ακολουθεί στην τραπεζαρία φιλολογικό μνημόσυνο όπου αρκετοί απόφοιτοι ομιλούν και ενθυμούνται τον καθηγητή.
Στις 17.2.2016 Λαμβάνεται έγγραφο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ανασύσταση του Παραρ-τήματος Ιωαννίνων και ακολουθεί Έκτακτο Συμβούλιο.
Στις 18.2.2016 αποστέλλεται επιστολή προς την Επιτροπή Πρωτοβουλίας που εκφράζει την ικανοποίησή του για την λήψη πρωτοβουλιών για επανασύσταση του Παραρτήματος με    οδηγίες που οδεύουν σε μια νομική ομαλότητα, ευελπιστώντας σε αγαστή συνεργασία.
Στις 14.2.2016 Στέλνουμε συλλυπητήρια επιστολή στην κ. Νίκη Χοχλιδάκη για τον θάνατο του συζύγου της αγιογράφου της ΡΕΣ και της ΕΑΡΕΣ Γεωργίου Χοχλιδάκη. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δύο γιγαντοέργα του Μακαριστού κοσμούν τα γραφεία της Ένωσής μας στην οδό Μητροπόλεως. Ένα με τον Άγιο Νεκτάριο ως Σχολάρχη με  επανωκαλύμμαυχο και ένα με την αποτύπωση της παλιάς Ριζαρείου στην Βασ. Σοφίας πριν κατεδαφισθεί τη δεκαετία 1970, διαστάσεων  3,05 x 1,05. Κατατίθενται χρήματα αντί στεφάνου προς το χαμόγελο του παιδιού και στις 16.3.2016 μας έρχεται ευχαριστήρια απαντητική επιστολή.
12.5.2016 πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ, όπου λαμβάνεται     ομόφωνη απόφαση για την έγκριση λειτουργίας του Παραρτήματος Ηπείρου με έδρα τα    Ιωάννινα και εξουσιοδοτούνται ο Πρόεδρος ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, να αποτυπώσουν το έγγραφο και εντός ολίγων ημερών και πριν την λήξη της παρούσης θητείας να υπογραφεί και να αποσταλεί.
Στις 13.5.2016 στέλνω προσωπική ευχαριστήρια επιστολή προς το Π.Σ της ΡΕΣ για την επί σειρά ε-τών συνεργασία και προς άλλους συνεργάτες με μεταγενέστερη ημερομηνία όπως στον π. Γεράσιμο Ζαμπέλη στον π. Στυλιανό Μπιζά, Β. Σακκά Δ. Λεονταρίτη κ.α.
Στις 19.5.2015 Στέλνουμε έγγραφο προς τον Διευθυντή της ΡΕΣ κ. Νικόλαο Γιαννή για την έγκριση και παραχώρηση του Αμφιθεάτρου της ΡΕΣ για την διενέργεια των σημερινών  αρχαιρεσιών της 29ης Μαΐου 2016, όπως μας ζητήθηκε!!
Στις 25 Μαΐου 2016 αποστέλλεται έγγραφο προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ  Παραρτήματος ΕΑΡΕΣ Ηπείρου για την αναγνώριση της εγκυρότητας και την νομιμότητα των αρχαιρεσιών που πραγματοποίησαν την Κυριακή 27.3.2016.
Στο έγγραφο αποτυπώθηκε η χαρά και το αίσιο πέρας μας βραδυπορούσης διαδικασίας που δυσχέρανε την εξέλιξη, για να καταλήξει και να λειτουργήσει το Παράρτημα Ηπείρου.
Αγκαλιάσαμε την διαδικασία αυτή και εκφράσαμε με το έγγραφο αυτό τα συναισθήματα αδελφοσύνης και αγάπης προς τους αδελφούς μας εξ Ηπείρου, ευελπιστώντας σε αγαστή συνεργασία και συμπόρευση προς ευόδωση των σκοπών της ΕΑΡΕΣ όπως αυτές ορίζονται από το Ιστορικό καταστατικό της.
Το έγγραφο αυτό το κοινοποίησα προς όλα τα μέλη του Δ.Σ συνοδευόμενο με ευχαριστήρια επιστολή μου για την επί σειρά ετών συνεργασία μας.
Αυτά τα ολίγα έως αρκετά για τον Διοικητικό απολογισμό.
Ως απολογισμό θα ανέφερα, ότι στην παρούσα θητεία του Δ.Σ  έμειναν δύο εκκρεμότητες.
Η πρώτη είχε να κάνει με την απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ  να τιμήσει τον τ. Διευθυντή της ΡΕΣ κ. Δημήτριο Μίχα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου. Όμως αυτό δεν έγινε για τους δικούς τους λόγους. Είπαμε, όμως, ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λάβει τέλος και θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση του καλοκαιριού στο Μονοδένδρι στην αναγνώριση του Παραρτήματος Ηπείρου.
Η Δεύτερη είχε να κάνει με την τιμή που πρέπει να γίνει στο πρόσωπο του αρχαιότερου εν ζωή Ριζαρείτη – του κ. Θωμά Μπαϊρακτάρη στα Ιωάννινα ο οποίος γεννήθηκε την 2-2-1917. Στις   02-02-2017 συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και μπαίνει στα 101.
Επειδή είναι αρχές Φλεβάρη, θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κοπή της πίτας των αδελφών μας στην Ήπειρο και να γίνει τιμητική διάκριση στον κ. Θ. Μπαϊρακτάρη, τιμώντας στο πρόσωπό του όλο το ένδοξο παρελθόν μας.
Στις ανωτέρω προαναφερόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν σε   συνεργασία με τους αδελφούς μας στο Παράρτημα Ηπείρου και να επιλεγούν να ομιλήσουν διακεκριμένοι αδελφοί μας Ριζαρείτες.
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε στην απερχόμενη θητεία ήταν ικανοποιητικά αρκετές κατά κοινήν ομολογίαν. Ό,τι μας ζητήθηκε το ικανοποιήσαμε.
Ό,τι δεν μας ζητήθηκε έμεινε ανεκπλήρωτο, πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Σχετικά με τα οικονομικά της Ένωσης θα αναφέρω ότι η κρίση δεν μας άφησε απ’ έξω. Θα αναφερθώ μόνο στα 3 τελευταία χρόνια.
Το 2013 είχαμε 1930 € ως συνδρομές και από τη ΡΕΣ 2.500 €.
Το 2014 είχαμε 3840 * € ως συνδρομές και από τη ΡΕΣ 4.000 €.
Το 2015 είχαμε 2910 € ως συνδρομές και από τη ΡΕΣ 2.500 €.
Το 2016 είχαμε 1376 € ως συνδρομές και από τη ΡΕΣ --- (μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει)
* Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 1500€ που δόθηκαν από τον κ. Παπασωτηρίου για να πληρωθεί ένα τεύχος της εφημερίδας μας ο Ριζαρείτης.
Αξίζει την προσοχή σας και ότι από τα χρήματα που μας έδινε ως επιχορήγηση το Π.Σ της ΡΕΣ γινόταν συμψηφισμός με οφειλόμενα προς τη ΡΕΣ για ενοίκιο και κοινόχρηστα. Από την μια τσέπη έβγαιναν και από την άλλη έμπαιναν, στο ίδιο όμως παντελόνι!
Ο Ταμίας στη συνέχεια στον απολογισμό του θα αναφερθεί για τις συναντήσεις μας και συζητήσεις μας με το Π.Σ γύρω από τα οικονομικά μας αλλά και αριθμητικά στοιχεία με τον αριθμό των μελών μας που ανταποκρίνονται οικονομικά, πληρώνοντας την συνδρομή τους.
Δηλ. στα ανωτέρω ποσά των ετήσιων συνδρομών σε πόσα άτομα κατά μέσο όρο αντιστοιχούν.
Με τα ανωτέρω οικονομικά στοιχεία η εφημερίδα μας δυστυχώς μπαίνει στην κόκκινη ζώνη.
Το κάθε τεύχος στοιχίζει περί τα 1500 - 1600 € μαζί με τα ταχυδρομικά τέλη. Τα 4 τεύχη το χρόνο στοιχίζουν γύρω στις 6.000 €. Όπως θα παρατηρήσατε τη χρονιά που πέρασε βγάλαμε μόνο 2 τεύχη και την προηγούμενη 3 αντί των 4 κάθε χρόνο. Αυτά έγιναν με πλήρη γνώση και με απώτερο σκοπό να έχουμε χρήματα στο Ταμείο για τις βασικές υποχρεώσεις της  Ένωσης, έξοδα σε εκδηλώσεις τηλέφωνο κ.ά.
Ιστορικά να σας αναφέρω ότι η εφημερίδα «Ο Ρ» ξεκίνησε το έτος 1993 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ- ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ με το Νο 2.
Το Νο 1 του Ριζαρείτη είχε εκδοθεί 10 χρόνια πριν και δεν ξαναβγήκε (είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας), που μαζί με τον τ. Πρόεδρο της Ένωσής μας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο βάλαμε τις γερές βάσεις και μέχρι σήμερα ανελλιπώς εκδίδεται.
Σήμερα είμαστε στο τεύχος Νο 88.
Η εφημερίδα από την έναρξή της στηρίχθηκε ως εξής:
Την περίοδο 1993 – 1995 Από τους Ι. Γιαννόπουλο και Δ. Καβρουλάκη.
Την περίοδο 1995 – 1998 Από τους Β. Σακκά – Θ. Γεωργάκη – Δ. Καβρουλάκη.
Την περίοδο 1998 -2007 Από τους Θ. Γεωργάκη – Δ. Καβρουλάκη.
Την περίοδο 2007 -2016 Από τους Δ. Καβρουλάκη – Θ. Γεωργάκη.
Στόχος της εφημερίδας και προσωπικός είναι τα τεύχη να φθάσουν ως το 100 για να κλείσει και 2ος τόμος. Από το τεύχος Νο 51 έως το 100. Ο Πρώτος τόμος (1-50) έχει δερματοδεθεί σε 2 αντίτυπα φυσικών διαστάσεων, όπου ο ένας ευρίσκεται στην επιβλητική βιβλιοθήκη των γραφείων μας και ο  άλλος τόμος δωρήθηκε στη ΡΕΣ με ενυπόγραφη αφιέρωση και τα ονόματα των μελών του Δ.Σ πριν από αρκετά χρόνια στα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων μας.
Θα παρακαλούσα όλους μας να σκεφτούμε και να βρούμε λύσεις λειτουργίας της εφημερίδας. Αν γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο δικό μας Ριζαρείτη ή φίλο της Ένωσής μας να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Κάνω και πρόταση μέσω του απολογισμού μήπως οι Ριζαρείτες Μητροπολίτες υιοθετήσουν ο καθένας τους από ένα τεύχος να μας εκδώσουν. Όμως και το Πολυμελές Συμβούλιο δεν πρέπει να μας εγκαταλείψει.
Η εφημερίδα ο Ριζαρείτης είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία της Ριζαρείου όπως αρκετές φορές έχει ακουσθεί από την εξαίρετο σύμβουλο της Σχολής κ. Π. Τσακίρη. Το φύλλο είναι αρκετά αναβαθμισμένο και είναι η φωνή όλων μας. Είναι βήμα ανάδειξης αποφοίτων μας και δραστηριοτήτων τους, είναι βήμα των μαθητών και των καθηγητών τους είναι βήμα του κάθε Ριζαρείτη. Η σχέση είναι αμφίδρομη. Εμείς κάνουμε το δικό μας βήμα κάντε και σεις το δικό σας. Εμείς πάντα προτρέπουμε και περιμένουμε.
Πολλά μεγάλα και μικρά γεγονότα έχουν αποτυπωθεί στην εφημερίδα μας. Δύο φορές από την επίσκεψη του Ριζαρείτη Πατριάρχη Αλεξανδρείας ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Φιλανθίας Λέοντα την ένδοξη Ιστορία της Ένωσής μας στο τ. 82 και πολλών άλλων σημαντικών εκδηλώσεων της Ένωσής μας.
Οι σχέσεις με το Π.Σ της ΡΕΣ σε επίπεδο Δ.Σ ήταν σχέσεις ισορροπίας και εξάρτησης, θέματα αφορώντα εκδηλώσεις ήταν δοτικοί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους. Οι προστριβές μας είχαν να κάνουν με την οικονομική χορηγία τους, σχετικά με ύψος του εγκρινόμενου ποσού και της εκταμίευσής του. Ατέρμονες συζητήσεις, συζητήσεις με αίσθηση επαιτείας και στο τέλος να φεύγουμε με αίσθηση λύσης του θέματος! Και στο δια ταύτα;  Η διαπίστωση του ισοσκελισμένου παρονομαστή. Οι φωνές υποστήριξης από την πλευρά του Πολυμελούς Συμβουλίου αρκετές και οι λιγότερες οι αντίθετες οι φωνές. Όμως η συνέχεια έδειχνε το αντίθετο.
Ένθερμη φωνή υποστήριξης που αξίζει να το αναφέρω ήταν ο κ. Π. Τσακίρης. Άδικο θα ήταν να μην αναφέρουμε ότι στα θέματα που ζητούσε τη στήριξή τους για εκδηλώσεις μας και όχι μόνον είχαμε την αμέριστη συμπαράστασής τους απ  όλους τους Συμβούλους της Σχολής.
Θέλω επίσης να επιστήσω την προσοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου και εγώ θα συμπορευθώ με την ιδιότητα του μέλους.
Ακούγονται ψίθυροι. Η αδηφάγος λαίλαπα του σύγχρονου κατακερματισμού καραδοκεί και στους κόλπους της ΕΑΡΕΣ. Θέλω να πιστεύω ότι η μη υπογραφή νέου συμβολαίου ενοικιοστασίου να μην αποτελέσει αιτία εξόδου από τα γραφεία μας για να δοθούν σε επενδυτή. Θέλω να πιστεύω ότι το ανωτέρω δεν έχει γίνει σκόπιμα για να μας κάνουν νόμιμη έξωση. Ακούγονται φωνές να μας βολέψουν κάπου αλλού. Που; Μέσα στην Ριζάρειο, για να μην    έχουμε πρόσβαση όποτε και όποια ώρα θέλουμε; Πρέπει άμεσα το νέο Δ.Σ να υπογράψει νέο πολυετές συμβόλαιο (το προηγούμενο ήταν 12ετές) και με συμβολικό μίσθωμα του 1€ και τα κοινόχρηστα να μην μας βαρύνουν, που τον μήνα φθάνουν τα 250 € και το ενοίκιο 60€. Άρα η ετήσια επιχορήγηση φθάνει ίσα για την κάλυψη των ανωτέρω και δεν μένει τίποτα για να κάνεις εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου ανάδειξης των αξιών της Ριζαρείου του ήθους και του πνεύματος. Στον χώρο των γραφείων μας έχουμε κάνει επενδύσεις χιλιάδων Ευρώ.
Η βιβλιοθήκη τεραστίων διαστάσεων σχεδιασμένη και τοποθετημένη σε εσοχή (ειδικές διαστάσεις).
Το γραφείο συνεδριάσεων και οι 12 αντίστοιχες πολυθρόνες του, 50 καρέκλες, Υπολογιστές, FAX, τηλέφωνο, πλακάκια όλο το δάπεδο έπιπλο τουαλέτας, κλιματιστικό, πίνακες, κάδρα Προέδρων ΕΑΡΕΣ, σύμβολα και έγγραφα ιστορικά σε κάδρα, ψυγείο κυρίως όμως τα δύο γιγαντοέργα που ζωγράφισε ο μακαριστός αγιογράφος της Σχολής Γιώργος Χοχλιδάκης. Ένα με τον Άγιο Νεκτάριο ως Σχολάρχης με επανωκαλύμμαυχο και ένα με την Παλιά Ριζάρειο στη Βασ. Σοφίας και των κτιρίων της πριν κατεδαφιστούν τη δεκαετία του 1970 διαστάσεων:  3,05 x 1,05 σε τελάρο με καμβά.
Τα γραφεία μας φοβούμαι ότι στο τέλος θα πέσουν θύμα της ανάπτυξης της περιοχής.
Απευθύνω έκκληση προς το Π.Σ και τους λέμε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια σ’ ένα κτίριο απαξιωμένο από την πλευρά την δική μας είναι μεγάλες και κοπιώδεις. Τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί είναι αρκετά και βαρύνουν τις πλάτες κατ’ αρχάς του Διοικητικού μας Συμβουλίου, των μελών μας και κυρίως Ριζαρειτών που μας εμπιστεύτηκαν αρκετά χρήματα για να γίνουν αυτά τα γραφεία, που είναι μια όαση, είναι ένα λιμάνι είναι η φωλιά μας είναι η ζεστή αγκαλιά της μάνας Ριζαρείου, το σπίτι του Ριζαρείτη.
Τελειώνοντας, να σας αναφερθώ προσωπικά, όσο αφορά τον εαυτό μου. Με την 9χρονη θητεία μου στο αξίωμα του Προέδρου της ΕΑΡΕΣ, 15 χρόνια πριν ως Γενικός Γραμματέας και αρκετά χρόνια πριν ως μέλος του Δ.Σ έχω συμπληρώσει υπερτριαντακονταετή θεσμική παρουσία. Στο νέο Δ.Σ. που θα κληθούμε στη συνέχεια να ψηφίσουμε, μου ζητήθηκε να βάλω υποψηφιότητα ως μέλος του Δ.Σ για να βοηθήσω το νέο Δ.Σ με τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου και το έπραξα. Ασφαλώς τα νέα μέλη στο Δ.Σ είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και από την προβεβλημένη θεσμική θέση τους πρέπει να έχουν ρόλο μπροστάρη, στο ρόλο που τους  προστάζει ο τίτλος της θέσης τους. Εγώ και οι υπόλοιποι συνεργάτες μου που ήμασταν στις αντίστοιχες προβεβλημένες θέσεις θα σταθούμε στυλοβάτες στις πρωτοβουλίες τους αλλά και φύλακες στα δύσκολα και στις κακοτοπιές που λέμε στην Κρήτη.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων στις θητείες που Προήδρευσα, κυρίως στον Αντιπρόεδρο μου τον Στέφανο Καραχάλια για την υψηλού επιπέδου συνεργασία μας, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Γρηγοριάδη για την αφοσίωσή του στο πρόσωπό μου και στον αθόρυβο θεσμικό του ρόλο. Μεγάλος ο ρόλος των συνεργατών. Χαίρομαι διότι με τους ανωτέρω, τον Θοδωρή Γεωργάκη τους εξωθεσμικούς Βασίλη Σακκά, Δημήτρη Μακρή, Δημήτρη Λεονταρίτη, π. Γ. Ζαμπέλη.
Είχα αμέριστη συμπαράσταση: ότι τους ζητούσα μου το προσέφεραν απλόχερα.
Μαζί τους λειτουργούσα άυλα. Με βλέμμα και με νεύμα.
Η σκέψη μου ήταν σκέψη τους και η σκέψη τους δική μου.
Απόλυτη εναρμόνιση σκέψης.
Να ευχαριστήσω επίσης τους υποδειγματικούς ταμίες των θητειών μου τον Κώστα Μαστοράκη και νυν υποψήφιο Πρόεδρο, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Δημήτρη Παππά, αλλά και όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για την σύμπνοια και την ουσιαστική τους συμβολή στον θεσμικό τους ρόλο.
Τον Θοδωρή Γεωργάκη για την συνεργασία μας στην εφημερίδα. Τον τ. Διευθυντή της ΡΕΣ τον κ. Δημήτριο Μίχα και τον Υποδιευθυντή κ. Αθανάσιο Κάτση, τον χοράρχη μας τον Γιώργο Κατσούλα τον Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Τσακίρη για την πατρική στοργή που με περιέβαλλε, καθώς και όλο το προσωπικό της Σχολής όλων των βαθμίδων.
Ιδιαίτερα θα ευχαριστήσω έναν πυλώνα της Ένωσής μας, έναν ακρογωνιαίο λίθο, έναν αριστοκράτη, έναν ευγενή άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα μου με πολλή στοργή, εισέπραξα πολύ αγάπη και μεγάλη υποστήριξη στο έργο μου. Τον κύριο Δημήτριο Λεονταρίτη, όπου τον ευχαριστώ θερμά μέσα από την καρδιά μου.
Τον γνωρίζετε όλοι σας με την αθόρυβη παρουσία του αλλά για την μεγάλη πολλαπλή προσφορά του.
Κύριε Δημήτρη σ’ ευχαριστώ πολύ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πω σ’ όλα τα μέλη μας κυρίως σ’ αυτά, που ανταποκρινόταν στα καλέσματά μας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσαμε, αλλά και σε σας που δώσατε σήμερα το παρόν σας στη σημερινή διαδικασία του απολογισμού και των αρχαιρεσιών.
Ευχαριστώ θα πω στο Θεό και στους Αγίους της Σχολής μας Άγιο Νεκτάριο, Άγιο Γεώργιο και Ευαγγελιστή Ματθαίο που με αξίωσαν να ανταπεξέλθω σ’ αυτό τον ρόλο που τάχθηκα να υπηρετήσω.
Το πιο μεγάλο ευχαριστώ θα το πω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου για την υποστήριξη που μου παρείχαν. Τους ευχαριστώ δημόσια, καθώς και στον πατέρα μου για την υποστήριξή του στο έργο μου και στα υψηλού επιπέδου κείμενα που μου παρείχε στις απονομές που κάναμε με πλακέτες σε σημαίνοντα πρόσωπα.
Στον νέο Πρόεδρο και συμμαθητή μου τον Κώστα Μαστοράκη και στους εκλεκτούς συνεργάτες του να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους.
Σας ευχαριστώ όλους.

Για φωτογραφίες του άρθρου πατείστε ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα