Ανασύσταση Παραρτήματος ΕΑΡΕΣ Ηπείρου

^Back To Top

logo

Μετά από πρωτοβουλία μελών μας στην Ήπειρο, κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό της ΕΑΡΕΣ και με την παραίνεση του ΔΣ ΕΑΡΕΣ συστήθηκε Τοπική Διοικούσα Επιτροπή η οποία προέβει στην προκήρυξη αρχαιρεσιών στην Ήπειρο (Ιωάννινα). Οι αρχαιρεσίες έγιναν στον Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κοπάνων την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. Παραβρέθηκαν μέλη της ΕΑΡΕΣ από όλους τους Νομούς της Ηπείρου. Από την ΕΑΡΕΣ παραβρέθηκε ο Ταμίας της  Μαστοράκης Κων/νος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην Γενική Τακτική Συγκέντρωση εκ μέρους του Δ.Σ.:

«Σεβαστοί πατέρες, ομογάλακτοι Ριζαρείτες της Ηπείρου. Μεγάλη μου τιμή και χαρά που βρίσκομαι μαζί σας, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς, την αγάπη, την εκτίμηση και τον αμέριστο ενδιαφέρον των υπολοίπων μελών του ΔΣ ΕΑΡΕΣ. Βαθύτερος στόχος μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας με την υπογράμμιση πως το ΔΣ μας συνέχεια σκέπτεται τους Ριζαρείτες της Περιφέρειας, τους αληθινούς εκφραστές του Ριζαρείτικου Πνεύματος που παλεύουν με αξιοπρέπεια και γνήσιο ήθος μέσα στην ανάλγητη καθημερινότητα. Αγώνας η κατασφάλιση της αρραγούς ενότητας όλων των ριζαρειτών, προκειμένου να διατηρήσουμε τις αδελφικές μας σχέσεις, μέσα στην άφιλη και ανάδελφη εποχή μας, και την επικοινωνία μας. Θα ήθελα να εκφράσω και το παράπονό μας: πολλά από τα μέλη της Ένωσής μας πιστεύουν ότι όλα λειτουργούν καλά, χωρίς εμπόδια. Τα τρία τελευταία χρόνια το ΔΣ έστησε την ιστοσελίδα μας και μπορούν να ενημερώνονται άμεσα μαζί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FB) για τα τεκταινόμενα στη ΡΕΣ, μέχρι να φτάσει ο «Ριζαρείτης». Δυστυχώς, όπως η πατρίδα μας έχει τα προβλήματα της, έτσι και η ΕΑΡΕΣ. Τα έσοδά μας είναι ισχνά. Οι συνδρομές των μελών μας σπανίζουν. Όλοι μας δίνουμε χρόνο, κόπο και αναλωνόμαστε να υπάρχει η ΕΑΡΕΣ. Η εφημερίδα μας ζητάει αρθρογράφους, όπως και η ιστοσελίδα και κοστίζουν πολύ. Δε φοβόμαστε και η πίστη μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε. Επιζητούμαι τη συνεισφορά σας  και την καλόπιστη κριτική. Κλίνοντας χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας αυτή, εύχομαι η επανίδρυση του Παραρτήματος Ηπείρου να στεριώσει και να μεγαλουργεί όπως η τροφός Σχολή μας, Σας ευχαριστώ».
Από τις διενεργηθείσες αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν στη Διοικούσα Επιτροπή οι:
Πρόεδρος: Δημήτριος Ράϊος
Γραμματέας: Αναστάσιος Κοσίνας
Ταμίας: Σπυρίδων Σουκοβέλος
Μέλη: Νικόλαος Περιστέρης
Δημήτριος Τάγκας
Αν. Μέλος: π. Παναγιώτης Σχίζας
Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία μεταξύ Παραρτήματος Ηπείρου και Δ.Σ. ΕΑΡΕΣ και αναγνωρίστηκε – ανασυστήθηκε το Παράρτημα ΕΑΡΕΣ Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα.

 

ΕΝΩΣΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣ. ΣΧΟΛΗΣ                                                    Αθήνα 25 Μαΐου 2016  
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 78β  -  105 63 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.  210-3222723                                       

                                                                          Προς
                                                                          τον Πρόεδρον και τα μέλη του Δ.Σ
                                                                          Παραρτήματος Ηπείρου ΕΑΡΕΣ
                                                                          Λάκκας Σουλίου 1 Γ
                                                                          45 332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κύριε Πρόεδρε και εκλεκτά μέλη.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την «γνωστοποίηση αποτελεσμάτων των εκλογών» για την ανασύσταση του παραρτήματος ΕΑΡΕΣ Ηπείρου:
Με έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΑΡΕΣ της 12ης Μαΐου 2016 αναγνωρίσθηκε η εγκυρότητα και η νομιμότητα των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήσατε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. Όλα τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν την χαρά τους για το αίσιο πέρας μιας βραδυπορούσης διαδικασίας η οποία δυσχαίρανε την εξέλιξη για να καταλήξει και να λειτουργήσει το παράρτημα Ηπείρου, όπως έγινε με τις τωρινές αρχαιρεσίες και συγκρότηση του Δ.Σ που μας κοινοποιήσατε. Αγκαλιάζουμε το Δ.Σ και τα μέλη που εκπροσωπούνται από αυτό. Επικροτούμε τις διαδικασίας για την συγκρότηση του Δ.Σ και εκφράζουμε τα βαθύτερα συναισθήματα αδελφοσύνης και αγάπης προς τους Ριζαρείτες εξ Ηπείρου. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς όλους εσάς  τους αδελφούς μας και καταγράφουμε στην λαμπρή σελίδα της ΕΑΡΕΣ το γεγονός της ανασύστασης του Παραρτήματος μετά από δεκαετίες αδράνειας.
Ευελπιστούμε στην αγαστή συνεργασία μας για την ευόδωση των σκοπών της ΕΑΡΕΣ όπως αυτές καθορίζονται από το ιστορικό καταστατικό της.
Αμφότεροι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δραστηριότητα της ΕΑΡΕΣ με την ανιδιοτέλεια που χαρακτηρίζει τους Ριζαρείτες και το ήθος που αυτοί πρεσβεύουν. Προσκαλούμε το Δ.Σ του παραρτήματος σε συνεργασία, για ζητήματα που αφορούν λεπτομέρειες της λειτουργίας του Παραρτήματος και δεν προσδιορίζονται από το καταστατικό των Παραρτημάτων. Σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία ανακύψει στην λειτουργία του Παραρτήματος προσκαλούμε να αναφέρεται το πρόβλημα στην ΕΑΡΕΣ προς την από κοινού αντιμετώπισή του, για την αποφυγή προβλημάτων και προστριβών που ταλάνισαν και αδρανοποίησαν Παραρτήματα στο παρελθόν.
Η επίσημη αναγνώριση του παραρτήματος Ηπείρου γίνεται με την παρούσα πράξη και δια ζώσης δημόσια στην εκδήλωση του καλοκαιριού που θα πραγματοποιήσετε και θα συμμετάσχουμε στην ημερομηνία που εσείς θα καθορίσετε.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

      Δημήτριος Καβρουλάκης                                                Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΒΡΟΥΛΑΚΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΗ: ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    «  : ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    «  : ΓΚΑΤΖΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
    «  : ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    «  : ΚΑΤΣΙΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    «  : ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    «  : ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα