Απεβίωσε ο Ριζαρείτης Βασίλης Χολέβας

^Back To Top

logo

Απεβίωσε πρόσφατα στα Γιάννενα, ο ομογάλακτος αδελφός Ριζαρείτης και μέλος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΡΕΣ, Χολέβας Βασίλης, της τάξης του 1960 - 1969.
Το παράρτημα Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποτελούμενο από τους: Δημήτριο Ράϊο, Πρόεδρο,  Αναστάσιο Κοσίνα, Γραμματέα και Σπύρο Σουκοβέλο, Ταμία, αποφάσισε να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του αδελφού Ριζαρείτη Χολέβα Βασίλη, να ειδοποιηθούν οι Ριζαρείτες της Ηπείρου για να τιμήσουν τον εκδημήσαντα, αντί στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόντος να δοθεί χρηματικό ποσό για τα συσσίτια του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Κοπάνων και τέλος, να εκφωνηθεί ο παρακάτω επικήδειος από το Γραμματέα του Παραρτήματος Ηπείρου ΕΑΡΕΣ κ. Κοσίνα Αναστάσιο.

"Λυπηρό γενικά να μιλά κανείς για θάνατο και να προπέμπει κεκοιμημένους. Λυπηρότατο και οδυνηρότατο να μιλά σε εξόδιο ακολουθία ομογάλακτου Ριζαρείτη, στενού φίλου και συναδέλφου εκπαιδευτικού.
Πολυαγαπημένε φίλε ομογάλακτε αδελφέ Ριζαρείτη Χολέβα Βασίλη, η θλιβερή είδηση του θανάτου σου ήχησε σα νεκρώσιμος παιάνας και από στόμα σε στόμα έφθασε στους περισσότερους Ριζαρείτες των Ιωαννίνων. Απίστευτο, απροσμένο, αναπάντεχο κι όμως αληθινό. Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1946 στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων. Το Σεπτέμβριο του 1960 έδωσε εισιτήριες εξετάσεις στη ΡΕΣ από όπου και αποφοίτησε το 1969. Στη συνέχεια φοίτησε στη Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, έλαβε το πτυχίο και εξάσκησε το λειτούργημα του δασκάλου.
Φρόνιμος και συνετός, μετρημένος στα λόγια και στα έργα, εκδηλωτικός και κοινωνικός, μελητηρός και εύστροφος, μας εγκατέλειψε στα 71 του χρόνια. Τον διέκρινε η ευγενική άμιλλα, ήταν πειστικός επιχειρηματολόγος αλλά και ανακαλούσε αν ο συνομιλητἠς τον έπειθε.
Παιδί της ενορίας, με γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος. Υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, στάθηκε με ιδιαίτερη αγάπη δίπλα στους μαθητές του και το μήνυμά του ήταν: περισσότερη μέριμνα και επαγρύπνηση για τα παιδιά. Ο Βασίλης ήταν ενεργό μέλος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΑΡΕΣ και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις.
Με πόνο ψυχής εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τη σύζυγό σου, στις δύο ακριβές θυγατέρες σου και τον μονάκριβο υιό σου. Ο Θεός να τους στηρίζει, να τους παρηγορεί και να έχουν την ευχή σου.
Εκ μέρους όλων των Ριζαρειτών, παλιών και νέων, κληρικών και λαϊκών και εκ μέρους του Δ.Σ του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ, δέξου την αγάπη μας, δέξου το δάκρυ μας και την ευχή μας προς τον Τριαδικό Θεό μας: να σου χαρίζει Παράδεισο.
Η μόνη μας παρηγοριά, η πίστη ότι μετέστης από τον πρόσκαιρο τούτο κόσμο προς τη ζωή κοντά στο Χριστό, και η πίστη μας ότι ο αναστάς Κύριος κατήργησε το θάνατο. Ως ἀνθρωποι θλιβόμαστε και πονούμε. Ήσουν καλός, ήσουν σεμνός και ωραίος ως δάσκαλος και προπαντός ως φίλος.
Ο Θεός να σε αναπαύσει και να παρηγορεί τους οικείους σου.
Αιωνία σου η μνήμη, ΑΜΗΝ".

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα