Εκοιμήθη ο Ριζαρείτης Πρωτοπρεσβύτερος Πλάτων Γκιάλης

^Back To Top

logo

p.gkialisΑπεβίωσε αιφνιδίως στη Χίο, την 1 Μαρτίου 2017, στον χώρο παρασκευής των συσσιτίων  της Μητροπόλεως, στα μαγειρεία του ΟΑΕΔ, ο Ιερέας του Αγίου Ματθαίου Κοφινά Πλάτωνας Γκιάλης. Ο 70 χρονος Ιερέας, παράλληλα με τα καθήκοντα του στον Ιερό Ναό Αγίου Ματθαίου, εργάζονταν εθελοντικά στα συσσίτια της Μητροπόλεως.
Ο Ριζαρείτης ιερέας διακρίνονταν για την αυθεντικότητα και την ολοκάρδια διάθεση διακονίας του προς κάθε άνθρωπο, την οποία εκδήλωνε πρωτοστατώντας στην τέλεση των καθηκόντων που του ανέθετε ο Μητροπολίτης Χίου.

Γι’ αυτούς του λόγους ο Μητροπολίτης Μάρκος του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου κατά την ημέρα του Μνημοσύνη του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου Χρυσοστόμου Γιαλούρη, ο οποίος τον χειροτόνησε καθώς και τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου κατά την γιορτή του Αγίου Ματθαίου.
Ο αείμνηστος π. Πλάτων Γκιάλης ήταν γιος ιερέα και οικογενειάρχης. Είχε λάβει το όνομα του Ιερομάρτυρα και Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη και χειροτονήθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στις 10 Απριλίου 1971 στην σκοτεινή φυλακή του Κάστρου.
101 3060Διακόνησε ως Διάκονος στους Ι.Ν. Αγίου Προδρόμου και Αγίου Ιωάννη Θεολόγου της πόλης της Χίου και ως Πρεσβύτερος στους Ι.Ν. Αγίου Μάμαντος Αφροδισίων, Ταξιαρχών Νενητουρίων, Αγίου Γεωργίου Πιτυούς, Αναλήψεως Σωτήρος Χριστού Βουνού και στον Άγιο Ματθαίο Κοφινά.
Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε Αρχιερατικώς στις 2 Μαρτίου 2017 καί ὥραν 16.00΄ στον Ι.Ν. Αγίου Ματθαίου Κοφινά Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Πλάτων παρευρέθη στη φετινή εκδήλωση της κοπής πίτας της Ένωσής μας για πρώτη φορά. Από την αποφοίτησή του δεν είχε επισκεφθεί ποτέ τη Ριζάρειο. Σε επικοινωνία δε που είχε η πρεσβυτέρα του με μέλος της ΕΑΡΕΣ, του ανέφερε ότι101 3199, για πρώτη φορά είχε τόσο μεγάλη επιθυμία να επισκεφθεί τη Σχολή και να παρευρεθεί σ' αυτή την εκδήλωση. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και ο π. Πλάτων "έφυγε" ικανοποιημένος.
Η Ένωσή
μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλληπητήρια στην οικογένειά του.
Αιωνία του η μνήμη.

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα