Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Νεκτάριος στη ΡΕΣ

^Back To Top

logo

DSC00123aΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος στη Ριζάρειο Σχολή η εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία από τον εφημέριο της Σχολής π. Νικόλαο και τον απόφοιτο (1991) Αρχ/τη του  ΠΝ π. Ισκαριόγλου και τον απόφοιτο π. Ιωάννη Γιαμουρίδη. Παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσής μας ο Πρόεδρος  Κ. Μαστοράκης  και το μέλος Δ. Καβρουλάκης,  πολλοί απόφοιτοι (Σάμης Β., Τσιαρές Αλέξιος, Γούσης Αλέξιος κλπ) της Σχολής με μέλη των οικογενειών τους και πλήθος πιστών. Επίσης, στον Ιερό Ναό της παλαιάς Σχολής επί της οδού Βασ. Σοφίας τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας και καθηγητού της Σχολής κ.κ. Αλεξίου.
Ανήμερα της 9ης Νοεμβρίου με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία εκπροσώπου του πολυμελούς ΔΣ της ΡΕΣ,  καθηγητού  κ. Χριστόφορου  Χαραλαμπάκη, των διδασκόντων, των διδασκομένων του Προέδρου ΕΑΡΕΣ Κ. Μαστοράκη και των μελών Λ. Γκατζέ,Κ. Γρηγοριάδη, Κ. Κατσινούλα   και λοιπών πιστών, εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Νεκτάριου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον ευρισκόμενο εντός της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Χαλανδρίου περικαλλή Ιερό Ναό.

Ο εκ των διδασκόντων της Σχολής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή  των εκ Κερκύρας παρεπιδημούντων πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ρωμανού Κανιτάκη και ιερομονάχου Αθανασίου, ως και των πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη, κ. Αλεξίου Πετρίδη και ιερέως Νικολάου Τούμπα Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων, ενώ τα ιερά αναλογία διακόνησαν άριστα υπό την καθοδήγηση των μουσικών διδασκάλων τους (Ζήσιμος Γεώργιος)  οι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, κ. Αλέξιος Πετρίδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου, ο οποίος ευσύνοπτα  ετόνισε την σπουδαιότητα της εκκλησιοποιήσεως όλων των επίκτητων αρετών με τις οποίες περικοσμείται κάθε πρόσωπο, προκειμένου να συνάδουν με το γνήσιο ορθόδοξο ήθος, ερρανισθείς μάλιστα προς τούτο και παιδαγωγικούς λόγους του εορταζομένου ιεράρχου Νεκταρίου.
Επιλέγων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στους μαθητές της Σχολής την πατρική ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχόμενος η ζωή του Αγίου Νεκταρίου να αποτελεί φωτεινό οδοδείκτη στην απόκτηση εκείνων των αρετών, που καθιστούν κάθε άνθρωπο φίλο γνήσιο του Χριστού και των συνανθρώπων μας, των αδελφών Του, των "ελαχίστων".
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και κεράσματα στο γραφείο των καθηγητών της Σχολής.

Για να δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό πατείστε ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα