Αρχιερατική αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο

^Back To Top

logo

ag nekt2Το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (Διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, 1894-1908) πραγματοποιήθηκε αρχιερατική αγρυπνία στον  Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιωαννίνων (“εις Κοπάνους”).
Η αγρυπνία περιελάμβανε Μεγάλο Εσπερινό “μετ᾽ αρτοκλασίας”, Όρθρο και Θεία Λειτουργία και διοργανώθηκε από τη Δ. Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ. Την παρακολούθησαν μέλη του Παραρτήματος και πολλοί πιστοί.
Σ' αυτήν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος και έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Παραρτήματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης παρουσίασε τη ζωή και την πολύμορφη δράση του Αγίου Νεκταρίου, του πολυγραφότερου, όπως υπογράμμισε, εκκλησιαστικού Πατέρα των νεότερων χρόνων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση δείπνου εκ μέρους του υπευθύνου του Ναού και παλαιού Ριζαρείτη π. Απόστολου Σίλλη, στο οποίο παρακάθησαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ. Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ, τα μέλη της χορωδίας και άλλοι Ριζαρείτες.

 

Για να δείτε φωτογραφίες του άρθρου πατείστε εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα