Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΕΑΡΕΣ

^Back To Top

logo

DSC 0908Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσής μας στη Σχολή μας στο Χαλάνδρι, την 5η Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, με συμμετοχή ιερέων αποφοίτων, προεξάρχοντος του Αρχ/του π. Χρυσοστόμου Καλλή ενώ το ψαλτήρι τίμησε για άλλη μια φορά ο χοράρχης μας κ. Γεώργιος Κατσούλας πλαισιωμένος από πλήθος καλλικέλαδων αποφοίτων, όπως ο Ηλίας Τρυπογεώργος, ο Δημ. Κυριακόπουλος, ο Απ. Βασδέκης και λοιποί απόφοιτοι και στο αριστερό αναλόγιο οι μαθητές που φοιτούν στη Σχολή. Μετά τον εσπερινό παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους καλεσμένους και τους μαθητές απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΑΡΕΣ κ. Κων/νος Μαστοράκης και ο Πρόεδρος του ΠΣ ΡΕΣ κ. Γεώργιος Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν μαθητές που πρώτευσαν την περασμένη χρονιά, στους οποίους απονεμήθηκε αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα, συνοδευόμενο με σειρά βιβλίων με κυρίαρχο το πόνημα του μητροπολίτου Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα« Ο Άγιος Νεκτάριος και η ΡΕΣ».
Το Ίδρυμα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και ο εφημέριός της Ριζαρείτης π. Στυλιανός Μπιζάς, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ, διέθεσε και εφέτος τη χορηγία εικόνων και συλλογών βιβλίων για τις ανάγκες των εκδηλώσεων της Ένωσής μας. Ευγενική χορηγία του μέλους της ΕΑΡΕΣ κ. Δημήτρη Κυριακόπουλου η σειρά βιβλίων «Μελλίρυτος Ξυνωρίς» που αναφέρεται στον πατέρα και τον αείμνηστο καθηγητή μας της μουσικής Δημήτριο Παναγιωτόπουλο - Κούρο δόθηκαν με φλουρί στους απόφοιτους.
Την πίτα μας ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γούλας Ριζαρείτης και μέλος της ΕΑΡΕΣ. Στο τέλος της βραδιάς είπαμε τον ύμνο των Ριζαρειτών και το «Μάνθου και Γεωργίου» και ευχηθήκαμε σε όλους να ανταμώνουμε πάντα με υγεία και του χρόνου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, οι σύμβουλοι του Π.Σ. κ. Παν. Τσακίρης, Χριστ. Χαραλαμπάκης ,Χρήσ. Μασσαλάς, ο Δ/ντής των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ριζαρείου κ. Σταμάτης Μωραΐτης, ο Υποδ/ντής της Σχολής κ. Αθαν. Κάτσης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο τ. Αντιπρόεδρος της Ένωσής μας κ. Θεόδωρος Σταματίου, ο πρώην Δ/ντής της Σχολής κ. Δημ. Μίχας και εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιαστικών Σχολών, καθώς και πολλοί απόφοιτοι της Σχολής μας κληρικοί και λαϊκοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, όπως ο π. Γεράσιμος Ζαμπέλης από Λευκάδα και ο Αντώνης Τραντάς από Ναύπακτο, από την Αρκαδία, Εύβοια, Κραβαρίτης από την Μακρακώμη.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΡΕΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ
Σεβαστοί πατέρες
Αξιότιμε Πρόεδρε του Π.Σ κ. Γεώργιε Ιωαννίδη και εκλεκτοί Σύμβουλοι του ΠΣ ΡΕΣ
Αξιότιμε Διευθυντά και κ.κ. Καθηγητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Κύριοι εκπρόσωποι των αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών
Φίλοι απόφοιτοι, Κυρίες, Κύριοι.
DSC 0874Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας σας καλωσορίζει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και σας ευχαριστεί που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά του. Στον φιλόξενο χώρο της Ριζαρείου, στα σπλάχνα της μάνας Σχολής, μαζευτήκαμε στην ζεστή αγκαλιά της με αγάπη και εκτίμηση, θεωρώντας πως ετούτη η κατ’ έτος συνάντησή μας δίνει έναν ξεχωριστό συμβολισμό και νόημα. Μπορεί η αφορμή να δίδεται με την αλλαγή του χρόνου, αλλά αυτή εκφράζεται ως ορόσημο που μας χαρίζει την πρόσθετη ευκαιρία να ανταλλάξουμε δια ζώσης χαιρετισμούς και ευχές. Εδώ ο παρελθόν χρόνος λειτούργησε σε εμάς ως δημιουργική πνοή και ως όραμα ενός ευτυχισμένου μέλλοντος. Εδώ σήμερα ο «ενεστώς χρόνος» μας φέρνει με τις μνήμες και τα βιώματα την «μυθική μαγεία» των παιδικών μας ονείρων, ενώ ο καθένας ξεχωριστά από εμάς γνωρίζει τι οι συνθήκες και οι αποφάσεις μας υλοποίησαν. Η κοπή της πίτας μας χρεώνει να σκεφθούμε ότι η επίκληση της εκ Θεού ευλογίας για ευτυχία, για καλή τύχη όπως λέει ο λαός μας, θα χρωματιστεί με ουσιαστικό νόημα όταν επωμιστεί και με το βάρος της προσωπικής μας δημιουργικής διάθεσης. Αγαπητοί μου στο πνεύμα αυτό ζητώ σήμερα από τις ευχές που σπάταλα θα εκφράσετε μεταξύ σας για ότι δημιουργικότερο και ευτυχέστερο μας χάρισε ετούτος ο χρόνος, να ευχηθείτε αντίστοιχα και ότι ομορφότερο και ποιοτικότερο και για τη σχολή μας.
Απευθυνόμενος στους νυν μαθητές να τους πούμε ότι: βρίσκεσθε σε ένα άριστο περιβάλλον φοίτησης, στο Σχολείο που έχετε επιλέξει. Φροντίστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο από το πέρασμά σας από τη Ριζάρειο. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η διάθεση από το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλη και το περιβάλλον είναι άριστο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το Ριζάρειο πνεύμα και ήθος που πήραμε εμείς οι παλιότεροι από το πέρασμα μας από τη Ριζάρειο, να μεταλαμπαδευτεί και σε σας και να σας δείξει καθαρά τον δρόμο που θα ακολουθήσετε.
Και εμείς ως Ένωση δεν έχουμε μείνει έξω από τα προβλήματα. Τα προβλήματα κυρίως είναι οικονομικά, διότι οι συνδρομές λόγω της κρίσης έχουν ελαχιστοποιηθεί είτε ως προς το ποσό είτε σε αριθμό μελών που στέλνουν συνδρομή. Όμως παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, συνεργαζόμαστε και δίνουμε σήμερα το παρόν μας μαζί με όλους εσάς, γιαυτό το εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Ευχαριστούμε το Π.Σ για την εμπιστοσύνη που μας επιδεικνύει αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά μας προς το ίδρυμα, στηρίζοντας μας οικονομικά, καλύπτοντας κάποιες βασικές ανάγκες μας, όπως στην έκδοση της εφημερίδας μας η οποία διαβάζεται από 1400 μέλη μας, και στο ενοίκιο και κοινόχρηστα για τα γραφεία που διατηρούμε. Για το λόγο αυτό, σήμερα δεν πρέπει να μας εγκαταλείψετε, χωρίς να συνδράμετε με το ελάχιστο που μπορείτε. Η 24χρονη πορεία της εφημερίδας μας δεν πρέπει να σταματήσει. Στηρίξτε την. Ευχαριστούμε όλους τους ιερείς που συμμετείχαν στην ακολουθία του εσπερινού και ιδιαιτέρως αυτούς που ήλθαν από την επαρχία κληρικούς και λαϊκούς. Τον χοράρχη μας τον Γιώργο Κατσούλα και όσους τον περιέβαλλαν στο αναλόγιο, ακούγοντας, αυτή την πανδαισία ήχων και χρωμάτων. Ευχαριστούμε το Π.Σ για την παράθεση του αποψινού δείπνου, καθώς και όλο το προσωπικό της Σχολής που αγκάλιασε την εκδήλωση μας.
Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Πάρου - Νάξου κ.κ. Καλλίνικο και τον εφημέριο π. Στυλιανό Μπιζά απόφοιτο μας και πρώην μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου για τις εικόνες που μας έστειλαν από το ίδρυμα της Εκατονταπυλιανής Πάρου για να δώσουμε σ’ αυτούς που θα τύχουν τα φλουριά. Ευχαριστούμε τον απόφοιτο και μέλος μας κ. Δημήτριο Κυριακόπουλο για τα βιβλία που διέθεσε στην Ένωσή μας και θα δοθούν με ειδικά φλουριά. Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Λεονταρίτη για την στήριξη στο έργο μας. Ευχαριστούμε για την παρουσία σήμερα στην εκδήλωση μας των μελών του ΠΣ, του Ριζαρείου Ιδρύματος. Επίσης για την παρουσία των εκπροσώπων των αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών.
Εγώ νοιώθω ευτυχία και για το γεγονός ότι η Σχολή που μας γαλούχησε, γίνεται το κέντρο αναφοράς των καρδιών μας με συνέπεια να διαμορφώνεται ένας ακατάλυτος ψυχικός και πνευματικός δεσμός. Στις μεταξύ μας σχέσεις δεν θα λείψει ποτέ η φλόγα της αγάπης, ο σεβασμός και η εκτίμηση. Ο χώρος εδώ πρέπει να λειτουργεί με τις μνήμες και τα βιώματα που απέκτησε ο καθένας μας και να γίνει μια ενοποιητική αδελφοποιητική δύναμη και φλόγα συναισθηματικής, πνευματικής «συγγένειας», ανεξάρτητα από οποιαδήποτε τοπική προέλευση και ξέχωρα από οποιονδήποτε ρόλο ή αντίστοιχη ευθύνη έχουμε στον κοινωνικό ή στον εκκλησιαστικό χώρο.
Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά Υγεία, Ευτυχία, Πρόοδο σε σας και τις οικογένειες σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΑΡΕΣ
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Οµογάλακτοι αδελφοί του Δ. Σ.
και µέλη της ΕΑΡΕΣ,
Στο πλαίσιο κάθε ηµερολογίου η αρχή µιας νέας χρονιάς λειτουργεί στις ψυχές ως ισχυρό έναυσµα για θετικές σκέψεις κι ας οριοθετεί το τέλος του προηγούµενου έτους που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο επίγειο τέλος του. Μέσα σε αυτήν την παραδοξότητα κάθε νέος χρόνος γεννά τη διάθεση για µια νέα αρχή, µια καλύτερη συνέχεια, µια νέα ζωή, ιδιαίτερα στις µέρες µας που η ανθρώπινη κοινωνία πασχίζει µάταια να προσανατολιστεί χωρίς πυξίδα και να βγεί από την πολύµορφη κρίση, που είναι πρωτίστως, όπως έχει επισηµανθεί, ηθική κρίση. Θεωρεί πρόοδο την κατεδάφιση της εικόνας του Θεού, ενώ την ίδια στιγµή προσκυνά τα ‘χρυσά είδωλα’ των αγορών µε την κοινωνική αναλγησία τους· παραδίδεται στα ολέθρια πάθη µιας ελεύθερης τάχα, αλλά ουσιαστικά ελευθεριάζουσας ζωής που αλυσοδένει αδιόρατα τα θύµατά της, καταβροχθίζοντας τις σάρκες, την ψυχή και τα όνειρα των νέων και βυθίζοντάς τους σε άβυσσο απελπισίας και σκοτεινό λαβύρινθο αδιεξόδων.
Στην ανατολή του 2018, η Δ. Ε. και τα µέλη του Παραρτήµατος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ επιθυµούν να στείλουν τις ευχαριστίες τους για τη διαρκή συµπαράσταση της µητρικής ΕΑΡΕΣ και τις θερµότερες ευχές σε όλους σας για την επιτυχία της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Εύχονται επίσης µέσω των στίχων του υµνωδού:
Ὁ πληρῶν τὰ σύµπαντα χρηστότητος, Χριστέ, τὴν ἐνιαύσιον εὐλόγησον περίοδον· τὴν τοῦ ἔτους ἄµειψιν ἀνάδειξον ἡµῖν µεταβολὴν πρὸς κρείττονα· εὔφορον πᾶσι τὸ ἔτος χορήγησον· τῶν καιρῶν τὰς ἑλίξεις γαληνιώσας τῷ κόσµῳ δώρησαι.
Εκ µέρους της Δ. Ε. και των µελών του Παραρτήµατος Ηπείρου της ΕΑΡΕΣ
Ο Πρόεδρος
Δηµήτριος Ράιος

ΒΡΑΒΕΙΑ
Α. ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΕΑΡΕΣ
(διακριθέντες Σχολ. Έτους 2016-2017)
1. Καρανικόλα Παναγιώτα, από την Α΄ τάξη Λυκείου, με βαθμό ΄Αριστα 19,8.
2. Αυγερινού Μαρία, από την Α΄ τάξη Λυκείου, με βαθμό ΄Αριστα 19,8.
3. Λυντέρης Στέργιος, από την από Β΄ τάξη Λυκείου, με βαθμό ΄Αριστα 19,8.
4. Στεργίου Δήμητρα, από την Γ΄ τάξη Λυκείου, με βαθμό ΄Αριστα 19,8 (φοιτήτρια της Σχολής Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Παν/μίου Πάτρας).
Β. ΦΛΟΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ:
Πήραν από μία εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου
1. Χαϊντούτης Αθανάσιος της Α΄ τάξης Λυκείου,
2. Βερνέζος Ιωάννης της Β΄ τάξης Λυκείου,
3. Νάνος Μιχαήλ της Γ΄ τάξης Λυκείου,
4. Σταματελοπούλου Δήμητρα από το προσωπικό της Ρ.Ε.Σ.
5. Κόρη του Σωτηρόπουλου Δημήτρη, απόφοιτος, (εικόνα)
Και τρείς (3) απόφοιτοι βιβλία προσφοράς του Κυριακόπουλου Δημητρίου
1. Τσιαρέ Ειρήνη, σύζυγος Αλέξανδρου Τσιαρέ
2. Σταματίου Δέσποινα, σύζυγος Θεόδωρου Σταματίου
3. Γιαννόπουλος Γιώργος, αδελφός Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα