Επιστολή της ΕΑΡΕΣ προς όλα τα μέλη της

^Back To Top

logo

Αγαπητοί μας απόφοιτοι και μέλη της Ένωσής μας
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς, το Διοικητικό μας Συμβούλιο εύχεται σε σας και τις οικογένειές σας:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ
Η νέα χρονιά να βρει όλους μας εν ΥΓΕΙΑ και να είναι:
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΙΡΗΝΟΔΩΡΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ
Η εφημερίδα μας «Ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» η οποία αποτελούσε το κύριο μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας των μελών μας δεν υπάρχει πλέον, η έλλειψή του είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ και η επικοινωνία μας έχει γίνει δυσκολότερη και δαπανηρή, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και εκκλήσεις μας για τον νέο τρόπο επικοινωνίας, μέσω της ιστοσελίδας μας.
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του στις 25-9-2020 να σας στείλει αυτή την επιστολή ως «χειροπιαστή» μορφή επικοινωνίας και να σας ενημερώσει για τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε πέραν των ευχών μας και για τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει, για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας της ΕΑΡΕΣ.

Η πανδημία του covid-19 αποτελεί διαρκή τροχοπέδη στην πραγματοποίηση Διοικητικών Συμβουλίων, λόγω «καταστατικής προσαρμογής» και στην διοργάνωση-πραγματοποίηση των καθιερωμένων εκδηλώσεων τακτικών και εκτάκτων.
Για τους λόγους αυτούς αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την επικοινωνία μαζί σας μέσω ταχυδρομικής επιστολής και μέσω του διαδικτύου για όσους έχουμε την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
2. Την ακύρωση της καθιερωμένης ημερομηνίας κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΕΑΡΕΣ στις 1-2-2021, ημέρα Δευτέρα (η κοπή της βασιλόπιτας είναι κινητή ημερομηνία. Πάντοτε είναι η πρώτη Δευτέρα μετά την εορτή των Τριών Ιεραρχών). Μην το ξεχνάτε.
3. Την ακύρωση της Ημέρας του Ριζαρείτη (Μάϊο 2020 & 2021).
4. Την ακύρωση των προγραμματιζόμενων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την εκδημία του Αγίου Νεκταρίου (1920-2020).
5. Προσωπικά δεδομένα. Στο πλαίσιο συμμόρφωσης με τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων (GDPR) & για να μπορεί να επικοινωνεί η Ένωση με τον καθένα από εσάς, θα πρέπει να συμπληρώσετε το συνημμένο έντυπο περί προσωπικών δεδομένων & να το στείλετε πίσω στην διεύθυνση της ΕΑΡΕΣ, Μητροπόλεως 78β, 105 63, Αθήνα, ή στο email της Ένωσης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Ισχύει για όσους δεν το έχουν συμπληρώσει).
6. Ιστορικό Αρχείο. Το Δ.Σ. καταβάλλει προσπάθεια μέσω των μελών μας (αποφοίτων μας), αλλά και από φίλους της Ένωσης μας στη δημιουργία ενός Ιστορικού Αρχείου, το οποίο θα αναρτηθεί στο site της Ένωσης με θύμισες του καθενός και θα χρησιμεύσει ως πηγή αρχειακού υλικού για μελλοντικές εκδηλώσεις μας. Για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε εάν έχετε: οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια, κείμενα με ιστορίες μέσα από την Σχολή, αφίσες, έργα τέχνης, κλπ. ή άλλες δραστηριότητες-εμπειρίες με αναμνήσεις από τα χρόνια φοίτησης σας στη Ριζάρειο, να τα στείλετε στην ταχυδρομική ή ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Επίσης κάθε απόφοιτος μπορεί, εάν επιθυμεί, να παρουσιάσει δραστηριότητες του μέσα από την ιστοσελίδα μας.
7. Βιβλιοθήκη Ριζαρείτη. Εάν είστε συγγραφέας ή ποιητής μπορούμε να παρουσιάσουμε το έργο σας μέσω της ιστοσελίδας μας, αποστέλλοντας 2 τεύχη του έργου σας για να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη της ΕΑΡΕΣ.
8. Βιογραφικό σημείωμα. Επιθυμούμε να μας στείλετε βιογραφικό σημείωμα με την επαγγελματική σας πορεία, συγγραφή, ή όποια άλλη προσωπική καριέρα έχει δημιουργήσει ο καθένας, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων στα γραφεία της Ένωσης, για να βλέπουν οι νεότεροι τις επιτυχίες των Αποφοίτων, το οποίο θα αποτελέσει και ένα Ιστορικό Αρχείο για τη ζωή στην Ριζάρειο και έξω από αυτήν και την εξέλιξη των αποφοίτων. Το βιογραφικό αυτό θα χρησιμοποιηθεί, όσοι αποστείλουν, μελλοντικά στην συγγραφή της επετηρίδας της Ένωσης μας. Μέχρι σήμερα από ιδρύσεως της Ένωσης μας έχουν συγγραφεί τέσσερεις (4) τόμοι με όλα τα ονόματα των εγγεγραμμένων μαθητών στα μαθητολόγια της ΡΕΣ αποφοίτων ή μη, από ιδρύσεως της Ριζαρείου το έτος 1844 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970.
9. Διαδραστική κοπή Βασιλόπιτας-Φλουρί Αποφοίτων. Όπως προαναφέραμε λόγω της πανδημίας του Covid-19, ακυρώθηκε η εορταστική εκδήλωση για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης μας. Την υποτιθέμενη ημερομηνία κοπής της πίττας, δηλαδή την 1-2-2021 θα κοπεί βασιλόπιτα διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση βίντεο, που θα αναρτηθεί στην συνέχεια στο site της Ένωσης. Θα ακολουθήσει κλήρωση για το ποιοι θα είναι οι τυχεροί Ριζαρείτες. Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν όσοι Ριζαρείτες αποστείλουν την όποια οικονομική τους συνδρομή και ο αριθμός απόδειξης τους, θα μπει στην κληρωτίδα. Οι τυχεροί θα είναι πέντε (5). Το πρώτο δώρο της κλήρωσης θα είναι εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, προσφορά του εν λόγω ιδρύματος. Οι επόμενοι τυχεροί θα παραλάβουν βιβλία.
10. Οικονομική υποστήριξη-έκκληση. Όπως γνωρίζετε τα οικονομικά έσοδα της Ένωσης μας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ανθηρά. Αποτέλεσμα αυτών ήταν και το κλείσιμο της εφημερίδας μας «Ο Ριζαρείτης». Τα ετήσια έξοδα μας πλέον δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές υποχρεώσεις-δαπάνες μας όπως: Ενοίκιο γραφείων μας, κοινόχρηστα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ(ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), ταχυδρομικά έξοδα, αναλώσιμα, συντηρήσεις, κλπ.
Στις δύσκολες εποχές της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να προστρέξουμε στην όποια οικονομική σας συμβολή, μικρή ή μεγαλύτερη όσοι μπορούν. Η συνέχιση της ύπαρξης της Ένωσης μας και των δραστηριοτήτων της, είναι πλέον και στα δικά σας χέρια. Η 82χρονη παρουσία της Ένωσης μας είναι ανελλιπής από την ίδρυση της. Είναι κρίμα να σταματήσει η μέχρι τώρα αδιάλειπτη επικοινωνία μας.
Μην μας ξεχάσετε.
Οι λογαριασμοί της Ένωσης μας είναι στις παρακάτω τράπεζες:
α. ΑΛΦΑ : GR9101403390339002002002166
β. ΠΕΙΡΑΙΩΣ : GR1801717300006730149157051
καθώς και μέσω ταχυδρομικής επιταγής μέσω των ΕΛΤΑ, στον ταμία μας ΦΩΤΗ ΖΕΡΒΑ, Γεννηματά 3, 115 24, Αθήνα.
Λυπούμαστε που φέτος δεν θα μας δοθεί η δυνατότητα να ανταμώσουμε και να τα πούμε από κοντά. Ελπίζουμε η επόμενη ανακοίνωση μας να είναι σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον, πιο αισιόδοξο και υγιές.

Σας ευχόμαστε:


ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2021


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΑναζήτηση

Πρωτοσέλιδα