Στην αιωνιότητα ο Μητροπολίτης Καστοριάς κυρός Σεραφείμ

^Back To Top

logo

kastorias serafeimΕκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ σε ηλικία 61 ετών. Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 μεταφέρθηκε στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε με συμπτώματα κορωνοϊού. Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως προκειμένου να τύχει στενότερης παρακολουθήσεως, οι θεράποντες ιατροί του πρότειναν να εισαχθεί στην ΜΕΘ.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστοριάς κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας.
Φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.
Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος - Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων.
Υπηρέτησε παράλληλα Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο.
Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 5 Οκτωβρίου 1996.
Με μέριμνά του αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί Άγιοι της Μητροπόλεως Καστοριάς.
Η Μητρόπολη Καστοριάς επί αρχιερατείας του οργανώθηκε και αναπτύσσει φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές όπως λειτουργία Γηροκομείου "Λαζάρου και Αθηνάς Λ. Ρίζου", Τράπεζα Αίματος, Τράπεζα Αγάπης (τροφίμων), Ταμείο Υποτροφιών, Υπηρεσία Συμπαράστασης Ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., Οικογένειας, Ασθενών, Σύνδεσμος Αγάπης Κυριών, συντονιστικό όργανο της φιλανθρωπικής κίνησης των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια στους συγγενείς του, στον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως και στους κατοίκους της Καστοριάς.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη.. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Καλόν παράδεισο να έχει...

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα