Ριζαρείτης ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος

^Back To Top

logo

episkopos Megaron1Συγκίνηση, ήταν το συναίσθημα που κυριάρχησε κατά την χειροτονία του νέου μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, του ανθρώπου με την «παιδική καρδιά» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Η χειροτονία τελέστηκε, στις 11 Οκτωβρίου 2014, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, με την συμμετοχή πλήθους Ιεραρχών.


Στη χειροτονία παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών της επαρχίας Μεγάρων και Σαλαμίνος, κληρικοί, μοναχοί πλήθος πιστών και ασφαλώς η ιδιαίτερα συγκινημένη μητέρα και αδελφή του καθώς και οι συγγενείς του νέου Ιεράρχη.
Συγκινημένος και ο νέος Μητροπολίτης, στην ομιλία του πριν από την χειροτονία του, μίλησε για την πορεία του, χωρίς να κρύψει τις ευχάριστες αλλά και τις πικρές στιγμές που γεύτηκε και οι οποίες όπως είπε τον δίδαξαν πολλά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τον αγαθό χαρακτήρα του νέου Ιεράρχη, την αγάπη που εκπέμπει και το ήθος του ενώ δεν παρέλειψε να τον συμβουλέψει να έχει πάντοτε στη μέριμνά του το ποίμνιο της επαρχίας του.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, εγεννήθη εν τη μεγαλονήσω Κρήτη το έτος 1960.
Ηνδρώθη εν Πειραιεί όπου και η γνωριμία του με τον μακαριστό γέροντα και προηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ασωμάτων Πετράκη Αρχιμανδρίτην κυρόν Χριστοφόρον Παπαδόπουλον, κατέστη οδοδείκτης για την πνευματική ζωή και την Ιερατική του πορεία έως της σήμερον.
Εφοίτησεν εις την Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών, εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών και εν συνεχεία εις την Θεολογικήν Σχολήν.
Εχειροτονήθη Διάκονος κατά το έτος 1983 και Πρεσβύτερος κατά το έτος 1986.
Υπηρέτησεν ως Διάκονος και ως Εφημέριος, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός παρά τη Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ιδιαιτέρως εις τον Ενοριακόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης των Πετραλώνων, όπου και υπηρέτησε ευόρκως έως και της εκλογής του.
Εχρημάτισεν εισηγητής παρά τω Πρωτοσυγκέλλω, διευθυντής των τομέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Από του έτους 1995 διωρίσθη γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, βιβλιοθηκάριος, κωδικογράφος και από του έτους 2006 διετέλεσε, έως της σήμερον, εις το Ιδιαίτερον Γραφείον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Δείτε φωτογραφίες από τη χειροτονία εδώ 

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα