Κοπή πίτας Ε.Α.Ρ.Ε.Σ. 2015

^Back To Top

logo

IMG 7723Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσής μας στη Σχολή μας στο Χαλάνδρι στις 2 Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννη, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία στους πρωτεύσαντες μαθητές της περσινής χρονιάς.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Πέτρος Γέμπτος, οι σύμβουλοι του Π.Σ. κ.κ. Παν. Τσακίρης και Χρ. Μασσαλάς, ο Δ/ντής της Σχολής κ. Δ. Μίχας, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών και πρώην Πρόεδροι, καθώς και απόφοιτοι της Σχολής μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα  του αρχαιότερου εν ζωή Ριζαρείτη κ. Θωμά Μπαϊρακτάρη, που την ημέρα αυτή γιόρταζε τα 99ά γενάθλιά του!!!! Γεννήθηκε στις 2.2.1917. Στη Ριζάρειο Σχολή φοίτησε το 1931 – 1936.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΒΡΟΥΛΑΚΗ

Θεοφιλέστατε επίσκοπε Θερμοπυλών κ.κ. ΙωάννηIMG 7697Σεβαστοί πατέρες
Αξιότιμε Πρόεδρε του Π.Σ κ. Πέτρο Γέμπτο
Αξιότιμοι κ.κ. Σύμβουλοι του Π.Σ κ. Παναγιώτη Τσακίρη και κ. Χρήστο Μασσαλά
Αξιότιμε Διευθυντά, κύριοι Καθηγητές και Προσωπικό της Σχολής
Κύριοι εκπρόσωποι των αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών
Αγαπητοί σπουδαστές
Κυρίες, κύριοι
Ομογάλακτοι αδελφοί μου Ριζαρείτες απόφοιτοι.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο σας καλωσορίζει στο καθιερωμένο από δεκάδες χρόνων ραντεβού μας για την κοπή της πίτας της Ενωσής μας και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.
Οι δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση δυσχεραίνει το έργοIMG 7724 όλων των Συλλόγων, όπως και στον δικό μας, όμως η δική σας παρουσία σήμερα, κόντρα στην μιζέρεια και την παραζάλη της εποχής, είστε φάροι λαμπροί, είστε η διαχρονική αξία, είστε το Ριζάρειον πνεύμα, είστε το Ριζάρειον ήθος.
Φίλοι μου, τη σημερινή ημέρα θα τη χαρακτήριζα ως ένα διαχρονικό ραντεβού του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Εκατοντάδες έως χιλιάδες απόφοιτοι έχουν περάσει από αυτόν τον φωτεινό χώρο και οι αχτίνες τους είναι πρεσβευτές αξιών στον κόσμο, μέσα στην κοινωνία.
Εσείς, οι νέοι σημερινοί σπουδαστές, στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, έχετε όλα τα εφόδια που μπορείτε να λάβετε εφ΄ όσον το επιθυμείτε για να μεγαλουργήσετε, και να διαπρέψετε. Το φυσικό περιβάλλον, οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, η υλικοτεχνική υποδομή, η ζεστή αγκαλιά από το προσωπικό της Σχολής όλων των βαθIMG 7728μίδων, αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο μάθησης από τους έμπειρους και εξειδικευμένους καθηγητές σας και τα υψηλά στάνταρ που έθεσε το Πολυμελές Συμβούλιο βάζοντας τον πήχη ψηλά.
Κύριε Πρόεδρε και κύριοι Σύμβουλοι, γνωρίζετε ότι εμείς, η Ένωση Αποφοίτων, στέκεται πάντοτε κοντά σας, ανταποκρίνεται σε προσκλήσεις σας, και δίνει το παρόν της με υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια και διατρανώνουν τις αξίες της Ριζαρείου και τις κάνουμε γνωστές μέσω της εφημερίδας μας ο Ριζαρείτης με 1450 περίπου αποδέκτες, αλλά και τελευταία με διαδυκτιακή ενημέρωση. Η παρουσία μας στην Χριστουγεννιάτικη εορτή του Σχολείου με την βράβευση του Συμβούλου του Π.Σ κ. Κωνσταντίνου Φαφαλιού, την επίσκεψη του Ριζαρείτη Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ τον Νοέμβριο, μας κάνουν να δίνουμε το παρόν μας και να ανταποκρινόμαστε με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Η Ριζάρειος εδώ και 170 χρόνια αλλά και η Ενωσή μας με τα 77 της χρόIMG 7783νια είναι οι διαχρονικές αξίες των μελών τους στην κοινωνία.
Το Συμβουλιό μας τα τελευταία χρόνια κατά την σημερινή ημέρα – την κοπή της πίτας μας, βραβεύει τους μαθητές εκείνους που διέπρεψαν πρωτεύοντας  την περασμένη χρονιά, απονείμοντάς τους αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα συνοδευόμενο με χρηματικό ποσό.
Επίσης ως κίνητρο θα βραβευθούν και οι φετινοί διακριθέντες μαθητές κάθε τάξης, με σειρές βιβλίων.
Στην πίτα που θα κοπεί και στη συνέχεια θα μοιρασθεί, υπάρχουν φλουριά.
Ένα για κάθε τάξη.
Ένα για το προσωπικό της Σχολής.
Ένα στα κομμάτια των αποφοίτων.
Τα ανωτέρω φλουριά θα ανταποκρίνονται σε εικόνα της Παναγίας ως ενθύμιο για την σημερινή ημέρα.
Άλλα 3 φλουριά θα ανταποκρίνονται σε σειρές βιβλίων για τους απόφοιτους.
Πριν περάσω σε ευχαριστίες και ανακοινώσεις θα σας διαβάσω ένα τηλεφωνικό μήνυμα αφού μέχρι σήμερα δεν το έλαβα ταχυδρομικώς, του αρχαιότερου εν ζωή Ριζαρείτη και ομογάλακτου αδελφού μας κ. Θωμά Μπαϊρακτάρη, που σαν σήμερα γεννήθηκε στις 2.2.1917 δηλ. μπήκε στα 99 χρόνια. Στη Ριζάρειο Σχολή φοίτησε το 1931 – 1936 και είναι το παρακάτω:

Αγαπητοί εν Χριστώ και εν Ριζαρείω Σχολή φοιτήσαντες αδελφοί μου χαίρετε και αγαλιάσθε εν Κυρίω.
Μη δυνάμενος να παραστώ εις την τελετήν της βασιλόπιτας της Ενώσεώς μας λόγω της αποστάσεως και του γήρατος, επικοινωνώ μαζί σας με την παρούσαν και νοερώς και δια να συνομολογήσω το Μάνθου και Γεωργίου αιωνία η μνήμη, δι΄ όσα προσέφερον με την φιλοδωρίαν και την φιλοστοργίαν των προς όλους εμάς οι οποίοι είχαμε την αγαθήν τύχην και μάλιστα εκ της πενίας σχεδόν άπαντες να φοιτήσωμεν εις την Ιεράν Σχολήν των και να απολαύσωμεν και να ευστερνιστώμεν με τα αγαθά του φωτισμού μας και να ενταχθούμε εξοπλισμένοι με αυτά εις την κοινωνίαν, και επί τον λύχνον δια να ανταποδώσωμεν εις πάντας τους ατενίζοντας προς Αυτόν, και αυτό δεν είναι υπερβολή, ούτε σχήμα λόγου.
Περαίνοντας σας εύχομαι από καρδίας ως πρεσβύτερος και ως ομογάλακτος εν ζωή αδελφός, το νέον έτος να είναι αίσιον και ευτυχές και μάλιστα σήμερα με τας δοκιμασίας τας οποίας αντιμετωπίζει η πατρίς μας και τους κινδύνους οι οποίοι καραδοκούν.
Με πατρικήν και αδελφικήν αγάπην Θωμάς Μπαϊρακτάρης
Επίτιμος Λυκειάρχης.

Την εκδηλωσή μας τιμούν με την παρουσία τους εκπρόσωποι αδελφών εκκλησιαστικών Σχολών και πρώην Πρόεδροι και μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά το Πολυμελές Συμβούλιο για την απόφασή του να αγκαλιάσει την εκδήλωσή μας με την παράθεση του δείπνου και όχι μόνον, καθώς και όλου του προσωπικού της Σχολής που στηρίζουν την σημερινή μας εκδήλωση. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι σας ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε τον πατέρα Στυλιανό Μπιζά Ριζαρείτη, ιερέα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου για την διαμεσολάβησή του για τις εικόνες της Παναγίας και τα βιβλία που θα δοθούν στους τυχερούς, που μας δόθηκαν απλόχερα από το ίδρυμα για τις ανάγκες της εκδήλωσής μας. Πατέρα Στυλιανέ  να μεταφέρετε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον σεβασμιώτατο σας κ.κ. Καλλίνικο.
Τον τ. Καθηγητή Φυσικής Αγωγής της Σχολής μας κ. Κωνσταντίνο Παπασωτηρίου για τα βιβλία που μας πρόσφερε: Σοφίας Αποστάγματα και Διαδρομή του Καπνού που θα δοθούν στους πρωτεύσαντες περυσινούς μαθητές και στα φλουριά των αποφοίτων.
Εκφράζουμε τον σεβασμό μας και μας ευχαριστίες μας για άλλη μια χρονιά στον κ. Δημήτριο Λεονταρίτη για τα χρήματα που έδωσε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο για να δοθούν μας περυσινούς πρωτεύσαντες μαθητές, αφού τιμήσουν την εκδήλωσή μας με την παρουσίαν τους.
Σήμερα, την εκδηλωσή μας τίμησε με την παρουσία του, ο αγαπητός μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ.κ. Ιωάννης και για μας τους παλιότερους ο καθηγητής μας στη Σχολή τη δεκαετία του 70, για όσους νεώτερους δεν το γνωρίζουν.
Θεοφιλέστατε σας ευχαριστούμε πολύ και παρακαλούμε να ευλογήσετε την βασιλόπιτά μας.
Εις ανάμνησιν της σημερινής σας παρουσίας στην κοπή της πίτας της Ενώσεως μας, σας προσφέρουμε σειρά βιβλίων επιστημονικού- θεολογικού περιεχομένου.
Χρόνια  Πολλά  σε  όλους
Καλή Χρονιά.
Υγεία, Αγάπη, Πρόοδο, Δημιουργία σε σας και τις οικογενειές σας.
Θα κλείσω με μια μαντινάδα:
«αδέλφια Ριζαρείτες φίλοι μας
που ήλθατε, στην πίτα της Ένωσής μας
εσείς είστε  η δύναμη
και η υποστήριξή μας».

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα