Ενημέρωση γονέων και υποψηφίων μαθητών 2015 - 2016 στη Ριζάρειο

^Back To Top

logo

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015  το απόγευμα,  το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής υποδέχθηκε υποψηφίους μαθητές και  μαθήτριες και τους γονείς τους. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και στοχεύει στην παρουσίαση του σχολείου, των δράσεων και των προοπτικών ώστε όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε αυτό αλλά και οι γονείς τους να λάβουν ενημέρωση από τα μέλη του Πολυμελούς Συμβουλίου, τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους μαθητές που ήδη φοιτούν.
Τους νέους επισκέπτες υποδέχθηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου ο υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Κάτσης ο οποίος και παρουσίασε εν συντομία την υπάρχουσα εικόνα του σχολείου τα πλεονεκτήματα της φοίτησης σε αυτό αλλά και πρακτικά ζητήματα  που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών αλλά και τη μετάβασή  τους προς και από αυτό με τα μέσα συγκοινωνίας. Ταυτόχρονα στην οθόνη προβάλλονταν στιγμιότυπα από τις μαθητικές δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου.


Χαιρετισμούς προς τους παρισταμένους απηύθυναν με παρέμβασή τους ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου καθηγητής Πέτρος Γέμτος (τ. πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών) και ο Σύμβουλος καθηγητής Χρήστος Μασσαλάς (τ. πρύτανης του Παν/μίου Ιωαννίνων). Παρουσίασαν επίσης εν συντομία την ιστορία της Σχολής και το όραμα για την μελλοντική της πορεία.

Στην ομιλία του ο Διευθυντής κ. Δημήτριος Μίχας ενημέρωσε τους επισκέπτες για τον χαρακτήρα και την οργάνωση του σχολείου  και προέβη σε σύντομο απολογισμό του εκπαιδευτικού έργου κατά τα δύο τελευταία σχολικά έτη (2013-14 και 2014-15) κατά τα οποία φοιτούν και μαθήτριες στη Ριζάρειο Σχολή.
Αμέσως μετά η συντονιστική επιτροπή γονέων και κηδεμόνων των μαθητών βράβευσε, με την απονομή ενός συμβολικού δώρου, τους εκείνους τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες και τη δράση τους σε όλους τους τομείς των σχολικών δραστηριοτήτων: Ι. Ναός, πολιτιστικά προγράμματα, μαθητικοί διαγωνισμοί Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Ρητορικής, Αγωγή Σταδιοδρομίας (Φόρμουλα 1), Θεατρική Αγωγή, μαθητικοί Αθλητικοί Αγώνες, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ελεύθερη περιήγηση στους χώρους εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου και συζήτηση εκπαιδευτικών και γονέων. Προσφέρθηκαν αναψυκτικά και εδέσματα ενώ ομάδες μαθητών πλαισίωναν την εκδήλωση με μουσική και τραγούδια.
Την  ομολογουμένως όμορφη εκδήλωση με χαρακτηριστικό την ριζαρείτικη οικογενειακή ατμόσφαιρα  τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας πρ. Σταύρος Μπόζος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολυμελούς Συμβουλίου της Ριζαρείου Σχολής, ο Διευθυντής Διοικήσεως της Ρ.Ε.Σ. κ. Σταμ. Μωραΐτης, μέλη της Ενώσεως Αποφοίτων γονείς και φίλοι μαθητών και μαθητριών και πολλοί υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς τους.    

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα