Οι "Ιερατικές κλήσεις" 2015 στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή

^Back To Top

logo

Η  Γ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, ακριβώς στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, είναι αφιερωμένη με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Ιερατικές Κλήσεις. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι τα Διδακτήρια της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι, όπου προσέρχονται εκπρόσωποι καθηγητών και σπουδαστών απ’ όλα τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας(ΙΣΔΕ).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ. Δανιήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Διδακτηρίων στο Χαλάνδρι, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και νουθέτησε πνευματικώς τους παρισταμένους μαθητές και φοιτητές. Έψαλε χορός μαθητών και μαθητριών με την καθοδήγηση του καθηγητή Βυζ. Μουσικής κ. Γ. Ζήσιμου.
Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιθωρίου και Ξάνθης κ. Παντελεήμων.


Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή  Θρησκευτικής Εκπαίδευσης πρ. Σταύρο Μπόζο. Πάντοτε παρούσα και η Διευθύντρια της Εκκλησιαστικής Εστίας κα Καλή Αλυσανδράτου.
Στην εκδήλωση τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου κ. Πέτρος Γέμτος και τα μέλη κκ.  Κων. Φαφαλιός,  Παν.  Τσακίρης και Χριστ. Χαραλαμπάκης, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Δημ. Μίχας, καθηγητές και μαθητές. Παρόντα και μέλη της Ένωσης Αποφοίτων της Ρ.Ε.Σ.
Μετά το πέρας  της Θ. Λειτουργίας απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ιεράς Συνόδου στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων και  τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, οι οποίοι αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής βραβεύθηκε   η Καλλιόπη Λεμπέση, αριστούχος απόφοιτος της Γ΄ Λυκείου  και φοιτήτριας της Νομικής Σχολής.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως πρόεδρος της Ι. Συνόδου με μήνυμά του διαβεβαίωσε τα τέκνα της Εκκλησίας «εκ του κόσμου», τα οποία έλαβαν το κάλεσμα του Θεού, δηλαδή την «Κλήση», ότι η ποιμένουσα Εκκλησία στέκεται στο πλευρό τους και προσεύχεται εκζητούσα τη Χάρη του Θεού για τη στήριξή τους. Την εποχή της οικονομικής κρίσεως φαίνεται παράδοξο να υπάρχουν νέοι με πνευματικές αναζητήσεις. Αυτοί οι νέοι πρέπει να  προετοιμασθούν μέσω της προσευχής, της μελέτης και της πνευματικής καλλιέργειας ώστε να καταστούν φορείς  εκκλησιαστικού φρονήματος και ήθους,  «σκεύη» άξια εκλογής προς δόξαν Θεού, μαρτυρία της Εκκλησίας και παρηγορία του λαού του Θεού.
Τη συζήτηση για θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης μεταξύ των εκπροσώπων της Ι. Συνόδου, του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε συνόδευσαν ζεστά ροφήματα, αναψυκτικά και εδέσματα.
Με το παραδοσιακό νηστήσιμο γεύμα, προσφορά της Ριζαρείου Σχολής, έκλεισε η φετινή εκδήλωση.

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα