Κοπή πίτας Ε.Α.Ρ.Ε.Σ. 2016

^Back To Top

logo

IMG 8781Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσής μας στη Σχολή μας στο Χαλάνδρι, την 1 Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε Μέγας Εσπερινός, με πληθώρα συμμετοχή ιερέων αποφοίτων, ενώ το ψαλτήρι τίμησε για άλλη μια φορά ο χοράρχης μας  κ. Γεώργιος Κατσούλας πλαισιωμένος από πλήθος καλλικέλαδων αποφοίτων, όπως ο Ηλίας  Τρυπογεώργος, ο Απόστολος Βασδέκης, o Στάθης Βασιλόπουλος, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Δημ. Κυριακόπουλος, ο Γιάννης Αποστολόπουλος, ο Δημ. Κορδώνης, ο Παναγιώτης Παπάς, ο Νικος Μεταξάς, ο Αιμίλιος Χατζηπαυλής και άλλοι. Μετά τον εσπερινό παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα, το Ίδρυμα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και ο εφημέριό της Ριζαρείτης π. Στυλιανός Μπιζάς, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ,  για την διαμεσολάβηση και συμβολή του στην επί σειρά ετών χορηγία εικόνων και συλλογών βιβλίων για τις ανάγκες των  εκδηλώσεων της Ένωσής μας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Ζαμπέλης προϊστάμενος του καθεδρικού ναού Ευαγγελίστριας Λευκάδος – Ριζαρείτης, πολύτιμος συνεργάτης της εφημερίδας μας «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» και ενεργό μέλος της Ένωσής μας, με προτάσεις του στο Δ.Σ αλλά και με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της Ένωσής μας και ο κ. Δημήτριος Μακρής, διακεκριμένος φιλόλογος, αρθρογράφος του "Ριζαρείτη", ιστοριοδίφης και μελετητής της Ιστορίας της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ.
Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν μαθητές που πρώτευσαν την περασμένη χρονιά, στους οποίους απονεμήθηκε αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα, συνοδευόμενο με το χρηματικό ποσό των 150 €, καθώς και σειρές βιβλίων. Επίσης βραβεύτηκαν και οι φετινοί διακριθέντες μαθητές κάθε τάξης με σειρές βιβλίων. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω χρηματικό ποσό για την βράβευση των μαθητών διέθεσε και φέτος ο κ. Δημήτριος Λεονταρίτης. Οι περσινοί πρωτεύσαντες μαθητές είναι οι: Δήμητρα Στεργίου από την Α΄ τάξη Λυκείου, Γεωργία Στεργίου από τη Β΄ τάξη Λυκείου και Μαρία - Αμαλία Καψάλη της Γ΄τάξης Λυκείου (Φοιτήτρια πλέον του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπ. Αθηνών).
Την πίτα μας ευλόγησε ο παλαιότερος Ριζαρείτης ιερέας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, π. Γεώργιος Δερβέναγας, ο οποίος ήρθε από την Ιτέα Φωκίδος αποκλειστικά για την εκδήλωσή μας. Τα τέσσερα φλουριά που προρίζονταν για τα μέλη της ΕΑΡΕΣ κέρδισαν οι Μανώλης Πέτρου, Χρήστος Αναγνώστου, Παναγιώτης Παπάς  και Τσιαρές Αλέξανδρος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Γεώργιος Ματσόπουλος, οι σύμβουλοι του Π.Σ. κ.κ. Παν. Τσακίρης, Κων. Φαφαλιός, Νικ. Χούλης και Χαράλαμπος Χαραλαμπάκης, ο Δ/ντής των Υπηρεσιών της Ριζαρείου κ. Σταμάτης Μωραϊτης, ο Δ/ντής της Σχολής κ. Νικ. Γιαννής, ο Υποδ/ντής της Σχολής κ. Αθαν. Κάτσης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Ιωάνης Γιαννόπουλος, ο τ. Αντιπρόεδρος της Ένωσής μας κ. Θεόδωρος Σταματίου, ο πρώην Δ/ντής της Σχολής κ. Δημ. Μίχας, καθηγητές της Σχολής, οι κ.κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος και Δημ. Κυριακόπουλος εκπρόσωποι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, οι κ.κ. Αθαν. Καραντώνης και Ηλίας Ματσούκας εκπρόσωποι της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και πολλοί απόφοιτοι της Σχολής μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΒΡΟΥΛΑΚΗ

Σεβαστοί πατέρες
Ελλογιμώτατε κ. Πρόεδρε του Π.Σ κ. Γεώργιε Ματσόπουλε
Ελλογιμώτατοι κ. Σύμβουλοι του Π.Σ
Αξιότιμε Διευθυντά της Σχολής, κύριοι καθηγητές   και προσωπικό της Σχολής
Κύριοι εκπρόσωποι των αδελφών Εκκλησιαστικών Σχολών
Αγαπητοί σπουδαστές
Φίλοι απόφοιτοι Ριζαρείτες
Κυρίες, κύριοι.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο σας καλωσορίζει στο καθιερωμένο ραντεβού για την κοπή της πίτας της  Ένωσής μας.
Αν και οι δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση δυσχεραίνει την Ένωσή μας, όμως η δική σας παρουσία σήμερα, μας δίνει ζωή στην παραζάλη της εποχής.
Όλοι εμείς είμαστε το Ριζάρειον πνεύμα, όλοι εμείς είμαστε το Ριζάρειον ήθος.
Αγαπητοί φίλοι μας. Η σημερινή ημέρα είναι η διαχρονική συνάντηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Χιλιάδες απόφοιτοι έχουν περάσει από την Ένωσή μας και είναι οι πρεσβευτές αξιών σ΄ όλο τον κόσμο, μέσα στην Κοινωνία.
Εσείς, οι σημερινοί σπουδαστές, παρά τις δυσκολίες, έχετε όλα τα εφόδια για να μεγαλουργήσετε και να συνεχίσετε το φωτεινό μονοπάτι της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ. Το φυσικό περιβάλλον, οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, η υλικοτεχνική υποδομή, η ζεστή σχέση με το προσωπικό της Σχολής όλων των βαθμίδων αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο μάθησης από τους έμπειρους καθηγητές σας και βάζοντας πάντα τον πήχη ψηλά.
Κύριε Πρόεδρε και κύριοι Σύμβουλοι. γνωρίζετε ότι η Ένωση Αποφοίτων στέκεται πάντοτε δίπλα σας, ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις σας και δίνει το παρόν της με εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια και πολλαπλασιάζουν τις αξίες της Ριζαρείου διαχέοντάς τες στην εφημερίδα μας «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» με 1500 περίπου αποδέκτες αλλά και με διαδικτυακή ενημέρωση.
Η Ριζάρειος εδώ και 172 χρόνια, αλλά και η Ένωσή μας με τα 78 της χρόνια, είναι η μεγάλη οικογένεια των Ριζαρειτών, που δεν ευτύχησαν να΄ χουν απογόνους.
Το Συμβούλιό μας τα τελευταία χρόνια κατά την σημερινή ημέρα – την κοπή της πίτας μας, βραβεύει τους μαθητές εκείνους, που διέπρεψαν πρωτεύοντας την περασμένη χρονιά, απονέμοντάς τους αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα συνοδευόμενο με το χρηματικό ποσό των 150 €, καθώς και σειρές βιβλίων.
Επίσης θα βραβευθούν οι φετινοί διακριθέντες μαθητές κάθε τάξης με σειρές βιβλίων.
Στην πίτα που θα κοπεί και στη συνέχεια θα μοιρασθεί υπάρχουν φλουριά.
Ένα για κάθε τυχερό έκαστης τάξης.
Ένα για το προσωπικό της Σχολής
Ένα στα κομμάτια που θα μοιραστεί στους απόφοιτους
Τα ανωτέρω φλουριά θα ανταποκρίνονται σε εικόνα της Παναγίας ως ενθύμιο για την σημερινή ημέρα.
Επίσης σε άλλα δύο κομμάτια που θα μοιρασθούν στους αποφοίτους θα λάβουν σειρές βιβλίων.
Στο σημείο αυτό κ. Πρόεδρε και κ. Σύμβουλοι ευχαριστούμε το Πολυμελές Συμβούλιο που αγκαλιάζει την εκδήλωσή μας με την παράθεση δείπνου όπως και όλο το προσωπικό της Σχολής που στηρίζει την σημερινή μας εκδήλωση.
Ευχαριστούμε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου για τις εικόνες της Παναγίας που θα δοθούν στους τυχερούς που θα τύχουν τα φλουριά και τις πολυτελείς σειρές βιβλίων που θα δοθούν για τις ανάγκες της εκδήλωσής μας.
Εκφράζουμε το σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας για άλλη μια χρονιά στον κ. Δημήτριο  Λεονταρίτη για τα χρήματα που έδωσε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο για να δοθούν στους περυσινούς πρωτεύσαντες μαθητές.
Με την πράξη αριθ. 1/21.1.2016 του Διοικητικού μας Συμβουλίου ελήφθη απόφαση η Ένωσή μας κατά την σημερινή ημέρα να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα:
1. Το Ίδρυμα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου και τον εφημέριό της Ριζαρείτη πατέρα Στυλιανό Μπιζά και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ για την διαμεσολάβηση και συμβολή του στην επί σειρά ετών χορηγία εικόνων και συλλογών βιβλίων για τις ανάγκες των  εκδηλώσεων της Ένωσής μας.
2. Τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεράσιμο Ζαμπέλη προϊστάμενο του καθεδρικού ναού Ευαγγελίστριας Λευκάδος – Ριζαρείτη, ο οποίος  υπήρξε μαθητής της Σχολής μας τα έτη 1970 – 1975.
Ο πατέρας Γεράσιμος είναι πολύτιμος συνεργάτης της εφημερίδας μας «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ», ενεργό μέλος της Ένωσής μας, με προτάσεις του στο Δ.Σ αλλά και με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις της Ένωσής μας. Για τον π. Γεράσιμο Ζαμπέλη αξίζει σήμερα να αναφέρουμε ότι ήταν ο συνδικαλιστής εκείνης της εποχή (όπως θα λέγαμε σήμερα ο πρόεδρος του 15μελους). Τα πράγματα εκείνη την εποχή δεν ήταν όπως σήμερα. Δεν υπήρχε η ισοτιμία με τα έξω σχολεία. Δεν μπορούσες να δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις και υπήρχαν προβλήματα. Αποτέλεσμα των προβλημάτων τότε ήταν να φεύγουν μαθητές σε σχολεία έξω. Παραδείγματος χάρη,  η τάξη η δική μου, του 1971, που είχαν εγγραφεί περί τους 70 μαθητές στην πρώτη τάξη και αποφοιτήσαμε μόλις 18. Επί ημερών του, ως μπροστάρης ο ίδιος και οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης του, έτρεχαν για τέτοιου είδους σοβαρά θέματα. Εξάλλου πριν από λίγα τεύχη, στην εφημερίδα «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» έχουν αναγραφεί αυτά. (βλ. εφημερίδα «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» τεύχη 79-80).
3. Τον κ. Δημήτριο Μακρή, διακεκριμένο φιλόλογο, αρθρογράφο του Ριζαρείτη, ιστοριοδίφη και μελετητή της Ιστορίας τις Ε.Α.Ρ.Ε.Σ.
Ο Δημήτρης Μακρής υπήρξε μαθητής τα έτη 1961 – 1966 και ήταν της τάξης εκείνης που αποφοίτησε 1η στην μεταπολεμική ιστορία της Ριζαρείου.
Τον Δημήτρη Μακρή, πρέπει να τον ευχαριστήσουμε δημόσια και εμείς σαν Δ.Σ. αλλά και όλοι  οι Ριζαρείτες, διότι είναι ο ειδικός, ο αρμόδιος, ο οποίος ασχολήθηκε και έγραψε την ιστορία της ΕΑΡΕΣ την οποία σας την προσφέραμε στην εφημερίδα μας. (βλ. εφημερίδα «ο ΡΙΖΑΡΕΙΤΗΣ» τ. 82).
Στο σημείο αυτό ευθύς αμέσως και πριν από την κοπή της πίτας και τις βραβεύσεις των μαθητών θα γίνουν οι απονομές.
- Παρακαλούμε τον π. Στυλιανό Μπιζά να έλθει να παραλάβει την τιμητική πλακέτα για το Ίδρυμα της Π. Εκατονταπυλιανής αλλά και του ιδίου την προσφορά.
- Παρακαλώ τον π. Γεράσιμο Ζαμπέλη να έλθει να παραλάβει την τιμητική πλακέτα.
Την απονομή θα κάνει ο Αντιπροεδρός μας κ. Στέφανος Καραχάλιας.
- Παρακαλώ τον κ. Δημήτριο Μακρή να έλθει να παραλάβει την τιμητική πλακέτα.
Την απονομή θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας ο Κώστας Γρηγοριάδης.
Και μια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που παρά τον εορταστικό χαρακτήρα επιβάλλεται να κάνουμε.
Στην φετινή κοπή της πίτας, έχουμε το βαρύ χρέος να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και την Ριζάρειο οικογένεια ότι στις 3.1.2016 έφυγε από κοντά μας και μετώκησε στην αγκαλιά του Κυρίου ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνος Παπασωτηρίου.
Ήταν πάντα μαζί μας από τότε που είμαστε μαθητές μέχρι πριν από 28 ημέρες.
Αισθανόμαστε βαθειά την ανάγκη να σας ενημερώσουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ ότι την επόμενη Δευτέρα  8.2.2016 στις 6.30 το απόγευμα στον Ιερό ναό της Σχολής μας θα τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη του.
Καλούμε όλους τους Ριζαρείτες να δώσουν το παρόν τους αναδεικνύοντας το σεβασμό και την αγάπη τους στον καθηγητή μας αλλά και να προσευχηθούμε όπως ο Κύριος ο Θεός τον αναπαύσει στα λιβάδια του Παραδείσου που θα ασκούνται από αυτόν, ως Γυμναστής που ήταν.
Στο σημείο αυτό θα παρακαλούσαμε τον Πρόεδρο του Π.Σ τον κ. Γεώργιο Ματσόπουλο να κάνει την παρέμβασή του δίνοντάς μας τις ευχές του.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των μαθητών και η κοπή της πίτας όπου εκεί ο Σεβασμιότατος μας θα μας δώσει τις δικές του πατρικές ευχές.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και σας ευχόμαστε:
ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα