40ήμερο μνημόσυνο

^Back To Top

logo

5Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30΄ το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Σχολής μας στο Χαλάνδρι, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού καθηγητή μας Κώστα Παπασωτηρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατό του.

Στην τελετή παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ., ο Υποδ/ντής της Σχολής καθηγητής κ. Αθανάσιος Κάτσης, ο Φιλόλογος καθηγητής κ. Στυλιανός Βλάχος, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Δρακάκης, προσωπικό της Σχολής, πολλοί απόφοιτοι και μαθητές της Σχολής.
Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Ριζαρείτη Ιερέα π. Ιωάννη Μελισσάρη, ενώ έψαλλε το Δ.Σ. της Ε.Α.Ρ.Ε.Σ.
Μετά το ιερατικό μνημόσυνο, ακολούθησε φιλολογικό μνημόσυνο στην τραπεζαρία της Σχολής. Εκεί, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους επικήδειους λόγους, κατατέθηκαν αναμνήσεις και προσωπικά περιστατικά από τους χρόνους της φοίτησής μας, ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του Κώστα Παπασωτηρίου, καθώς και για τους οραματισμούς και τους στόχους του, που πολλές φορές ήταν πάνω από την καθημερινότητα και τα τετριμμένα της εποχής εκείνης. Η ζωντανή και ανήσυχη παρουσία του στη Σχολή σημάδεψε ανεξίτηλα όλους εμάς που ευτυχίσαμε να τον έχουμε δάσκαλό μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει... Αιωνία του η μνήμη.

Για φωτογραφίες του άρθρου πατήστε ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα