«Έφυγε» ο Γιώργος Π. Τσακίρης, γιός του μέλους του ΠΣ της ΡΕΣ Παν. Τσακίρη

^Back To Top

logo

IMG 0696Ένας λαμπρός νεοσμυρνιός, γόνος μιας εκ των παλαιοτέρων οικογενειών της Ν. Σμύρνης, ο Γεώργιος Π. Τσακίρης, γιος του κ. Παναγιώτη Τσακίρη, μέλους του Π.Σ. της ΡΕΣ,  έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, αφού η μοίρα θέλησε να τον πάρει πρόωρα, σε ηλικία 46 ετών, πάνω στο απόγειο της δημιουργικότητάς του και ενώ είχε μόλις δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και είχε αποκτήσει ένα πανέμορφο γιό 2½ ετών, τον Αλέξανδρο.
Ο Γιώργος Π. Τσακίρης ήταν απόφοιτος της Λεοντείου, πτυχιούχος οικονομικών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του φημισμένου New York University, Stern School of Business – κάτοχος ΜΒΑ. Επίσης πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής.

Αγαπούσε το τέννις. Ήταν αθλητής του Μίλωνα και της Αργυρούπολης, πρωταθλητής εφήβων Ελλάδος, κατέκτησε πολλά μετάλλια και κύπελλα, μεταξύ των διακρίσεων ήταν δύο πρωτιές στο φημισμένο Old Queen’s Club του Λονδίνου. Τον ονόμαζαν ο « Β.Β. της Ελλάδας» ( Boris Beker –πρωταθλητής, Γερμανός άσσος της ρακέτας) λόγω της επίδοσής του αλλά και της ξανθογάλανης εμφανισής του. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό με υπερηφάνεια.
Εργάστηκε επί 20 έτη ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες τράπεζες: BNP Paribas, Goldman Sacks και Credit Swiss, ενώ ως ανώτερο οικονομικό στέλεχος συμμετείχε και σε συσκέψεις μεταξύ των τραπεζών και της Ελληνικής Κυβέρνησης στην πρόσφατη οικονομική κρίση. Συμμετείχε επίσης σε πολλά Διεθνή Οικονομικά Συνέδρια.
Α ι ω ν ί α σ ο υ  η μ ν ή μ η

Υ.Γ. Η ΕΑΡΕΣ εκπροσωπήθηκε στο θλιβερό γεγονός από τον Πρόεδρο Κων/νο Μαστοράκη και τα μέλη του Δ.Σ. Λάζαρο Γκατζέ, Γρηγοριάδη Κων/νο και Καβρουλάκη Δημήτριο. Παρέστησαν επίσης, τα μέλη της ΕΑΡΕΣ Δημήτριος Λεονταρίτης, Δημήτριος Μακρής και Δημήτριος Μίχας.

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα