Πρωτιά σε Διεθνή Διαγωνισμό για τη Ριζάρειο

^Back To Top

logo

Force by Four1Την πρώτη θέση στην Ελλάδα έλαβε σε Διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω διαγωνισμό τεχνολογίας με τίτλο «Land Rover 4×4 in Schools» το Γενικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής (ΓΕ.Ε.Λ. ΡΕΣ) με την ομάδα «Force by Four» πήρε το… χρυσό, ενώ επιπλέον η ομάδα έλαβε τα εξής σημαντικά βραβεία:
- Βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας
- Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης
- Καλύτερης Μηχανικής κατασκευής
- Καλύτερης ομάδας στη δοκιμασία προγραμματισμού
- Καλύτερης Χρήσης Εργαλείων Social Media

Για την εκπροσώπηση του σχολείου, δημιουργήθηκε μία ομάδα μαθητών/μαθητριών με το όνομα “FORCE BY FOUR”, έχοντας ως στόχο την κατασκευή ενός οικολογικού τηλεκατευθυνόμενου 4x4 οχήματος με την εφαρμογή δεξιοτήτων των Φυσικών Επιστημών (φυσικής), της Τεχνολογίας (πληροφορικής), της Επιστήμης των Μηχανικών και τα Μαθηματικά βάση της εκπαιδευτικής προσέγγισης με το διεθνή όρο STEM (: Science, Technology, Engineering, Mathematics). Το όχημα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθεί με επιτυχία σε μια ειδικά σχεδιασμένη απαιτητική πίστα, η οποία είναι προσομοίωση μιας πραγματικής διαδρομής εκτός δρόμου.

Το Λύκειο της Ριζαρείου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Land Rover 4x4 τελικούς του World Schools. Η τοποθεσία και η ημερομηνία του παγκόσμιου τελικού αγώνα θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχόμαστε το Λύκειο της Ριζαρείου να συνεχίσει την παράδοση των υψηλών διακρίσεων της Ελλάδος σε αυτό τον διαγωνισμό. Πέρυσι η ελληνικές ομάδες κατέλαβαν την 1η και 6η θέση. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν περιλαμβάνει μόνο την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου αμαξιδίου. Στην πραγματικότητα, οι μαθητές καλούνται να οργανώσουν μια ολόκληρη επιχείρηση. Και βέβαια, όπως και στις πραγματικές επιχειρήσεις, υπάρχει ανάθεση καθηκόντων σε κάθε μἐλος της ομάδας, με βάση τα ταλέντα και τις προτιμήσεις του καθενός. Έτσι και στο «Land Rover 4x4 in Schools» κάθε παιδί έχει αναλάβει έναν συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει μηχανικός σχεδίασης, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος social media, o αρχηγός και άλλες ειδικότητες. Είναι μια μοναδική εμπειρία, η οποία συνδυάζει πίεση και κόπο. Οι μαθητές ωστόσο αποκομίζουν πολλά οφέλη, τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα στη μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία τους.
Το όλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε υλοποιηθεί χωρίς την συμπαράσταση τόσο του Πολυμελές Συμβούλιο (ΠΣ) του Ιδρύματος της Ριζαρείου, το οποίο στηρίζει πλήρως τη λειτουργία του σχολείου μας και είναι μόνιμος αρωγός και συμπαραστάτης σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του.

Συγχαρητήρια παιδιά και από την Ένωσή μας και ευχόμαστε να σαρώσετε όλα τα βραβεία...!!!!

Για περισσότερες φωτογραφίες του άρθρου πατείστε εδώ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα