Αγιασμός και βράβευση αριστούχων

^Back To Top

logo

P9160014Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30' στον Ιερό Ναό της Σχολής μας στο Χαλάνδρι. Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Θερμοπυλών και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννης Σακελλαρίου (παλιός μας καθηγητής), ενώ μετά το πέρας της τελετής δόθηκαν χρηματικά βραβεία σε μαθητές  για την αριστεία τους κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

 

Στον αγιασμό παρέστησαν η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας για την εκκλησιαστική εκπαίδευση κ. Μαρία Δόκου, το μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου της ΡΕΣ και καθηγητής γλωσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο Γραμματέας  του Πολυμελούς Συμβουλίου της ΡΕΣ κ. Σταμάτης Μωραίτης και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.Την ΕΑΡΕΣ εκπροσώπησε ο ταμίας της κ. Κων/νος Μαστοράκης και το μέλος του Δ.Σ κ. Λάζαρος Γκατζές. P9160012Μετά τον αγιασμό απηύθυνε νουθεσίες και ευχές ο Επίσκοπος Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, το μέλος του ΠΣ κ. Χαραλαμπάκης Χριστόφορος και ο Δ/nτής της Σχολής (απόφοιτος και μέλος μας) κ. Μίχας. Στη συνέχεια ο Υποδιευθυντής της Σχολής κ. Κάτσης Αθανάσιος ανακοίνωσε τα βραβεία και υποτροφίες για τους πρωτεύσαντες του σχολικού έτους 2013-14 και από τα χέρια του Διευθυντού οι σπουδαστές και σπουδάστριες πήραν τα βραβεία τους. Ακολούθησε κέρασμα στο ισόγειο των διδακτηρίων.

Εφέτος θα φοιτήσουν σαράντα πέντε (45) νέα παιδιά στη Σχολή μας και μαζί με τους παλιότερους σπουδαστές θα είναι περίπου εννενήντα (90). 

Η ΕΑΡΕΣ εύχεται κάθε πρόοδο και απολαβή των μορφωτικών αγαθών στους σπουδαστές της ΡΕΣ, δύναμη και υγεία στο εκπαιδευτικό προσωπικό της, αλλά και σε όλους όσοι εργάζονται σ' αυτήν. Συγχρόνως και ευκαρπία στις προσπάθειες του Πολυμελούς Συμ

P9160015

βουλίου που αποβλέπουν στο ερχόμενο μέλλον της ΡΕΣ. Είμαστε πάντα έτοιμοι να
αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες και να δηλώσουμε την παρουσία μας όταν οι συνθήκες το απαιτούν.


Ομιλία του Διευθυντή της Σχολής κ. Μίχα

Σεβασμιώτατε,
Σεβαστοί πατέρες,
κ. Σύμβουλε του Πολυμελούς Συμβουλίου
κ. Σύμβουλε Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου μας
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Αγαπητοί μας μαθητές

Με την βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες της Εκκλησίας που μόλις λάβαμε, ξεκινούμε και την φετεινή σχολική χρονιά με φιλόδοξα σχέδια προγραμματισμό και ελπίδες.
Ευχή και προσδοκία όλων των φορέων της Ριζαρείου Σχολής είναι να έχουμε μια δημιουργική και αποδοτική χρονιά ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Προς το σκοπό αυτό προβάλλει ο καθένας μας το μεράκι, την φιλοπονία και την ευσυνειδησία ώστε με την ομόθυμη συνύπαρξη και συλλειτουργία των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική μας P9160016κοινότητα αλλά και την συγκίνηση αρχών και αξιών που αναδύει η ιστορία και η παράδοση του Σχολείου μας να προμηνύονται τα καλύτερα και ευδοκιμότερα και για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Άλλωστε Σεβασμιώτατε, αξιότιμοι κυρίες και κύριοι το εγχείρημα που υλοποιούμε για ένα ποιοτικό Σχολείο, ήδη μας γεμίζει με την αύρα του και μας διαπνέει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, τόσο σ’ αυτό που αφορά την κατάθεση ψυχής του δασκάλου στην αίθουσα διδασκαλίας, όσο και την ουσιαστική ανταπόκριση των μαθητών μας στην μάθηση.
Αισθάνομαι δε ιδιαίτερα ευτυχής όπου σήμερα - και με την φωνή των συναδέλφων μου - σας παρουσιάζω και την καινούργια φουρνιά των μαθητριών και μαθητών μας που ενσωματώθηκαν στο Σχολείο μας ύστερα από αξιολογική επιλογή, με την προσδοκία «οι άριστοι πολίται» να διαμορφώσουν με «ευβουλίαν» και "αθλησιν", την «ευδαίμονα και άριστη πολιτεία» όπως την ονειρευότανε και ο Πλάτων.
P9160019Κρίνουμε πως αυτό το επίπεδο της «πνευματικής αριστοκρατίας» που καθιερώσαμε με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες μας, θα λειτουργήσει ως γόνιμο εργαλείο για να διαμορφωθή ένα αποτελεσματικό Σχολείο το οποίο ταυτόχρονα θα γαλουχεί στις δημοκρατικές αρχές και στις Χριστιανικές αξίες.
Στοχεύουμε δε, και με ενδοσχολικές δραστηριότητες σε παιδεία που θα διαπλάθει πρόσωπα με ελεύθερη προσωπικότητα, και ανοιχτό μυαλό και θα εκτιμά τον σεβασμό στον διάλογο, στην αξιοπρέπεια και στην διαφορετικότητα του άλλου.
Ο μαθητής μας επενδύει και για τον επαγγελματικό του προσανατολισμό και εξοπλίζεται με βιώματα και εμπειρίες ηθικού πλούτου.
Σε αυτό πνεύμα, σήμερα θα τιμηθούν δώδεκα μαθηταί μας (τέσσερις ανά τάξη) στα πρόσωπα των οποίων θα επαινέσουμε όλη την συλλογική παιδευτική έκφραση του σχολείου μας.
P9160020Στα πρόσωπα των παιδιών αυτών προσβλέπουμε στο ελπιδοφόρο μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας.
Η διάκριση τους συμπυκνώνει την επίμονη προσπάθεια για πρόοδο και επιτυχία. Η ενασχόλησή τους δε και με άλλα ενδιαφέροντα (μουσική, χορό, άθληση), βεβαιώνει ότι το σχολείο μπορεί να έχει προτεραιότητα τη γνώση και το βιβλίο, όμως δεν απομυζά την χαρά της δημιουργίας, ούτε την πληρότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, ούτε την ομορφιά της ψυχαγωγίας.
Ο πρώτος στις επιδόσεις, αντανακλά και το πνεύμα της ομάδας, της τάξης του, που ως ο «εγκρατής και σώφρων Οδυσσέας» κλείνει τα αυτιά στις σειρήνες της «ήσσονος προσπαθείας», στην ευκολία και στον συρμό των συμπτωμάτων παρακμής της εποχής· αντίθετα αποκαλύπτει την δημιουργική νιότη που πιστεύει σε αξίες και υλοποιεί όνειρα.
Η βράβευσή τους είναι το πνευματικό και ηθικό κόσμημα που χαρίζει χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια στους συμμαθητές P9160023τους, στους γονείς τους και τους δασκάλους τους.
Έχετε το ανυπόκριτο χειροκρότημα και τις θερμότερες των ευχών μας για ό,τι ομορφότερο και δημιουργικότερο.
Με τις ευχές αυτές θα ολοκλήρωνα. Όμως σχεδόν την τελευταία στιγμή προέκυψε ένα θέμα και αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι στους μαθητάς μου, που είναι και παιδιά μου, απέναντι στους γονείς τους και απέναντι στους συναδέλφους μου που έχουν καταπικραθεί, να αποκαλύψω ότι στο κομμάτι που αφορά τις Υποτροφίες (που αναφέρονται φυσικά στο οικονομικό σκέλος) υπήρξε οξεία αντιπαράθεση και έντονη διαφωνία μου με το Πολυμελές Συμβούλιο στο πρόσωπο του Γραμματέα του, τόσο για την ερμηνεία όσο και για το περιεχόμενο της θέσπισης των Υποτροφιών. Φοβάμαι ότι η βαρύτητα της απόφασης αυτής, που μου ήλθε ύστερα από δυο χρόνια, την παραμονή της τελετής, και αντικαθιστά την υποτροφία, με βράβευση επίδοσης και με ένα συμβολικό ποσό, δεν εκτιμήθηκε σωστά. Πάντως όλο το οικονομικό μέρος είναι διαχείρηση και ευθύνη του Πολυμελούς P9160021Συμβουλίου.
Εμείς ως Σύλλογος των καθηγητών, προσπαθούμε για τον πνευματικό και ψυχικό δεσμό με τα παιδιά μας και νιώθουμε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι σε αυτή την "Όμορφη Περιπέτεια", σε αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι : του «πάθους και του κάλλους» της Σχολικής ζωής.

 Ανακοίνωση βραβεύσεων

Σήμερα την 16η Σεπτεμβρίου 2014, ελήφθησαν από τους κάτωθι μαθητές χρηματικά βραβεία για την αριστεία τους κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Α΄ Τάξη:
1. Στεργίου Γεωργία (19,6) 150,00 €
2. Μασούρα Σπυριδούλα (19,4) 150,00 €
3. Νικητοπούλου Ευαγγελία (19,4) 150,00 
4. Λεμπέση Μαρία (19,3) 150,00 €

Β΄ Τάξη:
1. Καψάλη Μαρία-Αμαλία (19,8) 150,00 €
2. Ζερβού Διονυσία (19,7) 150,00 €
P9160001

 

3. Τσιαχρήστα Δήμητρα (19,0) 150,00 €
4. Ζήσιμος Δαυίδ (18,9) 150,00 €

Γ΄ Τάξη:
1. Λεμπέση Καλλιόπη (18,9) 150,00 €
2. Δρακοπούλου Μαρία-Σταματίνα (18,4) 150,00 €
3. Χρυσοστόμου Αλεξία (18,4) 150,00 €
4. Καραμπάς Εμμανουήλ (17,8) 150,00 €

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα