Ο Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στη Ριζάρειο

^Back To Top

logo

eares-1

Γράφει ο Κ. Μαστοράκης, ταμίας της ΕΑΡΕΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος στη Ριζάρειο Σχολή η εορτή του Αγίου Νεκταρίου. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στον οποίο ιερούργησαν  ο εφημέριος της Σχολής  π. Δημήτριος και ο π. Ι. Γιαμουρίδης παλιός απόφοιτος. Παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσής μας ο Πρόεδρος  Δ. Καβρουλάκης, ο Ταμίας Κ. Μαστοράκης και τα μέλη Κ. Γρηγοριάδης και  Λ. Γκατζές, πολλοί παλαιοί (Σάμης, Χριστόπουλος, κ. Ανδρίτσος κλπ)  και νεότεροι απόφοιτοι της Σχολής και πλήθος κόσμου. Από την επαρχία σημειώσαμε την παρουσία του π. Γεράσιμου Ζαμπέλη και του Ν. Κωνσταντή. Μετά τον εσπερινό ο κ. Γκατζές παρέθεσε τσάι στην τράπεζα όπου ανταλλάξαμε απόψεις και παλιές θύμισες.


Ανήμερα της εορτής του Αγίου μας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τους παραπάνω ιερείς και τον π. Σάββα, παλιού καθηγητού και λάτρη της Σχολής, παρουσία μαθητών και μαθητριών, του νέου Δ/ντή κ. Γιαννή, του παλιού Δ/ντή κ. Μίχα των καθηγητών πλήθους κόσμου και αποφοίτων. Πριν την απόλυση, συνοδεία της μουσικής μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος έγινε περιφορά της εικόνας και αγίων λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στους χώρους της Σχολής.

Θυμίζουμε στους φίλους και αποφοίτους της Σχολής ότι το Σάββατο 14 -11-15 θα γίνει η ρασοφορία των νέων μαθητών και τα μνημόσυνα των αοιδίμων Ριζαρών στο Ναό της ΡΕΣ.
Επίσης την Δευτέρα 16-11-15 θα τελεστεί θεία λειτουργία και στη συνέχεια παρουσίαση από το μέλος του ΠΣ της ΡΕΣ κου Τσακίρη Παναγιώτη, σχετικά με την ιστορία της Σχολής.
Παρακαλούνται οι φίλοι και απόφοιτοι να τιμήσουν τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα