Ενημερωτικές - εκπαιδευτικές διαλέξεις για τους μαθητές της Ριζαρείου

^Back To Top

logo

DSC06128Το Πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, σε συνεργασία με τους καθηγητές της Σχολής, έχει προγραμματίσει διάφορες ενημερωτικές - εκπαιδευτικές διαλέξεις για τους μαθητές της Σχολής.
Η πρώτη εξ αυτών και πολύ σημαντική, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή, ανήμερα του Αγίου Ματθαίου, με θέμα: "Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή - 170 χρόνια - 1841 - 2014" και  με ομιλητή το  μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου της ΡΕΣ καθηγητή κ. Παναγιώτη ΤΣΑΚΙΡΗ.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην κατάμεστη από μαθητές και μαθήτριες αίθουσα προβολών της Σχολής, ο κ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ με πολύ μεστό αφηγηματικό λόγο και προβολή σλάιντ, κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού, αναφερόμενος στη ζωή και το έργο των αοιδίμων κτητόρων της Σχολής, Μάνθου και Γεωργίου, στην καταξιωμένη ιστορική διαδρομή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής  και την αντοχή της στο χρόνο, καθώς και στην προσφορά της στο Έθνος.

Στο τέλος,  ο κ. Τσακίρης απάντησε σε ερωτήσεις  που δέχθηκε από τους μαθητές, το ενδιαφέρον  των οποίων υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλο.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Πολυμελούς Συμβουλίου της Σχολής κ. Πέτρος Γέμπτος, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Γιαννής  και άλλοι καθηγητές της Σχολής. Από την Ένωσή μας παραβρέθηκαν ο Γραμματέας κ. Κων/νος Γρηγοριάδης, ο Ταμίας κ. Κων/νος Μαστοράκης και τα Μέλη Λάζαρος Γκατζές και Κώστας Κατσινούλας.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναζήτηση

Πρωτοσέλιδα